«Μεγάλη πορεία επί Γεωργιάδη ο Ολυμπιακός Βόλου»

Η είδηση του θανάτου του Αντώνη Γεωργιάδη σκόρπισε τη θλίψη και στον Βόλο, αφού υπηρέτησε την ομάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1970, με ιδιαίτερη επιτυχία…

«Τις καλύτερες πορείες του έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου επί Γεωργιάδη» σημείωναν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις άτομα που ασχολούνται δεκαετίες ολόκληρες με το βολιώτικο ποδόσφαιρο και είχαν τη χαρά να γνωρίσουν τον Αντώνη Γεωργιάδη ως προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου.

Mάλιστα, ο Ολυμπιακός Βόλου εξέδωσε και αυτός συλλυπητήρια ανακοίνωση, στην οποία τονίζονται τα εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Αντώνη Γεωργιάδη. Η «ερυθρόλευκη» οικογένεια αποχαιρετά με σεβασμό έναν από τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές.

Ο Αντώνης Γεωργιάδης άφησε το στίγμα του στον Ολυμπιακό Βόλου τη δεκαετία του ’70, με τις πρωτοποριακές προπονητικές μεθόδους για την εποχή του και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου μας.

Για τέσσερις αγωνιστικές περιόδους (1970-74) υπήρξε προπονητής της ομάδας μας στην Α’ Εθνική κατηγορία. Δίδαξε ήθος, ποδόσφαιρο και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου. Αγαπήθηκε από τους Βολιώτες φιλάθλους, με τον Ολυμπιακό Βόλου να είναι ο τελευταίος σταθμός της πλούσιας προπονητικής του καριέρας, την περίοδο 1996-97, όταν και επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία μετά από 22 χρόνια.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάσει».

Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε το εισιτήριο της ανόδου την περίοδο 1970-71 από τον τότε τρίτο όμιλο της Β’ Εθνικής για την πρώτη κατηγορία, ενώ την περίοδο 1971-72 κατέλαβε τη 13η θέση με 10 νίκες, 8 ισοπαλίες και 16 ήττες έχοντας 26-43 τέρματα.

Την επόμενη χρονιά βρέθηκε στη 12η θέση,με 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 15 ήτες και 25-42 τέρματα, ενώ την περίοδο 73-74 βρέθηκε στη 14η θέση, και μάλιστα συμμετείχε σε αγώνα μπαράζ για τις θέσεις 13-15 με ΑΠΟΕΛ και Πανσερραϊκό, για να καταλήξει τελικά 15ος. Μάλιστα, στα αρχεία αναφέρεται ότι ήταν η χρονιά που ο Βασίλης Καραΐσκος είχε σημειώσει με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου 12 τέρματα.

Την επόμενη χρονιά ωστόσο ήρθε ο υποβιβασμός για τους «ερυθρόλευκους», που οδηγήθηκαν στη δεύτερη κατηγορία μαζί με το Αιγάλεω, την Καβάλα, την Καλαμάτα και την ΑΕΛ.

Ο Αντώνης Γεωργιάδης υπήρξε ξανά προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου την περίοδο 1996-97, αντικαθιστώντας τον Ντίνο Κούη και με συνεργάτη τον Νίκο Αργυρούλη. Μάλιστα είχε αρχίσει τη χρονιά στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου και την περίοδο 1997-98, ενώ στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Θανάση Βήτα, για να κλείσει την αγωνιστική περίοδο ο Ντίνος Κούης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.