Ακόμη μία μεγάλη συνεργασία ξεκίνησε η εταιρεία FoodOxys ΙΚΕ, Τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Crummer Graduate School of Business του κολλεγίου Rollins στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η συνεργασία των δύο αποσκοπεί στην ανταλλαγή πληροφοριών, τεχνογνωσίας και επιχειρηματικών μοντέλων που αφορούν την ποιοτική αξιολόγηση των τροφίμων στην υγεία καθώς και τον τουρισμό ευεξίας.
Η FoodOxys, καινοτόμος spin off εταιρεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προσφέρει υπηρεσίες προσδιορισμού των αντιοξειδωτικών στον άνθρωπο, με στόχο την εξασφάλιση της ευεξίας μέσω εξατομικευμένης προσέγγισης στη διατροφή.
Η εταιρεία έχει αναπτύξει τεχνολογία που επιτρέπει τον προσδιορισμό των αντιοξειδωτικών με την ανάλυση μιας σταγόνας αίματος. Η αιμοληψία πραγματοποιείται με φορητό εξοπλισμό (κατοχυρωμένη πατέντα της εταιρείας), ενώ τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα σε λιγότερο από 30 λεπτά.
Βάσει των αποτελεσμάτων, η FoodOxys είναι σε θέση να δημιουργεί εξατομικευμένα διατροφικά πλάνα με στόχο την επίτευξη καλύτερης υγείας και ευεξίας.
Έχοντας την τεχνογνωσία αυτή και γνωρίζοντας πως ο τουρισμός ευεξίας, είναι πλέον ο δημοφιλέστερος τομέας παγκοσμίως και η εξατομικευμένη διατροφή, που αποτελεί αντικείμενο της FoodOxys, έχουν κριθεί από το τελευταίο άρθρο του economist ως μια από τις πιο αναπτυσσόμενες τεχνολογίες για το 2022 η FoodOxys ξενικά τη συνεργασία της με το Crummer, το οποίο αναζήτησε την πανεπιστημιακή εταιρεία, χαρακτηρίζοντάς τη ως μία από τις καινοτόμες εταιρείες του χώρου.
Ο ιδρυτής της FoodOxys κ. Δημήτριος Κουρέτας αναφέρει: ‘’Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την συνεργασία αυτή, στα πλαίσια της οποίας αναμένουμε οι 2 εταίροι να αναπτύξουν στενή συνεργασία ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία, εμπειρίες και πρακτικές’’. Το Forbes έγγραψε για το Crummer ότι είναι το #1 MBA στην Φλόριντα που επιστρέφει μέσω της επαγγελματικής επιτυχίας των αποφοίτων του την επένδυση τους εντός 5ετίας.