Ηττήθηκε με 1-0 από τον ΝΠΣ η Νίκη, δείχνοντας θετικά στοιχεία

Η βασική ενδεκάδα της Νίκης Βόλου στο ΕΑΚ

Θετικά στοιχεία έδειξε η Νίκη Βόλου στο φιλικό με τον ΝΠΣ Βόλος στο ΕΑΚ, στο οποίο η ομάδα του Στάικου Βεργέτη ηττήθηκε με 1-0 μετά από γκολ στο 82’ του Αιγύπτιου Ουάρντα, ο οποίος έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο με τους κυανέρυθρους.

Στο πρώτο μέρος η Νίκη μπήκε με σκοπό να παίξει ποδόσφαιρο κι όχι να περιμένει τον αντίπαλό της, ο οποίος με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τα επίσημα ματς δεν είχε την απαιτούμενη ομοιογένεια. Οι κυανόλευκοι, που λειτούργησαν συν τοις άλλοις καλά αμυντικά, κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα και με τον Λούκας Γκαρσία να έχει ηγετικό ρόλο ήλεγχαν απόλυτα το ματς, δεν έκαναν όμως κάποια φάση. Ο τραυματισμός του Αλιατίδη στο 30’ και η αλλαγή συστήματος με τετράδα στην άμυνα αντί για τριάδα και με κάποιες άλλες εσωτερικές αλλαγές έφεραν μία αρρυθμία στη Νίκη, που έχασε ένα μέρος από τη συνοχή της.

Στην επανάληψη ο ΝΠΣ Βόλος ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, είχε καλές στιγμές μέχρι το 82’ που σκόραρε, ενώ η Νίκη θα μπορούσε να ισοφαρίσει σε μεγάλη ευκαιρία με τον Σαλαμούρα στο 86’, με το 1-0 όμως να μην αλλάζει ως το τέλος.

Η διάταξη των ομάδων
Η Νίκη Βόλου ξεκίνησε σχηματισμό και πάλι 3-4-2-1. Ο Περιστερίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Τσιμπούκας, Αργύρης, Αλιατίδης ήταν οι τρεις στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά, ενώ οι Κρουθ (δεξιά) και Πολίμος (αριστερά) έπαιζαν όλη την πλευρά στην ίδια ευθεία με τους αμυντικούς χαφ Μέτσε και Μπόσιο. Τέλος, εσωτερικοί επιθετικοί χαφ πίσω από τον φορ Γκονζάλες ήταν ο Λούκας Γκαρσία και ο Ντομίνγκεθ.

Όταν τραυματίστηκε στο μισάωρο ο Αλιατίδης σε μονομαχία με τον Ουάρντα, μπήκε στη θέση του ο Ροχάνο και το σύστημα μετατράπηκε σε 4-3-3. Κρουθ, Τσιμπούκας, Αργύρης και Πολίμος ήταν στην άμυνα, στο κέντρο οι Μπόσιο, Μέτσε και Ντομίνγκεθ, ενώ στην επίθεση αριστερά τραβήχτηκε ο Γκονζάλες, δεξιά ο Λούκας Γκαρσία και στο κέντρο ο Ροχάνο. Να σημειωθεί πως όταν μπήκε στο γήπεδο ο Θεοδωρόπουλος, παίζοντας στη φυσική του θέση του αριστερού μπακ, ο Πολίμος πήγε από την άλλη πλευρά και ο Κρουθ έπαιξε ως δεξί εξτρέμ.

Ο ΝΠΣ Βόλος είχε τον Κλέιμαν στο τέρμα, οι Ντεντάκης, Κανελλάκης (πλάγιοι μπακ), Μήτογλου, Δημόπουλος (στόπερ) ήταν στην άμυνα, ενώ Λογαράς και Κιάκος ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Ουάρντα μπροστά τους ως επιτελικός. Δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή τοποθετήθηκε ο Κρητικός, αριστερά ο Μπαρτόλο και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπάλλας.

Οι φάσεις

Η πρώτη καλή φάση έγινε στο 38’ με το καλοζυγισμένο σουτ του Ουάρντα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 39’ από θέση μέσα δεξιά της περιοχής ο Ντεντάκης έπιασε το δυνατό σουτ, που πήγε πάνω από την εστία σε νέα καλή στιγμή για τον ΝΠΣ Βόλος. Από κει και πέρα δεν είχαμε κάτι άλλο, με την «κοκορομαχία» Ουάρντα-Μπόσιο να συζητείται περισσότερο απ’ όλα και να αναγκάζει τον Θεοχάρη να δώσει μία κίτρινη κάρτα και στους δύο.

Αυτό επαναλήφθηκε και στο δεύτερο 45λεπτο για τους Ροχάνο και Κλέιμαν, που «αρπάχτηκαν». Πάντως αυτό το διάστημα ο ΝΠΣ Βόλος ήταν πιο επιθετικός και αφού έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες με κεφαλιές του Μήτογλου στο 67’ και το 71’ (στη μία περίπτωση ο Αργύρης έσωσε πάνω στη γραμμή και στη δεύτερη η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια και προσγειώθηκε στον «ουρανό» των διχτύων, αλλά από την εξωτερική πλευρά), τελικά σκόραρε με τον Ουάρντα στο 82’. Ο Αιγύπτιος πήρε την κάθετη πάσα του Μπαρτόλο και με αριστερό πλασέ στο απέναντι πλαϊνό δίχτυ από θέση μέσα δεξιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, να τονίσουμε ότι ο Μπαρτόλο πήρε την μπάλα λίγο κάτω από κέντρο από τον Κλέιμαν, που τον βρήκε με τα χέρια (!).

Ο Σαλαμούρας στο 86’ θα μπορούσε να κάνει το 1-1, αλλά βγαίνοντας στο τετ-α-τετ μετά την κάθετη του Τσιώλη νικήθηκε από τον Κλέιμαν, η μπάλα μετά την απόκρουση του Ισραηλινού κήπερ κόντραρε στον παίκτη της Νίκης και πέρασε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Ουάρντα έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά το διαγώνιο σουτ εντός περιοχής έφυγε αρκετά άουτ, με το 1-0 να μένει ως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Να σημειωθεί ότι διαμαρτυρίες για πέναλτι υπήρξαν στο πρώτο μέρος από πλευράς Νίκης σε χέρι αμυνόμενου του ΝΠΣ Βόλος εντός περιοχής.

Διαιτητής: Θεοχάρης

Βοηθοί: Σακκάς, Σαμαράς

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Περιστερίδης, Τσιμπούκας, Αργύρης, Αλιατίδης (30’ λ. τρ. Ροχάνο), Μπόσιο, Μέτσε, Ντομίνγκεθ (57’ Θεοδωρόπουλος), Κρουθ, Πολίμος (85’ Κάρδαρης), Λούκας Γκαρσία (77’ Σαλαμούρας), Γκονζάλες (71’ Τσιώλης)

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Ντεντάκης, Κανελλάκης, Μήτογλου, Δημόπουλος, Κιάκος, Λογαράς, Κρητικός, Μπαρτόλο, Ουάρντα, Μπάλλας

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι Μπαριέντος, Μαρτίνεζ, Τσοκάνης μετά το 62’

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.