Καταρρίπτεται το αφήγημα για έξοδο από τα μνημόνια μετά το καλοκαίρι

Γράφει ο Γιώργος Καλτσογιάννης θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

Το αφήγημα της κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο είναι όχι μόνο θολό, αλλά καταρρίπτεται από την ίδια την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.
Γιατί, πώς μπορεί να υπάρξει τέλος των μνημονίων, όταν τους Έλληνες τους περιμένουν οι νέες περικοπές στις συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι και 20% και της μείωσης του αφορολόγητου από το 2020, μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο ενός τέταρτου μνημονίου, χωρίς όμως χρήματα για την Ελλάδα.
Συγχρόνως οι Ευρωπαίοι είναι ξεκάθαροι στις αναφορές τους κάνοντας λόγο για ισχυρή εποπτεία της χώρας μας και μετά τον Αύγουστο, καθώς δεν θεωρούν ότι θα μπορέσει να σταθεί μόνη στα πόδια της.
Με τα τραγικά λάθη της καταστροφικής για τον τόπο διαπραγμάτευσης το 2015 η σημερινή κυβέρνηση έδεσε χειροπόδαρα την Ελλάδα και για τα επόμενα χρόνια, όταν το 2014 βρισκόμασταν όλο και πιο κοντά στην έξοδο από τα μνημόνια.
Τώρα για να έχει ένα εκλογικό αφήγημα και μην καταρρεύσει στις κάλπες προσπαθεί να δημιουργήσει φρούδες ελπίδες στον ελληνικό λαό.
Ωστόσο οι πολίτες δεν πιστεύουν τον κ. Τσίπρα και δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το μάρμαρο της ανερμάτιστης πολιτικής του.
Το τέλος του τρίτου μνημονιακού προγράμματος τον Αύγουστο απαιτεί μια νέα κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές με σθένος, με σχέδιο και υπευθυνότητα την επόμενη μέρα της Ελλάδας.
Μια νέα κυβέρνηση που θα θέσει γερά τα θεμέλια της οικονομικής ανάπτυξης, θα δημιουργήσει δουλειές και θα ενδυναμώσει την θέση της χώρας διεθνώς.
Και μόνο η Ν.Δ. μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε ασφαλή λιμάνια της κοινωνικής ευημερίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.