Χρέος μας να προστατεύσουμε τις αποδοχές των συνταξιούχων

Γράφει ο Γ. Καλτσογιάννης θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

Εκατομμύρια συνταξιούχοι παρακολουθούν τις τελευταίες εβδομάδες με μεγάλη αγωνία και φόβο το ζήτημα της μείωσης των συντάξεων που η σημερινή κυβέρνηση υπέγραψε φαρδιά-πλατιά, χωρίς να διαπραγματευτεί καν, μόνο και μόνο για να μην χαλάσει τα χατίρια των Ευρωπαίων και την εξοβελίσουν από την εξουσία.
Οι μέρες της, όμως είναι μετρημένες ό,τι και να κάνει. Και το θέατρο του παραλόγου με τον συγκυβερνήτη Π. Καμμένο φοβισμένο από την δημοσκοπική κατάρρευση του κόμματός του, είναι ενδεικτικό μιας κυβέρνησης σε αποδρομή και διάλυση.
Ωστόσο το ζήτημα είναι τι θα γίνουν οι συντάξεις. Δεν μπορεί οι συνταξιούχοι που τόσα χρόνια έχουν πληρώσει τα ασφαλιστικά τους ταμεία να έχουν νέες απώλειες στις αποδοχές τους που θα φτάσουν ακόμη και το 20-30%.
Η Ν.Δ. δεν ψήφισε κανένα μέτρο μείωσης συντάξεων από το τρίτο και τέταρτο μνημόνιο. Έχει ξεκάθαρη θέση και ζητεί την ματαίωση του συγκεκριμένου μέτρου ως αχρείαστο για την δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. Στην σημερινή συζήτηση για την οικονομία στην Βουλή η κεντροδεξιά παράταξη κατέθεσε τροπολογία για το μη κόψιμο των συντάξεων. Έκανε αυτό που έπρεπε. Και δεν είναι προπέτασμα καπνού.
Ως κυβέρνηση μέσα στους επόμενους λίγους μήνες, διαβεβαιώνουμε τους απόμαχους της ζωής ότι θα τους προστατεύσουμε το εισόδημα και θα διαπραγματευτούμε μέσα από μια μεγάλη μεταρρυθμιστική οικονομική πολιτική την ακύρωση της μείωσης συντάξεων.
Ούτε υπερπλεονάσματα που «ματώνουν» την οικονομία, ούτε «πετσόκομμα» των συντάξεων.
Μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, μεταρρυθμίσεις, τόνωση της οικονομίας για να πάει μπροστά ο τόπος και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς.
Αυτοί είναι οι στόχοι μιας μεγάλης παράταξης που έμαθε να σέβεται τον Έλληνα πολίτη και να εργάζεται για το καλό του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.