Εβδομάδα προβλημάτων και προβληματισμών

Του Κωνσταντίνου Μαραβέγια - Χειρουργού ιατρού - Πολιτικού Στελέχους της ΝΔ

Μέσα σε απεργιακό κλοιό ξεκίνησε η εβδομάδα. Αυτό έμαθαν να κάνουν όσοι αντιδρούν αφού τόσα χρόνια από την αντιπολίτευση είχαν θρέψει τους συνδικαλισταράδες οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Νέα επώδυνα μέτρα και χωρίς καμία αναπτυξιακή νότα στο πολυνομοσχέδιο, ίσα για να κλείσει η αξιολόγηση. Και πάλι, θέλω να δω αν θα βγει η χώρα από το μνημόνιο τον Αύγουστο. Προσωπικά δηλώνω πως δεν το πιστεύω, γιατί έγιναν ελάχιστα την τελευταία τριετία με αναπτυξιακό πρόσημο, που θα βοηθούσε προς αυτή την κατεύθυνση. Τι φέρνει λοιπόν αυτή η αξιολόγηση; Μόνον την επιβάρυνση των τριτέκνων (και ως τέτοιος θίγομαι), προς όφελος των οικογενειών με ένα και δύο παιδιά. Κανείς σε αυτή τη χώρα δεν κατάλαβε ότι η λύση του δημογραφικού, ενός πραγματικά εθνικού ζητήματος, περνάει από την τριτεκνία και όχι την πολυτεκνία.

Από τα δύο παιδιά μπορείς ευκολότερα να φτάσεις τα τρία, επιτελώντας ένα καθήκον ταυτόχρονα με τη χαρά και την ισορροπία στην οικογένειά σου. Δε νομίζω πάντως ότι αποτελεί για κανένα έκπληξη το ότι η κυβέρνηση κινείται με γνώμονα την ψηφοθηρία (πράττοντας για τα συμφέροντα των πολλών και αγνοώντας την ηθική πλευρά) και όχι το εθνικό συμφέρον.
Εξάλλου και τον Ζουράρι αποφάσισαν να τον παραιτήσουν όχι όταν έχει εκστομίσει του κόσμου τις ανοησίες και τις προσβολές. Θυμίζω ότι δεν είχε το σθένος να παραιτηθεί όταν δήλωνε πως είναι υφυπουργός σε χώρα υπό κατοχή, αλλά όταν τους έβαλε σε μπελάδες προκαλώντας το οπαδικό συναίσθημα των οπαδών του Ολυμπιακού και του Άρη και έθεσε σε κίνδυνο τις ψήφους που έχουν λαμβάνειν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι. Τι να περιμένει κανείς από αυτή την κυβέρνηση λοιπόν όταν όλα μετρώνται με την επιβίωση στην καρέκλα.

Γι’ αυτή την καρέκλα εξάλλου και ο κ. Καμμένος κάνει αλλεπάλληλες κωλοτούμπες -διεθνής όρος- και μια υποστηρίζει την ονομασία των Σκοπίων χωρίς τη λέξη Μακεδονία και άλλοτε πάλι το αναθεωρεί. Κάποτε στήριζε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή δια της ψήφου του αλλά τώρα του φταίει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Προς το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε τη «χαρά» να εγκαινιάσουμε τις ΤΟΜΥ. Έναν θεσμό που η ιατρική κοινότητα αντιμετώπισε ως φαιδρό κατασκεύασμα, με λεφτά από ΕΣΠΑ που θα έπρεπε να είχαν αξιοποιηθεί αλλιώς (πάντα στην υγεία). Γι’ αυτό το λόγο οι γιατροί γύρισαν την πλάτη στο νέον φορέα, αρνούμενοι να αποτελέσουν στρατιές κομματικών πελατών που θα παρακαλάνε για μονιμοποίηση.

Όλα αυτά, με τις φήμες περί ανασχηματισμού να διογκώνονται, λες και το πρόβλημα θα λυνόταν αλλάζοντας τα πρόσωπα. Η κυβέρνηση, στερείται πρωτίστως εθνικού σχεδίου, παλεύει με όπλο την ψηφοθηρία και την προπαγάνδα, την οποία γνωρίζει καλά. Λίγα τα ψωμιά τους στην όσο και να προσπαθούν να το τεντώσουν. Οψόμεθα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.