Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει το στοίχημα

Tου Δημήτρη Μποσνάκη

Μπορεί oι δημοσκοπήσεις να δείχνουν μια υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες εκλογές, μπορεί να δείχνουν μια υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του κ. Τσίπρα στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός, αυτό όμως που αποτελεί το πιο καταλυτικό στοιχείο για τη νέα εποχή που εγκαινιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο τρόπος και το μέγεθος της συμμετοχής των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας της Κυριακής 13 Μαίου 2018.
Η μαζική συμμετοχή της εκλογικής βάσης, που ανέρχεται σε 160.000 μέλη, και ιδιαίτερα η εντυπωσιακή συμμετοχή πάνω από 27.000 νέων μελών που αποκτούν για πρώτη φορά την ιδιότητα του κομματικού μέλους, δείχνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στις διαδικασίες και στα οράματα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σε μια εποχή που το σώμα των Ελλήνων ψηφοφόρων έχει διαψευστεί από τις στομφώδεις εξαγγελίες και τα ατελείωτα ψέμματα της σημερινής συγκυβέρνησης και εμφανίζεται δύσπιστο απέναντι στις υποσχέσεις των πολιτικών, είναι τουλάχιστον παρήγορο και πολλά υποσχόμενο το φαινόμενο της μαζικής εγγραφής σε έναν παραδοσιακό πολιτικό φορέα, όπως η Νέα Δημοκρατια, που επιχειρεί να ανατρέψει τα στεγανά της πολιτικής, να ανανεώσει το πολιτικό δυναμικό και να δώσει την πρωτοβουλία στον καθημερινό εργαζόμενο πολίτη.
Οι σημερινές εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία είναι ένα δημοψήφισμα εμπιστοσύνης, ένας αέρας αλλαγής, μια ψήφος συμμετοχής στο κοινό όραμα των πολιτών και των πολιτικών για μια νέα αρχή σε μια κοινωνία που χρειάζεται να την εμπιστευθείς για να σου δείξει εμπιστοσύνη, να αναγνωρίσεις τους μόχθους της για να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια, να είσαι ακριβοδίκαιος για να κερδίσεις τη σταθερή συμπαράστασή της. Η εγγραφή τόσων χιλιάδων νέων μελών, παράλληλα με τα παλαιά, αποτελεί μια σίγουρη βάση από την οποία μπορεί να ξεκινήσει ένας νέος πολιτικός αρχηγός, όπως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.