Από την επίσκεψή μου στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου, εμπειρίες… ξεχωριστές

Από τη Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά

Την Πέμπτη 9 του Φλεβάρη, βρέθηκα στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου καλεσμένη από τη φιλόλογο του σχολείου κα. Γκόντα, να μιλήσω στους μαθητές της Δευτέρας Τάξης σχετικά με τη διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών.
Τέτοιες πρωτοβουλίες τιμούν το Δημόσιο Σχολείο…
Δεν ήταν πάντα χαρακτηριστικό συνεργασίας με εξωτερικούς φορείς και απέφευγαν να φορτώνουν κι άλλο το υποχρεωτικό σχολικό πρόγραμμα.
Η πρόσκληση μου έδωσε ιδιαίτερη χαρά…
Είχα μπροστά μου ένα υπέροχο ακροατήριο από 60 περίπου παιδιά τα οποία έδειξαν ξεχωριστό ήθος, αγωγή, ευγένεια. Οι ερωτήσεις τους ήταν απόδειξη πως η παρουσία τους εκεί δεν έγινε ως αγγαρεία.
Τελικά τίποτα δε χάθηκε με τη νεολαία μας. Είναι αστέρια!!!
Αυτό το διαπιστώνω καθημερινά…
Όσο για το 3ο Γυμνάσιο, θα ήθελα να συγχαρώ τον Γυμνασιάρχη κ. Παναγιώτη Μανδράκη και τη φιλόλογο κα. Ιωάννα Γκόντα που με τίμησαν με την πρόσκλησή τους.
Εκπαιδευτικοί τόσο συνειδητοποιημένοι είναι το μέλλον της χώρας μας σε καιρούς όπου το κράτος κάνει τόσο λίγα για την εκπαίδευση.
Επίσης, θα ήθελα να αναφέρω πως και άλλοι εκπαιδευτικοί του σχολείου παρακολούθησαν τη συζήτησή μου με τα παιδιά σχετικά με τη διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών.
Θα συνεχιστεί, μου είπαν, ο κύκλος αυτός των Συζητήσεων με θέματα όπως:
Συναισθηματική Νοημοσύνη
Λογοτεχνία
Ποίηση
Θέατρο
Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την πρόσκληση στον Γυμνασιάρχη του σχολείου κ. Παναγιώτη Μανδράκη και τη φιλόλογο κα. Ιωάννα Γκόντα.
Στην τελική φάση της εκπαιδευτικής μου ζωής – ένα υπέροχο, αξέχαστο κομμάτι – τέτοιες εμπειρίες είναι για μένα Θεία Δώρα.
Το έχω ξανακάνει…
Αυτή τη φορά όμως το χάρηκα διπλά, συγκινήθηκα, καμάρωσα.
Ο εγγονός μου, Αντώνης Γαβαλάς, είναι μαθητής της 2ας τάξης στο 3ο Γυμνάσιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.