Δ. Κολυνδρίνη: «Πόντος! Εν άστρον φωτεινόν, σ’ Ελλενικούς αιώνας…»

Σε μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων, αναφέρεται: «Πόντος! Εν άστρον φωτεινόν, σ’ Ελλενικούς αιώνας…»
Η 19η Μαΐου αποτελεί ημέρα πένθους και ιερής μνήμης των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων. Εδώ και πλέον του ενός αιώνα παραμένει αδικαίωτο το έγκλημα σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού, το ίδιο όμως άσβεστη παραμένει στις καρδιές μας η φλόγα της μνήμης, του χρέους προς τους προγόνους μας και της αναγνώρισης της ιστορικής αλήθειας. Σήμερα τιμούμε τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των Ελλήνων του Πόντου, τις πόλεις και τα χωριά που καταστράφηκαν, τις ψυχές που εκδιώχθηκαν και βασανίστηκαν, βάφοντας με αίμα τις σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας. Η γενοκτονία οδήγησε σε τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές εστίες ενός τμήματος του Ελληνισμού που διέπρεπε και δραστηριοποιούνταν στην περιοχή για πολλούς αιώνες. Μετά την Γενοκτονία, οι Πόντιοι Έλληνες με την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά τους και τις παραδόσεις τους κατόρθωσαν να διαπρέψουν στην ελληνική κοινωνία, να συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη και πρόοδο της Ελλάδας και αποτελούν ένα ζωντανό κύτταρο αυτής.
Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα στέλνουμε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Όσα χρόνια και αν απαιτηθούν, δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, ως ελάχιστο δείγμα δικαιοσύνης και ανθρωπισμού. Ο Ελληνισμός θα συνεχίσει να διεκδικεί τη δικαίωση των Ελλήνων του Πόντου, ένα κομμάτι της εθνικής μας συνείδησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.