Απόφαση αλλαγής, απόφαση αναγέννησης για την Ελλάδα

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, με άρθρο στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ»

Στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου αποφασίζουμε σε ποια χώρα θέλουμε να ζούμε.
Σε μια χώρα χαμηλών προσδοκιών όπου το πελατειακό κράτος και τα μεγάλα αδιέξοδα απογοητεύουν τους πολίτες και στέλνουν τους νέους στο εξωτερικό ή σε μια χώρα όπου το κράτος θα λειτουργεί με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον; Το δίλημμα είναι: μία κυβέρνηση που χαϊδεύει τα μεγάλα συμφέροντα ή μία κυβέρνηση που δίνει πραγματικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

Η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από την ακρίβεια, την πληθωριστική κρίση, το υψηλό κόστος ζωής. Αυτό, όμως, αφήνει αδιάφορα τα αμετανόητα συστήματα εξουσίας των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, που αγωνιούν μόνο για την πολιτική τους επιβίωση κι επιδίδονται σε μία πλειοδοσία παροχών επενδύοντας στον λαϊκισμό και την τοξική αντιπαράθεση. Η Νέα Δημοκρατία και οι ισχυροί υποστηρικτές της εξυφαίνουν το αφήγημα της ακυβερνησίας, ενώ οι επικοινωνιακοί βραχίονες του ΣΥΡΙΖΑ αναθερμαίνουν τη θεωρία των «εκβιαζόμενων», όταν οι ίδιοι έχουν αναχθεί σε χρυσούς χορηγούς της Νέας Δημοκρατίας.

Είμαστε η Παράταξη που ταυτίστηκε με τον ελληνικό λαό, ενσάρκωσε τα όνειρά του, ενέπνευσε τις νεότερες γενιές του και έκανε βίωμα των Ελλήνων τις καλύτερες ημέρες της ιστορίας τους.
Επιστρέφουμε ως πρωταγωνιστές και αποφασισμένοι να κερδίσουμε με τη δύναμη του ελληνικού λαού τη μάχη των μεγάλων αλλαγών που χρειάζεται η Ελλάδα για να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με ανθεκτικό κοινωνικό κράτος, βιώσιμη ανάπτυξη και ισχυρή συμμετοχική Δημοκρατία. Αυτή ήταν πάντα η δίκη μας μάχη.

Στις 21 Μαΐου ζητώ ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό για να έχω τη δύναμη να επιδιώξω εκείνες τις προγραμματικές συγκλίσεις, που έχει ανάγκη η χώρα μας ώστε να προχωρήσει σε ένα μέλλον ελπίδας, εθνικής αξιοπρέπειας, κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια συμφωνία συνεργασίας στη βάση των 12 προτεραιοτήτων και πρόσωπα κοινής αποδοχής, που μπορούν να υπηρετήσουν με τόλμη την αλλαγή σελίδας, που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Θέλουμε να οικοδομήσουμε μια βιώσιμη, ανταγωνιστική οικονομία, να ενεργοποιήσουμε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου για να δώσουμε ώθηση στην περιφερειακή ανάπτυξη. Παράλληλα, να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος και να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Προτείνουμε ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς του νόμου Κατρούγκαλου και άρση των αδικιών των διατάξεων για τις συντάξεις αναπηρίας και χηρείας. Πρέπει να θωρακίσουμε τους αδύναμους δανειολήπτες επαναφέροντας την προστασία της πρώτης κατοικίας με επικαιροποιημένα κριτήρια και να προστατεύσουμε την αγροτική γη. Έχουμε χρέος να στηρίξουμε την αναγέννηση του ΕΣΥ, που οδηγείται σήμερα σε κατάρρευση, αξιοποιώντας το 8-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους μεγάλους ομίλους να κερδοσκοπούν, όταν οι πραγματικοί μισθοί το 2022 μειώθηκαν κατά 7,4% και η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών είναι τρίτη από το τέλος στην Ευρώπη. Δεσμευόμαστε να μειώσουμε ραγδαία τη φορολογία στη μισθωτή εργασία και προτείνουμε τετραετή επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών μέσω ΕΣΠΑ για να προσληφθούν 50.000 νέοι άνεργοι με πλήρη απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα.

Σας καλώ την ερχόμενη Κυριακή να πάρουμε μαζί μια Απόφαση Αλλαγής. Να κάνουμε ξανά ισχυρό το ΠΑΣΟΚ για να δυναμώσουμε την Ελλάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.