Βαζάκας: «Περιμένουμε την αδειοδότηση, θα κάνουμε καλή ομάδα»

Αισιόδοξος ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, επισημαίνοντας αντικειμενικές δυσκολίες για τις περισσότερες ομάδες

Mια χρονιά δύσκολη για τον Ολυμπιακό Βόλου χαρακτήρισε αυτή που έρχεται ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Βαζάκας, υποσχόμενος ότι θα δημιουργηθεί ένα καλό σύνολο, ενώ στάθηκε και στις αντικειμενικές όπως τις χαρακτήρισε δυσκολίες που προκύπτουν για όσες ομάδες δεν έχουν πάρει αδειοδότηση από την ΕΠΟ.

«Οι δυσκολίες είναι αντικειμενικές, που οφείλονται στην οργάνωση της Λίγκας και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχουμε αυτό το θέμα με την αδειοδότηση και αν δεν αλλάξει χτίζουμε μία καινούργια ομάδα. Καταλαβαίνετε ότι έτσι ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκινά δύσκολα, αλλά σταθερά. Οι κινήσεις που κάνει η διοίκηση είναι σοβαρές, μελετημένες και έξυπνες, και μέχρι να αρχίσει η ουσιαστική προετοιμασία, θα είμαστε έτοιμοι για τον Γολγοθά που ακολουθεί.  Φέτος ακολουθεί ίσως το πιο δύσκολο πρωτάθλημα όλων των εποχών» τόνισε αρχικά ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων».

Ειδικά για το θέμα της αδειοδότησης και των μεταγραφών, ο Γιώργος Βαζάκας επεσήμανε ότι αν περάσει κάποια αλλαγή, τότε πέντε-έξι παιδιά από την περσινή ομάδα επανέρχονται. «Αν δεν περάσει, μπαίνουμε σε μία καινούργια διαδικασία και μέχρι τώρα είμαστε στους 13-14 παίκτες και θα πάμε σε άλλους δέκα παίκτες. Αν πάρουμε αδειοδότηση θα πάμε για 5-6 παίκτες ακόμη» επεσήμανε στη συνέχεια, για να συμπληρώσει: «Υπάρχει πρόβλημα, είναι σίγουρο. Άλλο είναι να έχεις μία ομάδα δουλεμένη από πιο νωρίς και να ξέρουν οι παίκτες τι ζητά ο προπονητής, και άλλο μία ομάδα με παίκτες από διαφορετικά σύνολα και με διαφορετική φιλοσοφία και να κληθούν να σκεφτούν ως ένα μυαλό. Προσωπικά όμως έχω χτίσει πολλές ομάδες και πιστεύω ότι και εδώ θα τα καταφέρουμε. Εδώ τα έχουμε δει όλα. Έχουμε πρωτάθλημα και πήγαμε ψηλά, και χάσαμε και από την άλλη άνοδο. Ήταν πετυχημένες οι σεζόν και αυτή θα είναι πετυχημένη».

Παράλληλα, τόνισε ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο το κάλεσμα από τον Ολυμπιακό Βόλου σημειώνοντας ότι είναι η ομάδα αν όχι η πρώτη της κατηγορίας είναι μέσα στις πρώτες, και πλέον ιστορικές, έχοντας παίξει Ευρώπη. «Το βάρος είναι μεγάλο. Έρχομαι επίσης σε γνωστά λημέρια. Γνωρίζω τον κόσμο και ξέρω πόσο απαιτητικός είναι. Όλοι είμαστε προσγειωμένοι, συνετοί, δεν πετάμε στα σύννεφα, ούτε μπορούμε να πούμε ότι το βάρος της φανέλας και η ιστορία, ότι θα πάμε για πρωτάθλημα. Αλλά το σίγουρο είναι ότι θα φτιάξουμε μία καλή ομάδα, αντάξια του ονόματος και της φανέλας και θα μας δείξει που μπορεί να φτάσει» δήλωσε μεταξύ άλλων, επιστρέφοντας στη συνέχεια και πάλι στο θέμα της αδειοδότησης, κάνοντας λόγο για μία άδικη απόφαση.

«Σε τρεις μέρες από τη λήξη του πρωταθλήματος έπρεπε οι ομάδες να κάνουν ανανεώσεις. Ήταν μία γρήγορη απόφαση και οι ομάδες της Football League έπρεπε να έχουν περιθώρια από την ΕΠΟ και τη Λίγκα. Υπάρχει μία αδικία γι’ αυτές τις ομάδες. Υπάρχει πίεση και στην ΕΠΟ και παντού για να μπορέσουν να διευκολυνθούν οι ομάδες, αλλιώς θα υπάρχουν ομάδες δύο ταχυτήτων όσον αφορά την οργάνωση, με την ΑΕΛ, τη Λιβαδειά, που έχουν κρατήσει τους παίκτες και με τις ομάδες που πρέπει να βρουν παίκτες κάτω των 25 ετών. Αυτό δεν θα είναι εύκολο αφού όλοι θα ψάχνουν τέτοιους παίκτες. Έτσι θα υπάρχει μία αντικειμενική δυσκολία. Αλλά λειτουργούμε μεθοδικά, σοβαρά, προσγειωμένα και νομίζω ότι στο τέλος θα κάνουμε καλή ομάδα» υπογράμμισε.

«Παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά»

Συγχρόνως, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου σημείωσε ότι ήδη στο δυναμικό της ομάδας υπάρχουν παίκτες που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους.

«Εκτός από τον Μπάτροβιτς που πέρυσι ήταν τρίτος σκόρερ στην κατηγορία του, ο Ξύδας που πριν από τρία χρόνια τον ήθελα και σε άλλη ομάδα, τον είχε πάρει ο Ολυμπιακός από την Καλλονή και πήγε στα Χανιά και έβαλε 12 τέρματα σε 26 παιχνίδια, ενώ και πέρυσι στα Γιάννινα ήταν πάρα πολύ καλός και μπορεί να είναι ο παίκτης που θα κάνει και τη διαφορά στο πρωτάθλημα συνολικά. Υπάρχουν και άλλα παιδιά, νέα, που δεν έχουν τη διαφήμιση, αλλά θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο πρωτάθλημα» ήταν το σχόλιό του.

Τέλος, ο Γιώργος Βαζάκας όσον αφορά τα φιλικά προετοιμασίας, ανέφερε ότι στις 21 Αυγούστου θα δοθεί φιλικό με την Καλαμάτα και ένα ακόμη φιλικό θα γίνει την τελευταία ημέρα του βασικού σταδίου προετοιμασίας στο Καρπενήσι.  Εκτίμησε πάντως ότι το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει ούτε στις 26 Σεπτεμβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.