«Η εξαγγελία των εγκαινίων της θεμελίωσης του Μονακό αρχίζει από την Νέα Αγχίαλο»

Γράφει ο Κώστας Παρδάλης

Νέα εκσυγχρονιστική μέθοδος πολεοδομικής ανασυγκρότησης θεμελιώνεται στον παραλιακό και στον αγροτικό οδικό ιστό της Νέας Αγχιάλου. Αξεπέραστη καινοτομική δράση προβάλλει την θεμελιακή της υπόσταση ως εγγύηση ασφαλούς κατοίκησης και δημόσιας ασφάλειας, αφήνοντας εχέγγυα αμερόληπτου πολιτειακού ενδιαφέροντος τόσο για τους αυτόχθονες, όσο και για τους ετερόχθονες κάτοικους. Ωφελιμιστική συνθήκη αδιάκριτης εξουσιαστικής κρίσης, εκτροχιάζει στο δυσμενές περιθώριο κάθε παρελθοντική τεχνική υπονόμευσης, αφομοιώνοντας στο έπακρο κάθε πιθανή σταγόνα ευρωπαϊκού και εθνικού κονδυλίου, προκειμένου να ξεκινήσει και να φέρει εις πέρας την οποιαδήποτε καιρική ή προπαγανδιστική επισφάλεια.

Η νέα αντίληψη μη επίχωσης των ορθάνοικτων γκρέμνων κατά μήκος του κυκλικού λιμενικού βραχίονα και των οδοποιητικών διαδρόμων πρόσβασης των κατοίκων στις αγροτικές τους εργασίες αποτελεί κοσμογονική αντίληψη, έτσι ώστε στο μέλλον κάποια στιγμή να χρησιμοποιηθούν ως παρτέρια φύτευσης ανθοκομικής μαγιάς και τα παρακείμενα απορρίμματα ως οργανικό λίπασμα.
Σκοπός της νέας δημαρχιακής συνθήκης είναι η πολυκαιρική οπτική και αντιληπτική αφομοίωση των λεκτικών υποσχέσεων γαρνιρισμένων με ολίγο από ανθοκομική ενόραση , ψυχαγωγικο- οπτική διάσταση, κομβική έπαρση και πολύ από ψηφοθηρική διάθεση.

Όλες αυτές οι θεμελιακές πολεοδομικοί παράμετροι συντελούν στην έναρξη μιας καινοτόμου οργανωτικής δομής, αφετηρία της νέας προσπάθειας στην αρχή αδελφοποίησης με το Μονακό και στην συνέχεια πλήρους αφομοίωσης, μόνο των καλών στοιχείων ιστορικής και πολιτισμικής ηθικής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.