«Χαριστική βολή»

Από τον Αντώνη Ακτσιαλή, Υποψήφιος Υπεύθυνος Θεματικών Τομέων Δράσης Ν.Ο. «Μισθωτών»

Με το νέο πακέτο φόρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση με την σύμφωνη γνώμη του κουαρτέτου, μισθωτοί- συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι, έπειτα από έξι μνημονιακά χρόνια, είναι ολοφάνερο ότι η επιβολή νέων διαρκών μέτρων συρρικνώνει τα εισοδήματα και κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση στην αγορά.
Με δεδομένη την οικονομική αβεβαιότητα, ο κόσμος του εμπορίου περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα το μέλλον της εγχώριας αγοράς.
Την τελευταία επταετία η κατάσταση στην αγορά είναι δραματική. Η κυβέρνηση, όταν λέει ότι δεν θα προχωρήσει σε μειώσεις των κύριων συντάξεων, πάντα συμβαίνει το αντίθετο, νομίζει ότι θα πέσει διπλός ο πέλεκυς στις συντάξεις των ήδη συνταξιούχων, όσο και των μελλοντικών.
Δεν πρέπει να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή; Δυστυχώς επιβάλλονται νέοι φόροι που θα πληρώσουν οι έντιμοι και οι ειλικρινείς.
Αντί να παταχθεί το λαθρεμπόριο στα καύσιμα, αυξάνεται ο ειδικός φόρος.
Ο τρόμος της φτώχειας έχει ταρακουνήσει έναν ολόκληρο λαό. Με το να επιβάλουν νέους φόρους και νέες περικοπές στις συντάξεις, τι κατορθώνουν; Να φουντώσουν την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή. Η μεγάλη τρύπα στα κρατικά ταμεία θα μεγαλώσει.
Ας κουνάει λοιπόν η κυβέρνηση το μαντήλι στις επιχειρήσεις που εγκαταλείπουν την χώρα. Ας ξυπνήσουν οι κυβερνώντες. Έχω την εντύπωση η φοροκαταιγίδα θα αποτελειώσει την οικονομία, άρα δεν θα φέρει έσοδα στα κρατικά ταμεία.
Κάθε ημέρα που περνάει φαίνεται στην κοινωνία η εικόνα, ότι αυτή η κυβέρνηση όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.