Με απεργιακούς αγώνες τιμάμε την «Κόκκινη Πρωτομαγιά»

Από το ΚΚΕ (μ-λ) Μαγνησίας

Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι
Η φετινή απεργιακή κινητοποίηση για την Κόκκινη Εργατική Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθεί σε δύσκολες για το εργατικό και λαϊκό κίνημα συνθήκες. Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ και το σύστημα που υπηρετεί είναι δολοφονική και για τις ζωές και για τα δικαιώματα του λαού μας.
Τη στιγμή που εμείς παλεύουμε καθημερινά για τη ζωή μας και το ψωμί στο τραπέζι, ετοιμάζουν ένα νομοσχέδιο-ταφόπλακα για τα εργασιακά μας δικαιώματα! Στόχος τους να καταργήσουν το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις και να βγάλουν στην παρανομία τον συνδικαλισμό. Να βγάλουν παράνομη δηλαδή κάθε προσπάθεια αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική τους. Να τσακίσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα που έχει κερδηθεί με αγώνες και αίμα των εργατών τα τελευταία 100 χρόνια! Και όλα για το κεφάλαιο – όλα στο κεφάλαιο!
Σαν να μην έφτανε η βαρβαρότητα που ζούμε, η περιοχή μας γίνεται πλατφόρμα πολέμου και ταυτόχρονα μαγνήτης καταστροφής. Η δημιουργία νέων αμερικανονατοϊκών βάσεων στην περιοχή μας, κάθε άλλο παρά ησυχία και ασφάλεια δεν μπορούν να προσφέρουν. Αντίθετα, η εμπλοκή του λαού και της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών αφεντικών της ντόπιας αστικής τάξης και στους αντιδραστικούς ανταγωνισμούς της με τις αστικές τάξεις γειτονικών χωρών και κύρια της Τουρκίας, μόνο δεινά μπορεί να τάξει.
Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι
Οι ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ θέλουν να μετατρέψουν την Κόκκινη Πρωτομαγιά σε μια ακίνδυνη για τον καπιταλισμό αργία. Οι ντόπιοι κεφαλαιοκράτες θέλουν οι νίκες των εργατών του Σικάγο πριν 135 χρόνια να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, θέλουν τους εργάτες και όλους τους εργαζόμενους να λουφάζουν και να αποδέχονται παθητικά την αντεργατική τους πολιτική.
Δεν θα τους περάσει!
Να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά με το μόνο τρόπο που οι εργάτες επί γης ξέρουν να την τιμούν. Με απεργία και διαδήλωση!
Η φετινή Πρωτομαγιά, στις 6 Μάη, να γίνει βήμα για να δυναμώσει η πάλη μας! Για να μπει φραγμός στο αντεργατικό νομοσχέδιο και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα. Το δικαίωμα στο 8ωρο. Στον ανεξάρτητο από το κράτος ταξικό συνδικαλισμό. Το δικαίωμα στις ελευθερίες και τη ζωή! Το δικαίωμα σε μια άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, Σοσιαλιστική!
• Ζήτω η Κόκκινη Εργατική Πρωτομαγιά!
• Κάτω το αντεργατικό νομοσχέδιο!
• Κάτω τα χέρια από το 8ωρο!
• Οργάνωση-Αντίσταση και Πάλη για δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
6 Μάη | 10.30 πμ | πλατεία Αγ. Νικολάου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.