Ο Γιώργος Φώτου στο «Magnesiasports»: «Σπουδαίες οι επιτυχίες της κωπηλασίας στο Τόκιο»!

Ο Βολιώτης εθνικός προπονητής μιλάει για τις διακρίσεις των Ελλήνων, απευθείας από την Ιαπωνία!

Ο Βολιώτης Γιώργος Φώτου ως βασικό μέλος του προπονητικού επιτελείου της εθνικής ομάδας κωπηλασίας έζησε από κοντά και από την πρώτη στιγμή στο Τόκιο τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών και μιλώντας από την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και το Ολυμπιακό Χωριό στο «Μagnesiasports» έκανε λόγο για επιτεύγματα που εξαιρετικά δύσκολα θα επιτευχθούν ξανά από οποιονδήποτε αθλητή ή αθλήτρια.

«Μόλις 6  ώρες μετά, ο Στέφανος Ντούσκος μπόρεσε να πάρει μια ανάσα, έπεσαν όλοι επάνω του μετά την κατάκτηση του χρυσού. Τουλάχιστον εδώ στο Ολυμπιακό Χωριό οι συνθήκες είναι εξαιρετικές και πολύ διαφορετικές από το βουνό και τη λίμνη Κατσούρα (σ.σ. 600 χιλιόμετρα από το Τόκιο) που κάναμε προετοιμασία» σημείωσε αρχικά ο εθνικός προπονητής, τονίζοντας στη συνέχεια ότι πρόκειται για ιστορικές στιγμές μίας εθνικής ομάδας κωπηλασίας που ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη και προσπάθησε να φτάσει στο μάξιμουμ των τωρινών δυνατοτήτων τους.

«Για παράδειγμα τα κορίτσια, η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου, που κάνανε μία φοβερή υπέρβαση στον ημιτελικό. Να ξέρεις, ότι με το παγκόσμιο ρεκόρ που πετύχανε, και το κράτησαν έστω και για δέκα λεπτά έγραψαν ιστορία και έκαναν ένα ρεκόρ που δεν θα σπάσει ποτέ. Αυτό γιατί κάνανε παγκόσμιο ρεκόρ σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, και πριν από τέσσερα χρόνια στην κατηγορία νεανίδων, και μετά από δύο χρόνια στο παγκόσμιο Νέων Γυναικών και τώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό δύσκολα θα το καταφέρουν άλλοι αθλητές, παγκόσμιο ρεκόρ δηλαδή σε κάθε ηλικιακή κατηγορία» σχολιάζει επίσης ο Γιώργος Φώτου.

Όσον αφορά την έτερη Κυρίδου, την Αννέτα, σημείωσε ότι ήταν στρεσαρισμένη από την προσπάθεια που κατάβαλε για να εξασφαλίσει το εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και ότι οι καιρικές συνθήκες δεν την ευνόησαν. «Ωστόσο είναι 10η στους Ολυμπιακούς Αγώνες σημειώνει».

Από εκεί και πέρα, χαρακτηρίζοντας μοναδικές τις στιγμές με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Στέφανο Ντούσκο, που είναι το πρώτο στην ιστορία του αθλήματος, ο Γιώργος Φώτου συμφωνεί με την άποψη ότι ο χρόνος της πανδημίας ευνόησε τους αθλητές για να προετοιμαστούν καλύτερα, έχοντας ν’ αντιμετωπίσουν μεγαλύτερους ηλικιακά αντιπάλους με παγκόσμιες και ολυμπιακές διακρίσεις. «Δεν σταματήσαμε και τις μέρες της πανδημίας με την καθοδήγηση του κου Ποστιλιόνε, δίνοντας εξοπλισμό στους αθλητές και έχοντας συνεχή επαφή διαδικτυακά. Δεν μειώσαμε την προπόνηση μας γενικά αλλά μόνο στο νερό» σημειώνει.

Όσον αφορά το μέλλον, ο εθνικός προπονητής σημειώνει ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες, και από τον Βόλο ακόμη για να έρθουν στο προσκήνιο νέοι ολυμπιονίκες. «Τώρα έχουμε το Παγκόσμιο Εφήβων-Νεανίδων, 9-11 Αυγούστου στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, με τη συμμετοχή των Γιώργου Παπαδόπουλου και Παναγιώτη Αδάμ του ΟΕΑ-ΝΑΒ. Έχει πολύ δρόμο μπροστά της η ελληνική κωπηλασία, γιατί έχουμε και μικρούς ηλικιακά αθλητές» τονίζει.

Τέλος, ένα σχόλιο για τις συνθήκες στο Τόκιο… «Όλα κινούνται με βάση τα μέτρα. Μόνο με μάσκες στο Ολυμπιακό Χωριό, με γάντια και αντισηπτικό στο εστιατόριο, έλεγχος σε ταυτότητες και τσάντες συνέχεια (σ.σ. υπάρχει πάντα ο φόβος του τρομοκρατικού χτυπήματος. Να φανταστείτε, το κωπηλατοδρόμιο απέχει μόλις έξι χιλιόμετρα και παντού υπάρχουν μπλόκα για έλεγχο στη διαδρομή» καταλήγει ο Γιώργος Φώτου.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.