Άδωνις ο εκδοροσφαγέας

Ανεξάρτητα από την εξέλιξη και την τελική έκβαση της υπόθεσης Novartis σε ότι αφορά στο δικαστικό σκέλος, οι αποκαλύψεις που αφορούν στους εμπλεκόμενους είναι καταιγιστικές. Κυρίως σε ότι έχει να κάνει με χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους τα οποία όπως και σε κάθε απλό άνθρωπο, αποκαλύπτονται όταν βρίσκονται υπό πίεση. Μια διαχρονική συμβουλή που φέρνει συχνά-πυκνά στο μυαλό μου, είναι ότι ο πραγματικός χαρακτήρας των ανθρώπων αποκαλύπτεται όταν αυτός βρίσκεται στο «καναβάτσο». Οι αντιδράσεις του, από τις συσπάσεις του προσώπου του μέχρι τον τόνο της φωνής του και το λεξιλόγιό του, μπορούν να σου πουν πολλά τόσο για το ποιος στην πραγματικότητα είναι όσο και για το αν αυτό που του καταλογίζεται είναι βάσιμο ή όχι.

Έτσι λοιπόν ο «επικοινωνιακός» κατά τα τ’ άλλα αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης «ξεγυμνώθηκε» μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, όταν εξαπέλυσε μια πρωτοφανή και χυδαία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια χθεσινής του συνέντευξης στον Alpha. Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε πολιτικός, πόσο μάλλον ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διεκδικεί την εξουσία, να απειλεί τον πρωθυπουργό ότι «θα τον γδάρει».

Πάνω στην προσπάθειά του να υπερτονίσει την αθωότητά του (για την οποία θα αποφανθεί αποκλειστικά η Ελληνική Δικαιοσύνη) αποκάλυψε το πιο αποκρουστικό πρόσωπό του. Αυτό του φασίστα. Διότι μόνο ένας φασίστας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτή τη φράση, παραπέμποντας μάλιστα σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα, αντίστοιχο με αυτό που βίωσαν προχθες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή όταν πρώην συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά τους απείλησαν ότι «θα τους σφάξουν με κονσερβοκούτια» και συνέχισαν λέγοντας «σας θάψαμε μία φορά στο Γράμμο και θα σας ξαναθάψουμε»

Μέσα στο παραλήρημά του ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε και άλλα βέβαια όπως ότι «ο Τσίπρας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην λογοδοτήσει γι αυτό που έκανε. Δεν έχει καταλάβει που έμπλεξε! Ειδικά ο Τσίπρας που είναι διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι», καταγγέλλοντας ότι «τα παίρνει» από φαρμακοβιομηχανίες. Όταν του ζητήθηκε όμως από τους δημοσιογράφους να διευκρινίσει τι εννοεί είπε «λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας;» ωστόσο δίστασε να κάνει αποκαλύψεις, παραπέμποντας τες όταν έρθει η ώρα στην επιτροπή της Βουλής.

Και από πότε ξέρετε κ. Γεωργιάδη ότι ο Τσίπρας «τα παίρνει»; Αν έχετε στοιχεία που να τεκμηριώνουν μια τόσο σοβαρή καταγγελία που θα είχε ως συνέπεια την κατάρρευση της κυβέρνησης και την πιθανή ανάληψη της εξουσίας από το κόμμα σας, γιατί δεν πήγατε στον εισαγγελέα να τα υποβάλετε; Τι περιμένατε; Μήπως το κρατούσατε «καβάτζα» σε περίπτωση που έβρισκαν κάτι το μεμπτό επί δικής σας διακυβέρνησης; Ή μήπως απλώς είναι πόλεμος λάσπης απέναντι στη λάσπη που θεωρείτε εσείς ότι εκτοξεύουν εναντίον σας οι πολιτικοί σας αντίπαλοι; Ένα είναι το σίγουρο. Ότι το άλλοτε «βαρύ πυροβολικό» της ΝΔ στον επικοινωνιακό τομέα κ. Γεωργιάδης είναι πανικόβλητος και αντιδρά εν θερμώ. Μπορώ να δεχθώ ότι όταν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται αδίκως για πράγματα που δεν έχει κάνει να υψώνει τον τόνο της φωνής του και να σηκώνει και το δάχτυλο. Ο κ. Γεωγιάδης όμως ως νέος «εκδοροσφαγέας» της πολιτικής σκηνής του τόπου παρασύρει με την ρητορική που υιοθετεί, το κόμμα της ΝΔ προς την άκρα δεξιά, να συναγωνίζεται σε λεξιλόγιο τη ΧΑ. Ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει να το προσέξει αυτό, ώστε να αποφύγει κάποια στιγμή να μείνει με το «τομάρι» του κόμματος που ανέλαβε, χάνοντας την κεντροδεξιά ψυχή που του έδωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Αρχιμήδης – Δημήτρης Καρεκλίδης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.