Η δημιουργικότερη πολιτική δύναμη της Ελλάδας είναι το κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας

Της Κερασίας Μπαρτζιώκα *

Την Κυριακή ψηφίζουμε για τα όργανα της παράταξης, τους αντιπροσώπους για το 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και συμβάλουμε στην Αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Ενισχύουμε το Κίνημά μας αποφασισμένοι να συνδιαμορφώσουμε ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό, δημοκρατικό, ενωμένο. To κόμμα ανήκει στα μέλη του, είναι ένα κίνημα με σαφή κοινωνική βάση, ένα κίνημα δημοκρατικών πολιτών. Απέναντι στα ψευδεπίγραφα και ευκαιριακά προοδευτικά μέτωπα που σχηματίζονται ερήμην των πολιτών, η απάντηση που θα δώσουν τα χιλιάδες μέλη μας την Κυριακή είναι, ότι το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη είναι το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ
Ένα προοδευτικό κίνημα που δεν φοβάται τις συγκρούσεις, που έχει διαμορφωμένη και σαφή ατζέντα για την επόμενη μέρα της Ελλάδας και της Ευρώπης, ένα κίνημα που πολιτεύεται για τις επόμενες γενιές.
Η πολιτική στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται ξανά σε ένα δύσκολο περιβάλλον οικονομικής επιβίωσης, είναι για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτημα τακτικής. Δύο κόμματα που πιστεύουν ότι η πολιτική πρέπει να συντάσσεται με την όποια δημοφιλή άποψη, αδιαφορούν για τις αντιφάσεις των πολιτικών τους, εύκολα υπόσχονται, εύκολα ξεχνούν και εμφανίζονται ότι διαθέτουν λύσεις για όλα. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι η στιγμή, η εντύπωση, το εφήμερο πλεονέκτημα. Αντίθετα, για το ΠΑΣΟΚ όπως αποδείχθηκε στην πράξη και κατέγραψε η ιστορία, η πολιτική προϋποθέτει σοβαρή και επίμονη δουλειά. Δεν μπορεί να στηριχθεί στην εύκολη ρητορεία. Για τη Δημοκρατική Παράταξη υπάρχει ηθικό, πολιτικό χρέος και ιστορική ευθύνη να εκφράσει και να υπερασπιστεί την κοινωνία τώρα που βρίσκεται και πάλι στα δύσκολα!!
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν δίνει λύση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του λαού. Ζούμε την απόλυτη καταστροφή για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και όπως τόνισε και ο Πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης, η ευθύνη βαραίνει τις κυβερνήσεις των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη που αύξησαν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο. Γίναμε εξαιτίας των επιλογών τους πολλαπλά εξαρτώμενοι συγκριτικά με άλλα κράτη από το εισαγόμενο φυσικό αέριο. Έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, χαμηλή στάθμη της παιδείας, έλλειψη εντέλει ενός σύγχρονου πολιτικού πολιτισμού είναι τακτικές της πολιτικής και της διοίκησης που επέβαλλε η ΝΔ επαναφέροντας την χώρα σε αλήστου μνήμης εποχές.
Στο συνέδριό μας θα αναδείξουμε μια κοινωνία που δεν εμφανίζεται ανήμπορη, αλλά δυνατή και με αυτοπεποίθηση, σε ένα τοπίο που μεταμορφώνεται ταχύτατα.
Γιατί η Προοδευτική Παράταξη, είναι εκείνη που πρέπει να χαράξει τον οδικό χάρτη και να συνδέσει την κλιματική κρίση με την κοινωνική δικαιοσύνη, τη μετανάστευση με τις ανακατατάξεις του εργατικού δυναμικού και τον εμπλουτισμό του με νέες δεξιότητες, την καινοτομία και την έρευνα με την κοινωνική πολιτική και την αναπτυξιακή στρατηγική.
Εμείς θέλουμε να κάνουμε τον πολίτη να αγαπήσει την πολιτική, αυτός είναι ο στόχος. Η δημοκρατική παράταξη θα ξαναμπεί στην καρδιά του ελληνικού λαού, όπως όταν ιδρύθηκε το 1974 από το Ανδρέα Παπανδρέου. Σήμερα το διακύβευμα είναι να αποκτήσει πραγματική ευρωπαϊκή προοπτική και να μπει ένα τέλος σ το θέατρο του παραλόγου που έχει δημιουργήσει το δίπολο της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς παλεύουμε για την πραγματική ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και με αυτούς τους στόχους και τις προοπτικές οδεύουμε στο ανοιχτό συνέδριό μας και την Κυριακή και στέλνουμε μήνυμα συσπείρωσης, ενότητας και νίκης. Οι κάλπες θα δώσουν σε κάθε άκρη της χώρας το μήνυμα ότι οι δημοκρατικοί πολίτες παίρνουν την υπόθεση της αναγέννησης του κόμματος στα χέρια τους . Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει. Η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει. Όλοι μαζί κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ξανά μεγάλο για να γίνουμε η δημιουργικότερη πολιτική δύναμη της Ελλάδας.
* Η κ. Κερασία Μπαρτζιώκα είναι εκπαιδευτικός, πρώην δημοτική σύμβουλος, υποψήφια σύνεδρος για το 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.