“Η μη σοβαρότητα της εξουσιαστικής σοβαροφάνειας”

Από τον Κώστα Παρδάλη

Δυσαρεστημένοι από την μοίρα τους και πεπεισμένοι ότι τα χρήματα που απέκτησαν με δολοπλόκα μυστικιστική μηχανική θα έπρεπε να τους προσφέρουν υψηλές θέσεις, όλες αυτές οι παραγνωρισμένες σχιζοφρενείς ιδιοφυίες καταριούνται την κοινωνία που δεν αναγνωρίζει την διάνοια τους και δεν υποκλίνεται μπροστά στις εκτυφλωτικές και παρορμητικές ικανότητες τους, που τόσο λίγο έχουν εκτιμηθεί.

Πράγματι το ιδεώδες αυτών των άξεστων ψυχών, αντιπροσωπεύει μια ολοκληρωτική ατομική, πολιτική και κοινωνική οπισθοδρόμηση, μια επιστροφή στην βαρβαρότητα των πρωτόγονων εποχών, όπου κυριαρχούσε αυτός ο καθαρός καταπιεστικός αυταρχισμός του δίκαιου δυνατού.

Πεπεισμένοι ασκαρδαμυκτί με ύφος πανεπιστημιακού καθηγητή έχοντας χάσει αποδεδειγμένα τον προσανατολισμό της παιδαγωγικής κατήχησης, υπόσχονται ως παπάδες του σοσιαλισμού τον παράδεισο στο περιβαλλοντικό τους ποίμνιο και απορούν με τις φτωχές υποτελείς τους συνειδήσεις που δεν αναγνωρίζουν την αξία του λαϊκού δεσποτισμού που εν αγνοία τους καλλιεργούν.

Όμηροι σε γενικές γραμμές ενός αχταρμικού στοχασμού και μιας ασυγκρότητης συλλογιστικής, υιοθετούν από απλή μίμηση κάποιες σχηματικές διατυπώσεις της μόδας που τους επιτρέπουν να κρύβουν την μετριότητα των σκέψεων τους.

Η ιδέα ενός απόλυτου δημοτικού καισαρισμού ευτυχώς για τα ελληνικά τοπικά δεδομένα αποτελεί απλά μια ανοργασμική ηλικιακή παραίσθηση, πιθανόν και μια σχιζοφρενική περιστασιακή παρενέργεια, συναρτώμενη τακτικά με όσους έχουν απλά οχλαγωγιακό και παραισθησιογόνο παρελθόν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.