Η κοροϊδία δεν έχει τέλος

*Για την Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών
Γιώργος Μακρυγιάννης
Μέλος ΣΦΕΕ Μαγνησίας

“Μετά την ανακοίνωση του υπουργού οικονομικών για την απάτη, δήθεν στήριξης των επιστημονικών κλάδων, με «επίδομα» παρακολούθησης σεμιναρίων, ήρθε η ηγεσία της ΠΟΦΕΕ σαν καλός και υπάκουος χειροκροτητής της κυβέρνησης, να μας ενημερώσει ότι τα μέλη του ΔΣ της θα δώσουν το επίδομα για την ενίσχυση των ΜΕΘ.
Τόσες μέρες που έχει βουίξει ο κόσμος για τις τραγικές ελλείψεις στη Δημόσια υγεία, η ηγεσία της ΠΟΦΕΕ δεν έχει βγάλει άχνα. Η κυβέρνηση αποκλείει τους επιστημονικούς κλάδους από την αναγκαία ενίσχυση έστω και των 800 € που προβλέπονται για τους αυτοαπασχολούμενους και η ΠΟΦΕΕ τρέχει να υιοθετήσει την κυβερνητική απάτη με τα voutcher, υλοποιώντας για ακόμα μια φορά τις αντιλαϊκές κυβερνητικές αποφάσεις.

Τι να πρωτοπεί κανείς γι αυτούς τους … εκπροσώπους του κλάδου.
Δεν έχουν καταλάβει (ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν) ότι αυτό το μέτρο αφορά την ενίσχυση των εταιρειών που διοργανώνουν σεμινάρια; Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό το μέτρο είναι κοροϊδία για τον αυτοαπασχολούμενο λογιστή που δεν θα μπορέσει να καλύψει πραγματικές ανάγκες του ίδιου και της οικογένειάς του;
Τους έπιασε τώρα ο πόνος για τις ΜΕΘ, ενώ τα τελευταία χρόνια που έγιναν απανωτές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες για την υγεία η ΠΟΦΕΕ (μαζί με το ΟΕΕ) έβλεπε προϋπολογισμούς σε «σωστή κατεύθυνση»;
Και αλήθεια, με ποιο τρόπο οι ΜΕΘ θα εξαργυρώσουν τις επιταγές αυτές στις εταιρείες σεμιναρίων;

Αυτό που έχουν ανάγκη οι λογιστές ΣΗΜΕΡΑ είναι:

– Nα δοθεί άμεσα σε αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς οικονομολόγους το έκτακτο επίδομα των 800 €!
– Απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων, να ανασταλεί η καταβολή κάθε είδους φορολογικών υποχρεώσεων,
– Να θεσπιστεί αφορολόγητο όριο στις 12.000 € και να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και ο ΕΝΦΙΑ.
– Να ανασταλούν, για όσο διάστημα χρειαστεί, οι υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο, όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, κάθε είδους μέτρο αναγκαστικής είσπραξης, οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.
– Διαγραφή τόκων, προστίμων και μέρους του κεφαλαίου για χρέη σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.
– Να παραταθεί η προθεσμία υποβολής ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων. Να σας υπενθυμίσουμε ότι και για τους λογιστές ισχύουν οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Δεν μπορούμε να παραλαμβάνουμε μαζικά παραστατικά. Υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
– Να δοθεί παράταση σε όλες τις προθεσμίες ώστε να προλάβουμε να μελετήσουμε και να υποβάλλουμε σωστά μαζί με τα τακτικά όλα αυτά τα έκτακτα που έχουν προκύψει.
Ούτε οι υπουργοί στα κανάλια δεν μπορούν να τα εξηγήσουν και θέλουν εμείς σε δυο μέρες να τα υποβάλλουμε κιόλας.Οι συνάδελφοι έχουν ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί.

Αυτό που έχει ανάγκη η Δημόσια Υγεία ΣΗΜΕΡΑ είναι:

– Να καλυφθούν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία και σε όλες τις δομές υγείας, με όλες τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
– Να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων ΠΦΥ, να δοθούν όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας στους υγειονομικούς με ευθύνη του κράτους.
– Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα του ιδιωτικού Τομέα Υγείας. Οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί να ενταχθούν υποχρεωτικά στο κεντρικό σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας με τους ίδιους όρους εργασιακούς και μισθολογικούς με τους συναδέλφους τους στο ΕΣΥ.
– Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».
-Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων.

Όλα τα υπόλοιπα είναι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των λογιστών.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Εμείς, ανεξάρτητα απ’ τις όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης θα μείνουμε στην πρώτη γραμμή σ’ αυτή τη μάχη , μαζί με τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας , του εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ , τους ντελιβεράδες και άλλους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους που σήμερα εργάζονται κάτω από σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες , με στόχο τα όποια ψίχουλα δοθούν να φτάσουν και στον τελευταίο εργαζόμενο και αυτοαπασχολούμενο .
Θα δώσουμε και αυτή τη μάχη , όχι όμως με κλειστά τα στόματα.Αυτά δεν μπορεί να μας τα κλείσει καμία μάσκα και καμιά καραντίνα”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.