Χρ. Τριαντόπουλος στο Συνέδριο ΝΔ: “Αλλαγή για να γίνει η κρίση ιστορία”

Στο πλαίσιο των εργασιών του 12ου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας και, δη, στην ολομέλεια του συνεδρίου τοποθετήθηκε ο Χρ. Τριαντόπουλος την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018, όπου και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανασυγκρότησης της οικονομίας για να «πιάσει» η χώρα την 4ης βιομηχανική επανάσταση, αλλά και στο ρόλο που μπορεί να έχει η Μαγνησία σε μία τέτοια εξέλιξη. Παράλληλα, έκανε αναφορά στην απώλεια του σημαντικού πολιτικού της περιοχής μας και της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, του Κώστα Πρίντζου.

Συγκεκριμένα, ο Χρ. Τριαντόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «[…] σήμερα, μία δεκαετία μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης, η οικονομία μας παραμένει εγκλωβισμένη σε μία βαλτωμένη κατάσταση. Η κοινωνία μας παραμένει καθηλωμένη στη μιζέρια των μερισμάτων που προέρχονται από την υπερφορολόγηση και το ροκάνισμα των δημιουργικών δυνάμεων. Η χώρα μας, δυστυχώς, κινδυνεύει να δει ακόμη ένα τρένο της παγκόσμιας εξέλιξης να περνά από μπροστά της χωρίς να μπορεί να ανέβει. Να δει το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης να περνά χωρίς να κάνει στάση στην Ελλάδα. Σε αυτό, ωστόσο, το τρένο πρέπει να ανέβουμε. Πρέπει να ανέβουμε γιατί σε αυτό το τρένο μπορούμε σύντομα να βρεθούμε στις πρώτες θέσεις. Και αυτό διότι, η 4η βιομηχανική επανάσταση δεν προϋποθέτει τις προηγούμενες βιομηχανικές επαναστάσεις, είναι εντάσεως εργασίας, είναι προσανατολισμένη στις υπηρεσίες και είναι συνδεδεμένη με την ποιοτική πρωτογενή παραγωγή. Προς αυτή την κατεύθυνση, απαιτούνται γενναίες μεταρρυθμίσεις, θεσμικές παρεμβάσεις και υποδομές που θα απελευθερώσουν τις δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας μας. Απαιτούνται τομές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά της Νέας Δημοκρατίας. Τομές για να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για να τρέξει η Ελλάδα στους ρυθμούς της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Σε μία τέτοια πορεία εξέλιξης η Μαγνησία, η ιδιαίτερη πατρίδα μου, μπορεί να έχει κρίσιμο ρόλο. Και αυτό διότι η παραγωγική διαφοροποίηση, η κεντρικότητα στο δίκτυο μεταφορών, η διάθεση καινοτομίας και η κουλτούρα συνεργασίας επιτρέπουν στη Μαγνησία να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα εποχή […]».

Στη συνέχεια, ο Χρ. Τριαντόπουλος σημείωσε ότι «[…] κάνοντας αναφορά στη Μαγνησία, δεν μπορώ να μην σταθώ σε μία απώλεια που είχαμε τον περασμένο χρόνο ως παράταξη. Την απώλεια του Κώστα Πρίντζου. Ενός φιλελεύθερου και ευρωπαϊστή πολιτικού που πορεύτηκε με ανιδιοτέλεια και με γνώμονα την προσφορά στην πατρίδα, προτάσσοντας το δημόσιο συμφέρον, την εθνική ομοψυχία, τη σύνθεση και τον ορθολογισμό. Ενός πολιτικού που μετέφερε σε εμάς τους νεότερους αρχές και αξίες. Αρχές και αξίες που σήμερα έχει, όσο ποτέ, ανάγκη ο τόπος μας. Αρχές και αξίες που πρεσβεύονται από τη παραταξή μας. Σήμερα που ο λαϊκισμός, ο εθνικισμός και ο ελιτισμός επεκτείνονται. Σήμερα που η ισορροπία μεταξύ οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης είναι απαραίτητη όσο ποτέ. Σήμερα, λοιπόν, είναι αναγκαία η πολιτική αλλαγή για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας. Μία πολιτική αλλαγή με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μία αλλαγή για να μπορέσουν οι νέοι να οραματίζονται ξανά για την πατρίδα τους. Για να απελευθερωθούν οι δυνάμεις της δημιουργίας. Για να κάνουμε την κρίση ιστορία […]».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.