Η ΕΚΤ και τα ΕΚΤακια

Του Γιάννη Γρηγορίου, Κοινωνιολόγου

Η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα ΕΚΤ και τα ΕΚΤακια, οι κατ’ ευφημισμόν κεντρικές τράπεζες ξαναχτύπησαν. Ένα κλειστό κλαμπ μιας χούφτας κουστουμαρισμένων (στην τρίχα!!) τραπεζιτών ρυθμίζει τις τύχες εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών σε ολόκληρη την Ευρώπη με ένα και μόνο σκεπτικό. Τη διαιώνιση του είδους……εννοώ του παρόντος οικονομικού συστήματος, κομμένο και ραμμένο για να υπηρετεί τους λίγους, τους γαλαζοαίματους και όχι την “πλέμπα”!!!!

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Τα ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες η παγκόσμια οργάνωση OXFAM. Το που πλουσιότερο 1% του πλανήτη είναι πιο πλούσιο από όλους τους υπόλοιπους. Ενώ πριν λίγα χρόνια η μεσαία τάξη χαίρονταν που βρίσκονταν στην “κοινωνία των 2/3” σήμερα οι μισοί από αυτούς έχουν περάσει στην άλλη πλευρά, στην “πλέμπα” και έχει και συνέχεια.

Οι τραπεζίτες αγοράζουν χρόνο, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν είναι παρά ένα από τα εργαλεία που επιστρατεύουν την τελευταία στιγμή πριν από το κραχ, να ξεγελάσουν όσους περισσότερους μπορούν. Έλα όμως που ο κόσμος ξύπνησε και ρωτάει:

Ερώτηση: Που βρήκε η ΕΚΤ και τα ΕΚΤακια όλα αυτά τα δις? Απάντηση: Από πουθενά! Πολύ απλά με περίπλοκους όρους οι σύγχρονοι ιεροφάντες του συστήματος προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια ότι όλα αυτά τα δις τα δημιουργούν από το πουθενά και στη συνέχεια τα δανείζουν σε μας τους έξυπνους που τους λέμε και ευχαριστώ παρακαλώ.

Ερώτηση: Μπορούν τα κράτη να δημιουργήσουν όλα αυτά τα δις από μόνα τους? Απάντηση: και φυσικά μπορούν αλλά δεν θέλουν για να μη χαλάσουν τη “σούπα”. Πολύ απλά, εφόσον η έλλειψη ρευστότητας είναι δεδομένη αυτό που μπορούν να κάνουν τα κράτη είναι να δημιουργήσουν αυτά τα χρήματα μόνα τους και όχι να τα δανειστούν από κάποιον άλλον, την ΕΚΤ που τα δημιούργησε από το πουθενά και φυσικά θέλει να τα επιστρέψουμε με τόκο.

Ερώτηση: Η ποσοτική χαλάρωση γιατί μπήκε σε εφαρμογή? Απάντηση: Φυσικά για να δώσει ρευστότητα εκεί που υπάρχει ανάγκη. Αυτό που βλέπουμε όμως είναι ότι η ρευστότητα θα πάει εκεί που ήδη υπάρχει πλούτος και επομένως θα επιταχύνει ακόμα περισσότερο τη δική τους ανάπτυξη και φυσικά εμείς θα περιμένουμε τον Ιούλιο και θα περάσουμε από εξετάσεις να πάρουμε ψίχουλα και αυτά αν είμαστε καλά παιδιά!!

Τελικά το διακύβευμα είναι μια άλλη οικονομία. Ένα άλλος μηχανισμός δημιουργίας χρήματος, δημοκρατικά ελεγχόμενος από τα κράτη και τους λαούς και όχι από μια μικρή και σκοτεινή ομάδα που ξεκάθαρα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και των ισχυρών, σε βάρος ολόκληρων κρατών και λαών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.