81η Έκθεση Πολιτικής Ψευδολογίας (μόνιμη Πρωταπριλιά)

Από τον Γιάννη Γεροκώστα

Δεκαετίες τώρα είθισται το μπαλκόνι της διεθνούς έκθεσης Θεσ/νίκης να χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς αστέρες ως το μέγιστο ανταγωνιστικό βήμα της πολιτικής ψευδολογίας. Αριστούχοι μαθητές των σχολών Μακιαβέλι, άριστοι θεατρίνοι συναγωνίζονται λυσσαλέα κάθε χρόνο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ψευδολογίας. Επειδή ο λαός εύκολα πείθεται και ευκολότερα ξεχνά δίνεται έτσι σαν μασημένη τροφή στους πολιτικούς απατεώνες ώστε να τον δουλεύουν ψιλό γαζί και να τον εξαπατούν σε μόνιμη βάση.
Κάθε χρόνο λοιπόν τον Σεπτέμβρη στη Θεσ/νίκη τα πολιτικά μας τσουτζέκια κάνουν το καθιερωμένο εθιμοτυπικό “στρηπ-τήζ αξιοπιστίας” προσπαθώντας να πείσουν τους πελάτες τους για τα πλούσια παραπλανητικά τους προσόντα, για τον πραγματικό τους εαυτό ότι δηλαδή είναι όλοι ψεύτες, αρχιψεύτες και πολιτικοί απατεώνες. Ο λαός μυημένος χρόνια και χρονάκια στο ψέμα (έμαθε ξυπόλυτος και δεν μπορεί με παπούτσια) τους ανταμείβει με ένα παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα τους θαυμάζει τους στηρίζει, τους υποστηρίζει τους ψηφίζει και την επομένη μέρα αναρωτιέται, τι έχουν τα έρμα και ψοφούν. Αν συλλέξουμε τις κατά καιρούς εξαγγελθείσες δεσμεύσεις τους προς τον λαό, τότε η μύτη του Πινόκιο θα περιστραφεί γύρω από την γη πάνω από 100 φορές!
Πέτυχαν οι μπαγαπόντηδες να καθιερώσουν το ψέμα ως προστατευόμενο προϊόν εθνικής προέλευσης γι΄ αυτό δεν υπάρχει νόμος, ούτε προβλέπεται από το σύνταγμα καταδίκη του πολιτικού ψέματος και έκπτωση από το πολιτικό τους αξίωμα, τουναντίον επιβραβεύεται!
Γι΄ αυτό λοιπόν ο μέγας και τρανός συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος εν όψει της αναθεώρησης του συντάγματος μας διδάσκει δημοκρατία λέγοντας ότι δεν προβλέπεται από το σύνταγμα η συμμετοχή του λαού (μπράβο δημοκρατία!) στην διαμόρφωση του συντάγματος γιατί εκπροσωπείται από τους βουλευτάς!
Δεν μας λέει όμως γιατί ο λαός ψήφισε τους συγκεκριμένους βουλευτές και πολιτικούς φορείς για την ομορφιά τους, ή για τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους και πολιτικά τους προγράμματα. Όταν λοιπόν όλα αυτά ανατρέπονται 100% είναι όλα ψέματα εξαπάτηση κατά ποια έννοια λοιπόν εκπροσωπούν τον λαό; δεν υπάρχει πολιτικό ψέμα αλλά πολιτικό άσυλο! μπράβο λεβέντες μου!
Απ’ αυτό το μπαλκόνι της διεθνούς έκθεσης πολιτικής ψευδολογίας της Θεσ/νίκης παρήλασαν ψευδολόγοι ολκής πανάξιοι του παγκόσμιου χρυσού μεταλλίου, για τους οποίους η πατρίδα μας νοιώθει περήφανη και τους χρωστά μεγάλη ευγνωμοσύνη για τις υπηρεσίες που προσέφεραν ώστε η Ελλάδα μας να φτάσει στην σημερινή της “περίοπτη θέση” της κακομοιριάς, της φτωχοποίησης και τον επερχόμενο οσονούπω αφανισμό της.
Ποιούς να πρωτοθαυμάσει λοιπόν κανείς τις οικογένειες κληρονομικής δημοκρατίας των Καραμανλήδων, των Παπανδρέου, των Μητσοτάκηδων, του γίγαντα Σημίτη, τον Σαμαρά; όλοι τους λελούδια της Μονεμβασιάς!
Ο Αλέξης Τσίπρας όμως είναι εκτός συναγωνισμού, μεγάλο ταλέντο, είναι το δέκα το καλό, είναι ό Μέσι του ψεύδους, είναι ο άρχοντας του ψεύδους, είναι ανεπανάληπτος, είναι παγκόσμιο φαινόμενο, πάσχων εκ γενετής από αλτσxάϊμερ της αληθείας.
Ο Αλέξης είναι το καμάρι μας είναι το ίνδαλμα των Τροϊκανών, γι΄ αυτό λοιπόν μετά από κάθε μεγάλη του επιτυχία εξαπάτησης του ελληνικού λαού πέφτει πανευτυχής στην αγκαλιά της Μέρκελ και της Λαγκάρντ ως άλλος … Γιουσέϊν Μπόλτ!
Απ΄ αυτό το μπαλκόνι ακούσθηκαν τα μεγαλύτερα ψέματα, ψέματα με το τσουβάλι βασική τροφή-σανό!για τον λαό γιατί; “Οι μάζες πιο εύκολα πιστεύουν ένα μεγάλο ψέμα παρά ένα μικρό”. Αδόλφος Χίτλερ.
Εδώ πρωτακούσθηκε έξω από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ εννοώντας ασφαλώς μέσα εσαεί! Εδώ πρωτακούσθηκε “ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά” αλλά πολύ εύκολα ξεχνά ποιοί του πήραν τα βρακιά!
Εδώ πλέχτηκαν το δίκτυ και το πλέγμα κοινωνικής προστασίας, πιάνοντας τον λαό στα δίκτυα τους.
Εδώ πρωτακούσθηκε το “βούτυρο ή κανόνια’ όπου στην πράξη το βούτυρο έγινε ξυνόγαλα για τον λαό.
Εδώ δόθηκαν αυξήσεις με το τσουβάλι οι οποίες έχουν την μαγική ιδιότητα να μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις.
Εδώ διδάχθηκαν μαθηματικές εξισώσεις Αϊνστάιν 0+0=14!
Εδώ κτίσθηκαν χιλιάδες γιοφύρια, εδώ μας έταξαν ότι θα μας κάνουν και παιδιά οι πολιτικοί μας “άνδρες’ τα οποία μας προέκυψαν “σύμφωνα συμβίωσης”!
Εδώ αναγγέλθηκαν τα περίφημα προγράμματα Θεσ/νίκης που έγιναν ο τάφος μας, εδώ πρωτακούσθηκε “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη ¨εννοώντας ασφαλώς στην πράξη, κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη!
Εδώ πρωτακούσθηκε “λεφτά υπάρχουν” εννοώντας στις τσέπες των μισθωτών και των συνταξιούχων, εδώ σχίσθηκαν μνημόνια και κουρελιάσθηκε ο ΕΝΦΙΑ…εδώ ειπώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ψέματα.
Συμπέρασμα ακαταλαβίστικο για τον απλό λαό ότι δεξιοί, κεντρώοι, σοσιαλιστές, αριστεροί έχουν κοινό ιδεολογικοπολιτικό σύνδεσμο το ψέμα. “Δυστυχία σου Ελλάς με τα τέκνα που γεννάς! Ω Ελλάς, ηρώων χώρα τι γαιδάρους βγάζεις τώρα;
ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ, Σεπτέμβρης 2016 [email protected]

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.