Η Κυβέρνηση ολοκληρώνει το έργο που ανέλαβε

Του Χρήστου Μαυρομμάτη

Η Κυβέρνηση Τσίπρα ανέλαβε το Σεπτέμβριο του 2015, με τη βοήθεια των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, αφού το όμορο κόμμα του ΠΑΣΟΚ, αρνήθηκε να συνεργαστεί και να κάνει Κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ. Τότε ανέλαβε και ορισμένες υποχρεώσεις απέναντι στον Ελληνικό λαό. Να βγάλει τη χώρα στην τετραετία από τα μνημόνια, να περάσει τα φιλολαϊκά Νομοσχέδια που φτώχυναν τους Έλληνες πολίτες με τους νόμους που πέρασε η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το 2012, να αφήσει ελεύθερη τη Δικαιοσύνη για να ξεδιαλύνει τα σκάνδαλα από το 1999, που ήταν στα συρτάρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης και να ξεκαθαρίσει τη διαπλοκή μεταξύ Κυβέρνησης, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επιχειρήσεων Ξένων και Ελληνικών.
Έτσι ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, αφού ξεκαθάρισε το κόμμα του από ακραίες φωνές, επιδόθηκε με την έντιμη σύμπραξη της Δεξιάς ΑΝΕΛ του κ. Πάνου Καμμένου, στην επιτυχία των σκοπών που έθεσαν.

Τον Αύγουστο του 2018, στο τέλος σχεδόν της τριετίας, κατάφεραν να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια, ώστε να μην έχουν στο κεφάλι τους για το παραμικρό, που προγραμματίζουν μόνοι τους να ζητούν την έγκριση από τους Θεσμούς και έστω με το κόστος μιας μακράς μεταμνημονιακής επιτήρησης και εξοντωτικών πρωτογενών πλεονασμάτων, έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια.

Κατόπιν εξασφάλισαν τη μη περικοπή των συντάξεων σε 2,5 εκατομμύρια Έλληνες συνταξιούχους, που προέβλεπαν τα μνημόνια, κατόπιν διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς των Δανειστών μας. Εξασφάλισαν, επίσης, την πρόσβαση δωρεάν στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στους γιατρούς του ΕΣΥ και τα Νοσοκομεία της χώρας, άλλους 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους φτωχούς και άνεργους Έλληνες πολίτες, μέτρο που ελάχιστες πλούσιες χώρες το έχουν και μάλιστα στις ΗΠΑ, μόλις βγήκε ο Πρόεδρος Τραμπ, το κατήργησε. Αύξησε, όσο μπορούσε, τον κατώτατο μισθό και κατήργησε τον υποκατώτατο, που επέβαλε η συγκυβέρνηση Σαμαρα-Βενιζέλου στους κάτω των 25 ετών εργαζομένους και επανέφερε τις Συλλογικές Συμβάσεις στους εργαζομένους, που η συγκυβέρνηση τις είχε καταργήσει, για να μην είναι στο χέρι του καθενός εργοδότη, να απολύει και να μειώνει τους μισθούς των εργαζομένων κατά την κρίση του.
Και ύστερα χώρισαν τους δρόμους τους , όταν ήξεραν ότι δεν συμφωνούν να αναπτύξουν τη φιλία μας με τους γείτονες της ΠΓΔΜ των Σκοπίων. Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας αποφάσισε να συνεχίσει μόνος του τις μεταρρυθμίσεις και τον ακολούθησαν οι Ανεξάρτητοι Βουλευτές, που είδαν τις επιτυχίες του για το καλό του Ελληνικού λαού και του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης που τους ζήτησε, ώστε να περάσει τη φιλία με τους γείτονες και τα άλλα φιλολαϊκά Νομοσχέδια, που εκκρεμούσαν στη Βουλή. Έτσι, με αμοιβαίες υποχωρήσεις με τη γείτονα χώρα, πέρασε το όνομα Βόρεια Μακεδονία με τη Συμφωνία των Πρεσπών με την ΠΓΔ της Μακεδονίας, που η άρνηση της φιλίας παρέμεινε στα συρτάρια των Υπουργείων Εξωτερικών επί 27 χρόνια, μαζί με τους κλειστούς διαδρόμους και την επικοινωνία τους με την Ευρώπη, που χαιρέτησαν με τα καλύτερα λόγια Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι , μάλιστα τίμησαν τους Πρωθυπουργούς Τσίπρα και Ζάεφ πρόσφατα στις Βρυξέλες, ως μια από τις καλύτερες πράξεις ειρήνης στην αρχή του αιώνα και εισηγήθηκαν στη Σουηδία για το Νόμπελ Ειρήνης του 2019.

Αλλά ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, μεθυσμένος από φιλολαϊκές πράξεις λόγω της αριστερής του κατεύθυνσης, έδωσε για τρίτη χρονιά το Κοινωνικό Επίδομα σε χαμηλόμισθους, άνεργους και αναξιοπαθούντες Έλληνες πολίτες στο τέλος του 2018, ενώ ανήγγειλε το διορισμό μόνιμων υπαλλήλων, 4200 στην Ειδική Αγωγή και 3000 στην υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι, για να κατευνάσει λίγο τη διαβίωση αυτών των ομάδων των πολιτών, που δεν έχουν στη μοίρα τους άλλη βοήθεια.
Και συνεχίζει με μέτρα για το φτωχό λαό. Εξασφαλίζει με Νομοσχέδιο το Στεγαστικό επίδομα σε 300.000 φτωχούς των ορεινών περιοχών της χώρας μας. Κανόνισε με Νομοσχέδια τα Κόκκινα Δάνεια, που αδυνατούσαν να πληρωθούν από τους πολίτες προς τις Τράπεζες και προς την Εφορία, κατόπιν συσκέψεων επί συσκέψεων με τους αρμόδιους, με απαλλαγές μέρους του χρέους και σε 120 μικρές δόσεις το υπόλοιπο, ώστε οι πολίτες να μπορούν να τις πληρώνουν και να μην χάνουν τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους.

Με όλα καταπιάνεται αυτή η Κυβέρνηση και δεν τα σκεπάζει κάτω από το «χαλί», όπως έκαναν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, που άφηναν τα προβλήματα να τα λύσουν οι επόμενες. Έτσι, μετά τους τρεις μήνες, που συζητήθηκαν στις Επιτροπές της Βουλής, τα άρθρα του Συντάγματος που έπρεπε να αναθεωρηθούν, κατέληξαν με ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής να υπερψηφισθούν με πάνω από 180 ψήφους τα άρθρα του Συντάγματος 32 και 34 περί εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, το 54 για την ψήφο των Αποδήμων, το 62 για το ακαταδίωκτο των Βουλευτών, το 68 για τη δυνατότητα συγκρότησης Εξεταστικής με θετική ψήφο της μειοψηφίας, το 86 για την κατάργηση αποσβεστικής προθεσμίας για ποινική ευθύνη των Υπουργών, το 96 για τα μέλη του δικαστικού σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων να περιβάλλονται με άπασες τις συνταγματικές εγγυήσεις ανεξαρτησίας και το 101 για τις ανεξάρτητες αρχές. Αυτά τα άρθρα θα τύχουν σε ένα μήνα πάλι την υπερψήφιση εκ των Βουλευτών και η επόμενη νέα Βουλή θα καθορίσει ακριβώς τη διατύπωση των άρθρων.
Μένουν ακόμη οι διεκπεραιώσεις των δικών της Ζίμενς, της Νοβάρτις, του ΚΕΕΛΠΝΟ και μερικών άλλων, που ήταν καταχωνιασμένες στα συρτάρια της Δικαιοσύνης και που περίμεναν να αλλάξει η Κυβέρνηση, για να πάνε στις καλένδες των αρχείων. Αυτό θα ήταν ακόμη ένα πλήγμα για την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης, που σήμερα βάλλεται από όλα τα κόμματα για τους δικούς τους λόγους. Έπονται οι ατασθαλίες για τα Ολυμπιακά έργα, για το Συμφοράϊ, σύστημα τηλεπικοινωνιών, που αγοράσθηκε για το 2004 και παραδόθηκε το 2008 και άλλα πολλά σκάνδαλα, που ελπίζουμε μέχρι τον Οκτώβριο, που θα γίνουν οι εκλογές, να ξεκαθαριστούν από τη δικαιοσύνη και να διωχθούν οι υπεύθυνοι, προκειμένου να εξευμενισθεί ο Ελληνικός λαός για την οικονομική καταστροφή που υπέστη, κατά τα μνημονιακά έτη. Και ύστερα θα γίνουν οι εκλογές και θα δούμε τότε, ποιο κόμμα θα έλθει πρώτο, για να Κυβερνήσει την επόμενη τετραετία. Ίδωμεν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.