Δωρεάν ψυχολογική στήριξη σε αθλητές από την ΕΣΟΑ

Ψυχολογική στήριξη στους αθλητές, εν μέσω κορονοϊού COVID – 19, προσφέρει με δωρεάν τηλεφωνική γραμμή η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ), σε συνεργασία με την Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής, όπως ανακοινώθηκε.

Το δίκτυο των επιστημονικών συνεργατών της τελευταίας, εφόσον ζητηθεί, θα παρέχει δωρεάν την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη δια τηλεφώνου στους ενεργούς και παλαίμαχους αθλητές της ΕΣΟΑ καθώς και σε όλους τους αθλητές Εθνικών Ομάδων όλων των αθλημάτων, όλων των κατηγοριών, μετά την βίαια μεταβολή των συνθηκών της προπόνησης και της ζωής τους γενικότερα που προκάλεσε η πανδημία.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η άμεση εξυπηρέτηση από το δίκτυο των διαθέσιμων συνεργατών της Εταιρείας Προληπτικής Ψυχιατρικής, η διαδικασία της επικοινωνίας του αθλητή με τον επιστήμονα ψυχικής υγείας θα πραγματοποιείται αρχικά με την αποστολή ενός SMS από την πλευρά του αθλητή, όπου ως απάντηση θα λαμβάνει ένα ενημερωτικό SMS με τον ακριβή χρόνο της τηλεφωνικής συνδιάλεξης.

Για θέματα Ψυχικής Υγείας που σχετίζονται με την επιδημία του κορωνοϊού, οι ενδιαφερόμενοι αθλητές θα αποστέλλουν SMS στο 6944713660, αναγράφοντας Ψ1, κενό, αθλητική ιδιότητα.

Για θέματα Αποπροσανατολισμού από τον Αθλητικό Στόχο, οι ενδιαφερόμενοι αθλητές θα αποστέλλουν SMS στο 6972910715, αναγράφοντας Ψ2, κενό, αθλητική ιδιότητα.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων θα έχει τρίμηνη διάρκεια συνεργασίας, αρχής γενομένης από την 1 Απριλίου του 2020 και θα διαρκέσει μέχρι και την 30 Ιουνίου 2020, όπου σε αφιλοκερδή βάση οι επιστήμονες του δικτύου , σε χρόνο που τους εξυπηρετεί, θα παρέχουν δωρεάν τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη στους αθλητές που θα το αιτηθούν.
Σημειώνεται ότι οι κλήσεις δεν καταγράφονται και δεν διατηρείται καμία Βάση Δεδομένων.

Η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΕΣΟΑ περιλαμβάνει στις τάξεις της Ολυμπιονίκες και τους εξαιρετικά διακεκριμένους Olympians Ενεργούς και Παλαίμαχους Αθλητές της Ελλάδας και έχει ως στόχο την προαγωγή του αθλητισμού σε κάθε ηλικία καθώς και την εκπόνηση προγραμμάτων προς αρωγή της κοινωνίας γενικότερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.