Από τον εργασιακό μεσαίωνα, στον μεσαίωνα των συνταξιούχων

Γράφει ο Γιώργος Καλτσογιάννης θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

Η κυβέρνηση καθυστερεί να καταβάλλει 100.000 κύριες συντάξεις και 120.000 επικουρικές συντάξεις μόνο και μόνο για να εμφανίζει υψηλά πλεονάσματα, αχρείαστα, όπως αποδείχθηκε.
Οι συνταξιούχοι που με μεγάλη αγωνία και προσπάθεια μέσα σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα καταφέρνουν και συνταξιοδοτούνται, αξιώνουν το απολύτως αναμενόμενο για κάθε σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα, να λάβουν δηλαδή άμεσα τις συντάξιμες αποδοχές τους.
Αλλά στην Ελλάδα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τίποτα δεν θεωρείται αυτονόητο και όλα φιλτράρονται μέσα από το φακό των κομματικών και προσωπικών επιδιώξεων.
Το ότι υπάρχουν οικογένειες οι οποίες περιμένουν πώς και πώς να λαμβάνουν την σύνταξή τους για να καλύπτουν τα έξοδα των ιδίων και των παιδιών τους, ίσως να αφήνει αδιάφορη την κυβέρνηση που μόνο στην θεωρία θέλει να εμφανίζεται κοντά στην κοινωνία.
Οι οφειλές του ασφαλιστικού συστήματος ανέρχονται στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και εδώ περιλαμβάνονται οι 220.000 απλήρωτες κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Και, όταν μιλάμε για συντάξεις με τον τελευταίο νόμο, πρόκειται δυστυχώς για πετσοκομμένες αποδοχές, όπως επιβλήθηκαν από το τρίτο μνημόνιο.
Συγχρόνως η κυβέρνηση δεν έχει αποπληρώσει τα 40.000, ψαλιδισμένα μέσα στα μνημονιακά χρόνια, εφάπαξ που θα έδιναν μια «ανάσα» σε χιλιάδες οικογένειες και θα τόνωναν την οικονομία, καθώς ως είθισται ένα μέρος του εφάπαξ επενδύεται σε διάφορους τομείς.
Αν υπάρχει ίχνος σεβασμού και ευαισθησίας, η κυβέρνηση άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσει την αποπληρωμή των συντάξεων και να βγάλει από την δύσκολη θέση χιλιάδες οικογένειες που αυτή την στιγμή επιβιώνουν με ό,τι κατάφεραν να έχουν αποταμιεύσει.
Δυστυχώς με την σημερινή κυβέρνηση περάσαμε από τον εργασιακό στον μεσαίωνα των συνταξιούχων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.