Να τελειώσει η σεζόν με κάθε τρόπο επιθυμεί η UEFA

Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, η UEFA επιθυμεί και αναζητεί τρόπους για να τελειώσουν πάση θυσία τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη, αλλά και οι δύο διοργανώσεις που έχει υπό τη σκέπη της (Champions και Europa League), έστω κι αν χρειαστεί η επιμήκυνση της σεζόν έως τον Αύγουστο!

Στη σημερινή (1/04) τηλεδιάσκεψη με τους γενικούς γραμματείς των εθνικών ομοσπονδιών της Γηραιάς Ηπείρου, η θέση της UEFA ήταν ξεκάθαρη: Να τελειώσουν τα εθνικά πρωταθλήματα.

Αυτό αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, η οποία αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε κάθε χώρα (ανάλογα με το βαθμό εξάπλωσης της πανδημίας). Παρ΄ όλα αυτά η UEFA θεωρεί ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να επαναρχίσουν και να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, όσο κι αν χρειαστεί να… τραβήξει πιο πίσω η τρέχουσα σεζόν.

Όσον αφορά το Champions League και το Europa League, οι άνθρωποι της UEFA αναζητούν τους τρόπους για να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν.

Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι πολυσύνθετο, καθώς υπεισέρχεται και η παράμετρος των μετακινήσεων, με πολλές χώρες της Ευρώπης να έχουν κλείσει τα σύνορά τους.

Ως εκ τούτου υπάρχει η σκέψη να «πάει πιο πίσω» η χρονιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ακόμη και ως τον Αύγουστο, ενώ για τα εθνικά πρωταθλήματα υπάρχει ελπίδα ότι θα μπορούσαν να τελειώσουν μέσα στο δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου.
Για να δοθεί χρόνος για την ολοκλήρωση των συλλογικών διοργανώσεων, η UEFA ανέβαλε εκ νέου τα πλέι οφ για πρόκριση στο EURO 2020, που αρχικά ήταν προγραμματισμένα για τον Μάρτιο και στη συνέχεια μετατέθηκαν για τον Ιούνιο.
Επίσης ματαιώνονται όλα τα φιλικά που είχαν προγραμματιστεί για το ίδιο διάστημα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει «παράθυρο» εθνικών ομάδων τον Ιούνιο.

Ματαιώθηκαν και οι τελικές φάσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος παίδων (U-17) και νεανίδων (U-19), ενώ αναβλήθηκαν για μεταγενέστερο χρόνο οι αντίστοιχες διοργανώσεις νέων (U-19)και κορασίδων (U-17), καθώς και οι αγώνες των προκριματικών του EURO γυναικών, που επρόκειτο να γίνουν τον Ιούνιο.

Τέλος, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε να δώσει περισσότερο χρόνο στις εθνικές ομοσπονδίες, προκειμένου να δηλώσουν τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα της περιόδου 2020-21, αλλά και για τη διαδικασία αδειοδότησης.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών αποφάσισε να αναστείλει, αποκλειστικά για την επόμενη σεζόν, τις διατάξεις αδειοδότησης που αφορούν τις μελλοντικές χρηματοοικονομικές προοπτικές των ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.