Δώσαμε ακόμη μια μάχη…

Του υποψηφίου δημάρχου Βόλου της ΛΑΣ, Απόστολου Ριζόπουλου

Σήμερα οι εκπαιδευτικοί δώσαμε ακόμη μια μάχη για να μην περάσει η τροπολογία έκτρωμα της κυβέρνησης που θα οδηγήσει από του χρόνου στην απόλυση χιλιάδες αναπληρωτές συνάδελφους μας. Που πετά στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχουν οργώσει, με μια βαλίτσα στο χέρι, κάθε χρόνο και σε άλλο τόπο, όλη την Ελλάδα.
Το λεγόμενο «προσοντολόγιο», που στηρίζεται στις κατευθύνσεις στις Ε.Ε., η μοριοδότηση των «προσόντων», δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς. Αφορά και είναι πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, γιατί καταργεί τα πτυχία τους και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Είναι εμπαιγμός για τους νέους επιστήμονες, τα παιδιά που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια της χώρας, που τους αναγκάζουν να πληρώνουν για πιστωτικές μονάδες (μεταπτυχιακά, σεμινάρια, κ.ά.). Που τους σπρώχνουν να ανταγωνίζονται τους συναδέλφους τους και να πληρώνουν δια βίου για μια θέση δουλειάς. Να είναι όμηροι μια ζωή της κάθε αστικής κυβέρνησης, των εργοδοτών και των «εμπόρων» κάθε λογής πιστοποιήσεων.
Αφορά τη λαϊκή οικογένεια που πληρώνει αδρά τις σπουδές των παιδιών της και μετά το πτυχίο για την αγορά «προσόντων. Αφορά τους γονείς, γιατί είναι υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών, όταν οι μαθητές αναγκάζονται να αλλάζουν εκπαιδευτικό κάθε χρόνο, ειδικά στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής, που σημαίνει ότι δεν αναπτύσσονται οι παιδαγωγικοί δεσμοί που είναι απαραίτητοι για την εκπαιδευτική διαδικασία.
Δεν είναι, λοιπόν, μαξιμαλιστικό το αίτημα για διορισμό άμεσα όλων των αναπληρωτών στην εκπαίδευση, αφού κάθε χρόνο, εδώ και πολλά χρόνια, ουσιαστικά αναπληρώνουν τον ίδιο τους τον εαυτό! Όταν τα πραγματικά κενά υπολογίζονται σε 30.000. Δεν είναι μαξιμαλιστικό τα αίτημα αυτό, όταν κάθε χρόνο δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των επενδύσεων των επιχειρηματικών ομίλων, όταν κάθε χρόνο δίνονται 4 δισ. ευρώ το χρόνο για την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, όχι για τις αμυντικές ανάγκες τις χώρας, αλλά μόνο για τους επιθετικούς σχεδιασμούς και τη δράση του ΝΑΤΟ.
Και είναι ένα από τα ζητήματα, μεταξύ άλλων, όπως η υγεία, η πρόνοια και η προστασία των λαϊκών οικογενειών και δικαιωμάτων που αφορούν και την τοπική διοίκηση και τις δημοτικές αρχές. Η απουσία στήριξης, σήμερα, αυτών των δικαιωμάτων και από τη δημοτική αρχή Βόλου και τη Περιφέρεια Θεσσαλίας, που υλοποιούν κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική, πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.