«Η Υγεία είναι αγαθό όχι εμπόρευμα»

Από τη Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου

Από τον Νοέμβριο του 2020, η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και τα συνεχόμενα lockdown και απαγορεύσεις που έχει επιβάλει σε δικαιώματα και ελευθερίες με πρόσχημα την πανδημία, όχι μόνο δεν έχουν περιορίσει το υγειονομικό πρόβλημα, αλλά έχουν οδηγήσει σε εκατόμβη νεκρών, σε εκατοντάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, σε νοσοκομεία μιας νόσου και σε υγειονομικούς στα όρια της εξάντλησης. Πλέον, τα κρούσματα ξεπερνούν τις 3000 τη μέρα, ενώ δεκάδες είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς που περιμένουν για μέρες σε ένα ράντζο για ένα κρεβάτι ΜΕΘ!
Ένα χρόνο από την αρχή της πανδημίας με πάνω από 8.000 νεκρούς στην Ελλάδα, η κυβέρνηση κρατάει ερμητικά κλειστές τις πόρτες των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων στους ασθενείς της επιδημίας, για να μη «μολυνθούν» τα κέρδη τους από κορονοιό, την ώρα που διασωληνωμένοι ασθενείς αφήνουν την τελευταία τους πνοή εκτός Μ.Ε.Θ., κάνει πλάτες και αφήνει ατιμώρητους τους εργοδότες που ξεχειλώνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε υγειονομικές βόμβες για να μη θιγούν τα κέρδη τους, την ώρα που τιμωρεί γιατρούς που εφημερεύουν με στέρηση μισθού 15 ημερών επειδή δήθεν δε φόραγαν σωστά τη μάσκα, μετατρέπει το δημόσιο σύστημα υγείας σε ένα απέραντο κοβιντάδικο με αποτέλεσμα την εκτίναξη της νοσηρότητας και της θνητότητας, αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, Μ.Ε.Θ., ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ταυτόχρονα επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, χωρίς αποζημίωση.
Αντί αυτού, οι χώροι δουλειάς είναι ανοχύρωτοι, τα ΜΜΜ λειτουργούν με τον ίδιο στόλο και τα ίδια ασφυκτικά γεμάτα δρομολόγια αποτελώντας τους βασικούς χώρους υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Η Κυβέρνηση έχει χαρίσει δισεκατομμύρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες, ομίλους του τουρισμού, των αερομεταφορών αλλά και στους κλινικάρχες, αλλά θεωρεί κόστος τα μέτρα ασφάλειας για το λαό, τις προσλήψεις επιπλέον εργαζομένων για να στηρίξει παιδεία και υγεία, σύμφωνη με όσα υπαγορεύει η πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Αγόρασε περιπολικά και εξοπλισμό καταστολής, επιδιώκει να φέρει επιπλέον χιλιάδες ειδικούς φρουρούς, κάμερες και αστυνομία σε Πανεπιστήμια, Μετρό, και όπου αλλού φανταστούν.
Αντί όμως η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να επιτάξουν τις ιδιωτικές κλινικές και να κάνουν προσλήψεις στο ΕΣΥ, φέρνουν κυριολεκτικά στα όρια τους υγειονομικούς στα δημόσια νοσοκομεία, τιμωρούν με πειθαρχικές διώξεις και δυσμενείς μεταθέσεις όσους βγαίνουν και λένε την αλήθεια, τους μάχιμους υγειονομικούς, απολύουν τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας, Κ. Καταρχιά, συνεχίζουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια.
Είναι επικίνδυνοι και υπόλογοι για χιλιάδες θανάτους πολιτών!
Κινούνται με την ίδια πολιτική εδώ και ένα χρόνο: Αστυνομική-αυταρχική αντίληψη, ξύλο σε νέους και πρόστιμα στις οικογένειες που θέλουν να «ανασάνουν» σε πάρκα και πλατείες, «ατομική ευθύνη», μη ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, αβαντάρισμα των ιδιωτικών νοσοκομείων και των μεγαλοεπιχειρηματιών της υγείας που κερδοφορούν.
Για να επιβάλουν την πολιτική τους ενισχύουν την κρατική τρομοκρατία και καταστολή, ξοδεύουν εκατ. ευρώ για να προσλαμβάνουν και να εξοπλίζουν αστυνομικούς ενάντια στον «εχθρό λαό», τους «ξαμολάνε» να κόβουν πρόστιμα στη νεολαία, σε φτωχούς, εργάτες, άνεργους, και όποιος τολμά να αντισταθεί τον τρομοκρατούν, τον συλλαμβάνουν, ή και τον βασανίζουν.
Δε θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τη ζωή μας και την υγεία μας.
Μόνο ο λαός σώζει τον λαό – κόντρα στους κυβερνώντες, τις κάλπικες υποσχέσεις τους και τα επιχειρηματικά συμφέροντα!
Αγωνιζόμαστε για:
– Επίταξη ΤΩΡΑ, των κρεβατιών, των κλινικών, των εργαστηρίων, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, των κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα μαζί με το προσωπικό ώστε να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, χωρίς αποζημίωση. Να καταργηθούν οι επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας. Ένταξη όλων των μονάδων υγείας στρατιωτικών, πανεπιστημιακών και ιδιωτικών νοσοκομείων σε ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.
– Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
– Να ανοίξουν τα κλειστά νοσοκομεία, που έκλεισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η ΕΕ και το ΔΝΤ.
– Πολλαπλασιασμός των τεστ, μαζική ιχνηλάτηση.
– Αυστηρά μέτρα και μαζικοί έλεγχοι σε χώρους εργασίας για την προστασία των εργαζομένων.
– Άμεση ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς με προσλήψεις, νέα λεωφορεία κ.α.
– Να καταργηθούν οι χρονικοί περιορισμοί και οι άλλες απαγορεύσεις, τα αναποτελεσματικά lockdown.
– Να διαγραφούν ΤΩΡΑ όλα τα πρόστιμα για μετακίνηση και πρόστιμα λόγω συνάθροισης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.