Πάρτι και βόλτες με ένα ποτό στο χέρι

Παρέες με ποτά στα χέρια, συνωστισμός και πάρτι είναι μερικές από τις εικόνες που συνάντησε κανείς και αυτό το Σαββατοκύριακο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, παρά τον κορονοϊό και το lockdown που είναι σε ισχύ. Και οι τρεις πόλεις είναι στο βαθύ κόκκινο, ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, σε πολλές περιπτώσεις η κοσμοσυρροή δεν θύμιζε σε τίποτα καραντίνα.βΣτην Πάτρα διοργανώθηκε πάρτι σε ένα ασφυκτικά γεμάτο σπίτι, ενώ οι Αρχές προχώρησαν στη διάλυσή του έπειτα από καταγγελία. Το βράδυ της Παρασκευής στην Γλυφάδα πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο στις πλατείες χωρίς πολλές φορές να κρατά καν αποστάσεις.

Και το πρωί του Σαββάτου όμως πλημμύρισαν με κόσμο οι δρόμοι, οι πλατείες, τα πάρκα και οι παραλίες. Στη Θεσσαλονίκη, οι κάτοικοι εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό και βγήκαν για μια βόλτα στην παραλία. Κάποιοι, που μίλησαν στην κάμερα του OPEN TV, παραδέχτηκαν πως σε πολλές περιπτώσεις καταγράφεται συνωστισμός, παρόλο που όλοι προσπαθούν να κρατούν αποστάσεις.

Το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το thesstoday.gr, νέα παρέμβαση πραγματοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Νίκης στην Θεσσαλονίκη, εξαιτίας συνωστισμού έξω από take away μαγαζιά. Στο σημείο όπου λειτουργούν καταστήματα εστίασης βρέθηκαν συνωστισμένα άτομα, τα οποία εκτιμάται πως αγόραζαν τα ποτά τους και κάθονταν περιμετρικά του χώρου καταναλώνοντάς τα.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες εικόνες παρατηρήθηκαν έξω από το μαγαζί και τα προηγούμενα 24ωρα, ενώ σήμερα στην Παλαιών Πατρών Γερμανού παρουσιάστηκε εκ νέου συνωστισμός μεταξύ θαμώνων σε μαγαζί take away καφέ. Στη θέα των αστυνομικών πολλοί εκ των παρευρισκόμενων έσπευσαν να στείλουν άμεσα κωδικό και SMS στο 13033, όμως, ήδη τα μπλοκάκια της ΕΛΑΣ έχουν πάρει «φωτιά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.