Η “Κιβωτός του Κόσμου” δείχνει το σωστό δρόμο για το μέλλον

Tου Δημήτρη Μποσνάκη

Μια επίσκεψη στο φιλόξενο σπίτι της “Κιβωτού του Κόσμου” στο Διμήνι, είναι ένα βάφτισμα στον ανθρωπισμό, μια εξύψωση στο ύψος της αποστολής, μια αίσθηση της αξίας του “να είσαι άνθρωπος”.
Το περιβάλλον καταπληκτικό. Ο ζεστός άπλετος χώρος, πεντακάθαρος, εξοπλισμένος πλήρως με βιβλία, με μουσική, η μεγάλη αυλή, ο κήπος, η φάρμα με τα οικόσιτα ζώα,ο ελαιώνας με το ελαιοτριβείο, τα παιδιά που βγάζουν το φρέσκο λάδι και φτιάχνουν μελομακάρονα, το οινοποιείο, το τυροκομείο, όλα δημιουργούν νέους με ολοκληρωμένες προσωπικότητες, μεγαλωμένες με αγάπη και εκπαιδευμένες στα γράμματα και στη φύση.
Μα πάνω απ’ όλα το όραμα του πατέρα – Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, των δημιουργών των τεσσάρων δομών της “Κιβωτού του Κόσμου”, που έχουν ως αποστολή “τα παιδιά να μεγαλώσουν σαν παιδιά”, χωρίς να νιώσουν την πικρία της ζωής και να γίνουν χρήσιμοι και δραστήριοι πολίτες. Έργο χριστιανικής πνοής και ψυχικής μεγαλοσύνης.
Η “Κιβωτός” λειτουργεί αποκλειστικά με τον εθελοντισμό των απλών πολιτών. Δεν έχει καμία επιχορήγηση από δημόσιο και αυτοδιοικητικό φορέα. Απλοί πολίτες, εκπαιδευτικοί, γιατροί,φαρμακοποιοί, κοινωνικοί λειτουργοί, καταστηματάρχες, συνεισφέρουν ό,τι μπορούν για τη σωστή ανατροφή, την υγεία, την εκπαίδευση των παιδιών.
Το προσωπικό της δομής αποτελείται από 15-20 παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, βοηθητικό προσωπικό και δύο άτομα που ασχολούνται με το αγροκήπιο και τα ζώα. Το στήριγμα όμως της “Κιβωτού” είναι οι πολλοί εθελοντές που προσφέρουν αγαθά και κάθε είδους υπηρεσία.
Όσοι δεν επισκεφτήκατε την Κιβωτό του Κόσμου στο Διμήνι, έχετε μια μοναδική ευκαιρία να την επισκεφτείτε αυτές τις άγιες μέρες και να ζήσετε τη θαλπωρή του ζεστού σπιτιού, δωρεά του συμπολίτη μας κ. Κων/νου Λούλη, την ευγένεια του προσωπικού, τη θέρμη των φιλοξενούμενων παιδιών. Ένα πραγματικά οικογενειακό χριστουγεννιάτικο περιβάλλον.
Μια σακούλα με κάποια τρόφιμα, σχολικά είδη, βιβλία, τετράδια, μπάλες, θα τους προσφέρουν μεγάλη χαρά. Θα κεραστείτε τα γλυκά που τα ίδια τα παιδιά έφτιαξαν στην κουζίνα με τα υλικά του αγροκτήματος και τα έψησαν στο δικό τους ξυλόφουρνο. Είναι η καλύτερη χριστουγεννιάτικη εμπειρία, που την ζω κάθε Χριστούγεννα. Τηλέφωνο επικοινωνίας με την Κιβωτό 24210-77020, και 77030.
Η πόλη και ο νομός μας πρέπει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί, οι έμποροι, οι παραγωγοί, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα, σχολική ύλη, βιβλία, εργαλεία, ρούχα, και χρήματα. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους αξίζει κανείς να καταθεσει χρήματα είναι:
EUROBANK 0026 0178 870100 872073 IBAN GR3702 60 178 0000 8701 0087 2073
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5023-032595-870 ΙΒΑΝ: GR38 0172 0230 0050 2303 2595 870
και αριθμοί τηλεβοήθειας 19828 και 901 11 170 170.
Και βέβαια δεν πρέπει να παραλείψουμε την εύστοχη επιλογή του συμπολίτη μας κ. Κωνσταντίνου Λούλη να διαθέσει το σπίτι με το αγρόκτημα στο Διμήνι για να στεγασθούν τα αγόρια της “Κιβωτού” και το δεύτερο σπίτι της οικογένειάς του στον Άνω Βόλο για να στεγαθεί η δεύτερη δομή με τα κορίτσια που βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας. Ήταν μια εμπνευσμένη κίνηση ενός ανθρώπου που βλέπει πολύ μπροστά. Γιατί η “Κιβωτός του Κόσμου” είναι μια χριστιανική αλλά και εθνική υπόθεση. Ένας φωτεινός σηματωρός που δείχνει πώς πρέπει να βαδίσουμε, με πίστη και ανιδιοτέλεια, για να φτιάξουμε τον άνθρωπο του μέλλοντος.
Φεύγοντας από το “Σπίτι της Κιβωτού” ένιωσα ότι άφηνα πίσω μου κάτι πολύτιμο που ερχόταν από το μέλλον και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να επιστρέψω το συντομώτερο και να φανώ πιο χρήσιμος.
Και μην ξεχνάμε αυτό το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μμ στο κινηματοθέατρο “Αχίλλειον” του Βόλου τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών της “Κιβωτού του Κόσμου”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.