ΚΥΠΡΟΣ: 42 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής

Από τον Αδάμο Α. Μουζουρή, Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας

Στους μαθητές μου που ονειρεύονται και δεν βολεύονται).

Αγαπημένε Αναγνώστη,

Ο Σύλλογος Κυπρίων Μαγνησίας στις κρίσιμες ώρες που περνά το Έθνος δηλώνει και πάλι ότι δεν Κυπροποιεί τα Εθνικά μας Θέματα. Θεωρούμε ότι Κύπρος – Αιγαίο – Θράκη- Μακεδονία – Ήπειρος, είναι ενιαίο και αδιαίρετο σύνολο. (Κατανοούμε, γιατί το ζήσαμε πιότερο, το χωρισμό Κράτους και Έθνους).
Σήμερα Κυπριακό και Αιγαιοπελαγικό δέχονται τις απειλές του νεοσουλτάνου! Στην Κύπρο (και Αιγαιοπελαγικό) σήμερα δοκιμάζονται η αρετή και η συνοχή του Έθνους, οι αξίες και τα ιδανικά του. Στην Κύπρο δοκιμάζεται η μοίρα του! Για τούτο και πάλι νιώθουμε την ανάγκη να δηλώσουμε ότι ο Σύλλογός μας παλεύει και θα παλεύει για μια Λύση Δίκαιη, Βιώσιμη και Λειτουργική. Η σκέψη και η πνοή μας είναι Εκεί, γιατί εμείς την Κατεχόμενη Γη μας δεν την Αναπολούμε την Νοσταλγούμε!
Σύμφωνα με τις πάγιες αρχές μας στηρίζουμε την προσπάθεια της Πολιτικής Ηγεσίας (όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην ενότητα), να διεξαγάγει ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, με λογική (γνώση – επιχειρήματα), με ήθος (αξιοπρέπεια) και συναίσθημα (ο λυγμός της αδικίας αλλά και της αγάπης για την πατρίδα) και με βάση:
α) τη διατήρηση του Ενιαίου και Ανεξάρτητου Κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας,
β) τα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε. για την Κύπρο,
γ) τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και
δ) το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, με κατοχυρωμένες για όλους τους κατοίκους του Νησιού των τριών βασικών ελευθεριών: διακίνησης, εγκατάστασης, ιδιοκτησίας,
Είμαστε Έλληνες, «τι άλλο είμεθα;
Αλλά με αγάπες και συγκινήσεις της Ασίας
Αλλά με αγάπες και συγκινήσεις
Που κάποτε ξενίζουν τον Ελληνισμό …»,
(Κ. Π. Καβάφης, «Επάνοδος στην Ελλάδα)
αδικαίωτοι και απαιτούμε, δεν παρακαλούμε, η Ελλαδική Κυβέρνηση, όπως και οι άλλες Πολιτικές Δυνάμεις να αγωνιστούν για την επίλυση και όχι το κλείσιμο του Κυπριακού.
Η Κύπρος πρέπει να σωθεί για να φράξει το δρόμο στην τουρκική επιβουλή. Το «κλείσιμο» του κυπριακού είναι και το πρόκριμα «διακανονισμού» του «Αιγαιοπελαγικού» και όχι μόνο.
Αγαπημένε μου Αναγνώστη, χωρίς στρατηγική και όραμα, με συνεχείς παλινδρομήσεις και διολισθαίνοντας με ευελιξία αποενοχοποιήσαμε τον εισβολέα του 1974, την Τουρκία και οι παρανομίες, οι παραβιάσεις του και τα εγκλήματά του έγιναν «βάση» για τη Λύση! Ο Εισβολέα του 1974, η Τουρκία, με στρατηγική τουλάχιστον από το 1957, στοχεύει στην διχοτόμηση βήμα με βήμα. Αρχικά την μειονότητα την αναβάθμισε σε κοινότητα, έκανε την εισβολή για διχοτομήσει το Νησί. Πρώτα το ψευδοκράτος και σήμερα μέσα από την Παρθενογέννηση που επιδιώκει με τα δυο συνιστώντα κράτη στοχεύει στην διχοτόμηση! Θα συμβεί αυτό αφού διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, για τούτο και η σουλτανική συνέπεια στο πριόνισμα της με την αναφορά στη Σημαία το Σύμβολο της Κυπριακής Δημοκρατίας! Μήπως και η Πενταμερής της Γενεύης, χωρίς την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η συνέχεια του πριονίσματος και ο ενταφιασμός της! Μόνο αν αυτοδιαλυθούμε και απεμπολήσουμε τις αρχές και τις αξίες που είναι δομημένες, είναι δυνατό να γίνει! Ας μην το πράξουμε μόνοι μας ως νέοι Ηρόστρατοι! (Παρενθετικά η παρόμοια διάσκεψη της Γενεύης, τον Αύγουστο του 1974 από τις 10 έως 13, τορπιλίστηκε από τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετζεβίτ και έδωσε την εντολή η «Αϊσέ να συνεχίσει τις διακοπές της». Και στις 14 Αυγούστου ακολούθησε ο Αττίλας 2).
Τον ύπνο του σουλτάνου τον χαλάει η διαφαινόμενη δημιουργία του Κουρδικού Κράτους και πολύ περισσότερο η υπόσταση –ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι εμπόδιο στα αρπακτικά του όνειρα για τον υποθαλάσσιο πλούτο της Ελλάδας και της Κύπρου. Γι’ αυτό και τα σουλτανικά παζάρια! Όλα στο τραπέζι Κυπριακό και Αιγαιοπελαγικό, και ότι αρπάξουμε! Χάνω εδώ ρεφάρω εκεί! Φυσικά, προς το παρόν, στόχος γεωπολιτικά κέρδη στο Κυπριακό (Μεσόγειος) και «εκκρεμότητες», μέσω της αμφισβήτησης, στο Αιγαιοπελαγικό! Παζάρι να γίνεται και από κοντά και Αγγλία με τις Βάσεις!
Με το σουλτανικό ψυχωτικό σύνδρομο θέλει μια λύση με κυριαρχία στον βορρά και επικυριαρχία στον νότο, με απώτερο στόχο τον στρατιωτικό έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου. Και γιατί όχι στο μέλλον μια νέα Αλεξανδρέττα με ένα νέο εποικισμό μέσω της παραμονής των εποίκων και της αλλοίωσης της δημογραφίας του Νησιού.
Η εμμονή του σουλτάνου σε λύση μη λειτουργική και μη βιώσιμη επιβεβαιώνεται από τις πράξεις του! Επιμένει να παραμείνει εγγυήτρια δύναμη. Πέρα από το αυτονόητο «οι εγγυήσεις συνεχίζουν την κατοχή», πιστεύουμε ότι η όποιας μορφής ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ υπονομεύουν τη ΛΥΣΗ. ΑΝ ο σουλτάνος παραμείνει εγγυήτρια δύναμης (ως λύκος να φυλάει τα αρνιά). Και μάλιστα με «ελεύθερα χέρια», να λειτουργεί ως γκάγκστερ όπου δει! ΤΟΤΕ ποιος ο ρόλος του Ο.Η.Ε.; Τα ψηφίσματα, οι αποφάσεις του, οι αρχές και το διεθνές δίκαιο; Ένα μέλος του Ο.Η.Ε. ένα πλήρες μέλος της Ε.Ε. να έχει εγγυητή. Να είναι προτεκτοράτο ενός άλλου κράτους!
Απαιτούμε Λύση, Δίκαιη, Βιώσιμη και Λειτουργική, για το καλό ΟΛΩΝ μας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Αισιοδοξούμε, και αγωνιζόμαστε για τη ΛΥΣΗ που θα λυτρώσει όλους τους εμπλεκόμενους από τα αδιέξοδα. Μια τέτοια λύση είναι μόνο αυτή που θα προνοεί και θα διαφυλάττει το Ενιαίο, το Κυρίαρχο (μια ιθαγένεια) και το Ανεξάρτητο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Λύση σύμφωνη με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, του Καταστατικού Χάρτη του Ο.Η.Ε., της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώ-που, και των αρχών της Ε.Ε. Λύση που δίνει τη δυνατότητα σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να ζήσουν ειρηνικά, χωρίς το στρατό κατοχής (Αττίλα), χωρίς τα συρματοπλέγματα και χωρίς Εγγυήτριες Δυνάμεις. Με ελευθερία Διακίνησης, Εγκατάστασης και Ιδιοκτησίας για όλους από την Κερύνεια μέχρι τη Λεμεσό και από την Πάφο ίσαμε τον Απόστολο Ανδρέα (Καρπασία).
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι Θέλουμε ΛΥΣΗ και όχι διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. ΛΥΣΗ που να (επαν)ΕΝΩΝΕΙ και όχι να διχοτομεί την Πατρίδα μας. ΛΥΣΗ με Πολιτική Ισονομία και Ισοτιμία των πολιτών, αρχές που δεν διασφαλίζει η δοτή εκ περιτροπής προεδρία. ΛΥΣΗ που να εξασφαλίζει την επιστροφή ΟΛΩΝ των προσφύγων, και όχι αλισβερίσι (πάρε – δώσε) στο εδαφικό γιατί όπως λέει και ο Μακρυγιάννης, «…κανένα κομμάτι κρέας είναι (η πατρίδα) για να το πουλήσεις»;
Μονόδρομος η εμμονή μας σε μια Λύση Δίκαιη, Βιώσιμη και Λειτουργική! Λύση που να τερματίζει την κατοχή, να ενώνει το Νησί μας και να αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΕΠΙΜΥΘΙΟ:
ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ υπάρχουν ευκαιρίες, αρκεί να είσαι έτοιμος και ξεκάθαρος στο τι θέλεις για να τις εκμεταλλευτείς και γιατί όχι και να δημιουργήσεις. Με ενότητα πετύχαμε την Ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε. Μεγάλη η οφειλή στον Γιάννο Κρανιδιώτη. Ένα φιλόδοξο (όραμα) στόχο, με ενότητα και ομοφωνία, συνέπεια και σταθερότητα, ευελιξία και αμεσότητα, χωρίς παρεκκλίσεις και διολισθήσεις, τον υλοποιήσαμε, πετύχαμε! Το Όραμα έχει προοπτική, ενώ η άμυνα διολισθήσεις. Και κάτι ακόμη που πρέπει να μας διδάσκει, όταν η ενότητα κλονιζόταν και ειδικά ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα είχαμε καταστροφικά αποτελέσματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.