Οι κυβερνώντες πληγώνουν την περηφάνια των Ελλήνων

Γράφει ο Γιώργος Καλτσογιάννης θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

Ένα πολυνομοσχέδιο που αντιστοιχεί σε τέταρτο μνημόνιο και μια κακή συμφωνία για το Σκοπιανό. Οι τελευταίες εξελίξεις πληγώνουν ακόμη περισσότερο την εθνική περηφάνια και αξιοπρέπεια των Ελλήνων που εναγωνίως αναζητούν μια αχτίδα φωτός.
Η εκχώρηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας στα Σκόπια συνδυάζεται με νέα μέτρα που φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν ακόμη περισσότερο ελληνικό πληθυσμό.

Οι Έλληνες παρακολουθώντας τις συνεδριάσεις της Βουλής από τους τηλεοπτικές τους δέκτες αντιλήφθηκαν ότι έχουν να κάνουν με μια κυβέρνηση που μπροστά στην επιθυμία να παραμείνει στην εξουσία, μπορεί να υποθηκεύσει το μέλλον των επόμενων γενιών αγνοώντας την μακραίωνη ιστορία του ελληνικού έθνους.

Με το πολυνομοσχέδιο που αναφανδόν ψήφισαν οι κυβερνώντες, πετσοκόβονται συντάξεις και αφορολόγητο που σημαίνει ότι μέσα στον επόμενο χρόνο σημαντικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας θα βρεθούν ακόμη περισσότερο στο περιθώριο και την απόγνωση.
Παράλληλα στην εξωτερική πολιτική μετά από μαραθώνιες μυστικές διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση… κατάφερε να αναγνωρίσει την μακεδονική εθνότητα και γλώσσα προσφέροντας στο πιάτο των Σκοπιανών το όνομα «Μακεδονία»

Μια εξέλιξη που βρίσκει αντίθετους τους Έλληνες που τόσα χρόνια προσπαθούσαν να αποτρέψουν ακριβώς αυτό, να μπορούν οι Σκοπιανοί να αναπροσδιορίζονται ως μακεδόνες και κληρονόμοι του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.

Με μια οικονομία που δεν ξεφεύγει από το τέλμα της στασιμότητας και με μια διπλωματία που χαρακτηρίζεται από ερασιτεχνισμό και επιπολαιότητα, η σημερνή κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα πως δεν μπορεί να διαφυλάξει τα συμφέροντα της χώρας και να πετύχει την οικονομική και κοινωνική ευημερία που χρειάζεται ο τόπος.

Η ώρα για μια πολιτική αλλαγή με μια νέα κυβέρνηση που θα έχει όραμα για την χώρα και θα κάνει ξανά τους Έλληνες περήφανους, έχει έρθει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.