«Για μία σύγχρονη Νέα Δημοκρατία»

Απ΄ τον Δημήτρη Βαίτση, υποψήφιο πρόεδρο για τη ΔΗΜΤΟ Βόλου

Με αφορμή τις εσωκομματικές διαδικασίες την ερχόμενη Κυριακή 3 Απριλίου ο Δημήτρης Βαίτσης, υποψήφιος πρόεδρος για τη ΔΗΜΤΟ Βόλου σε δήλωσή του τονίζει «για μία σύγχρονη Νέα Δημοκρατία», ότι όταν μιλάμε για την παράταξη της Ν.Δ πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι η παράταξη των αξιών και μεταξύ των πιο άξιων πολιτικών δεν είναι σκόπιμο να ξεχωρίσω κάποιο συγκεκριμένο.

Επίσης πρέπει να παραδεχτούμε ότι στη Ν.Δ τα πρόσωπα «υπηρετούν» την ιδεολογία και τη χώρα μας και δεν είναι υπεράνω αυτών, όπως σε άλλες δήθεν μεγάλες παρατάξεις. Κάθε πολιτικό σύστημα σε κάθε χώρα δε μπορεί να είναι τέλειο.

Απολαμβάνουμε την αστική μας δημοκρατία και είναι στοίχημα των νέων ειδικά ανθρώπων, όχι μόνο να τη διαφυλάττουμε, αλλά να την κάνουμε πιο ποιοτική. Και σε αυτό έχουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις μεγάλη ευθύνη και όλες οι πολιτικές δυνάμεις μεγάλη ευθύνη και πολύ δουλειά. Δεν πρέπει όμως οι νέοι να γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική λέγοντας το γνωστό πια σε όλους «Όλοι ίδιοι είναι».

Αυτό αποτελεί και μία παραδοχή της ήττας μας και ότι παρατάμε κάθε προσπάθεια για το καλό της χώρας. Ως νέος άνθρωπος προσπάθησα και προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να αφυπνίσω όσους νέους μπορώ έτσι ώστε να γίνει μία νέα αρχή. Μία ανανέωση στο ίδιο το κόμμα μας αρχικά.
Κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι ξεχωριστή με συγκεκριμένα κάθε φορά πολιτικά χαρακτηριστικά. Η παρούσα εκλογική αναμέτρηση παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον. Δεν υπάρχει πλέον το «άγνωστο» , το «αδοκίμαστο» αλλά πλέον τα μέλη της Ν.Δ έχουν αποκτήσει εμπειρία. Στη μέχρι τώρα βραχύβια ομολογουμένως πορεία μου, έχω συνηθίσει να είμαι αιρετός.

Στην πολιτική και στο συνδικαλισμό πρέπει να είσαι έτοιμος για το καλύτερο και για το χειρότερο. Το θέμα είναι ότι τιμάς το «πολιτεύεσθαι» με αριστοτελικά κριτήρια. Ως όπλα μου έχω την ιδεολογία, το σεβασμό, τη σύνεση και τη διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά. Για το ρόλο δεν θα αποφασίσω εγώ αλλά τα μέλη της Ν.Δ.

Πλέον το δίλημμα είναι απλό. Σταθερότητα ή συνέχιση της αστάθειας. Ευρωπαική ολοκλήρωση ή χρεωκοπία. Και εκεί η Ν.Δ έχει να δώσει τις απαντήσεις της.

Στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, η μοίρα της κεντροδεξιάς είναι να αναλαμβάνει τη χώρα στις πιο δύσκολες συνθήκες και στο τέλος να επιτυγχάνει. Η Ν.Δ μετά τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές και το συνέδριο της θα ανασυγκροτηθεί από την αρχή, θα είμαστε ένα ανοιχτό, δυναμικό, σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα έτοιμο να ανατάξουμε την Ελλάδα από την αρχή. Να την απαλλάξουμε από τον ανίκανο και επιπόλαιο, επικίνδυνο ΣΥΡΙΖΑ. Το χρωστάμε στις ελληνίδες και στους έλληνες και ιδιαίτερα στις νεώτερες γενιές. Σας καλώ όλους στις κάλπες στις εσωκομματικές εκλογές για να πάρετε τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια σας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.