Νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση – Άλλη μια χαμένη ευκαιρία

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο πλαίσιο της τομεακής του πολιτικής για την παιδεία έχει προτείνει την επαναφορά του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας ενώ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει μιλήσει για το θεσμό του Εθνικού Πτυχίου που θα πιστοποιεί τα ακαδημαϊκά προσόντα όλων των αποφοίτων ενώ θεωρεί προτεραιότητα την αναβάθμιση του ρόλου της Αρχής Διασφάλισης της Πιστοποίησης της Ποιότητας (ΑΔΙΠ) που θα αξιολογεί με συστηματικό τρόπο τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και θα δίνει κατευθύνσεις για να προσαρμοστούν στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Στην καρδιά του καλοκαιριού η Κυβέρνηση της ΝΔ αντί για ένα νομοσχέδιο επεξεργασμένο, καινοτόμο και μεταρρυθμιστικό για τα ΑΕΙ, έφερε εσπευσμένα προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν έχει τύχει επί της ουσίας ευρείας δημόσιας διαβούλευσης .

Το 11μελές σχήμα που προωθείται από την κα Κεραμέως έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς πρόκειται εν τέλει για ένα κακέκτυπο Συμβούλιο Διοίκησης στην πραγματικότητα εξαρτημένο από έναν παντοδύναμο Πρύτανη, ο οποίος είναι και ελέγχων και ελεγχόμενος χωρίς θεσμικά αντίβαρα και χωρίς υποχρέωση λογοδοσίας.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ Κίνημα Αλλαγής θεωρεί την Παιδεία εθνική υπόθεση και για αυτό έχει δεσμευτεί για ένα ανοιχτό δημόσιο διάλογο στην υλοποίηση των προτάσεων του με τη μέγιστη δημοκρατική νομιμοποίηση αναγνωρίζοντας πως μόνο έτσι θα έχουμε μακροπρόθεσμα οφέλη για την κοινωνία.

Δημήτρης Τσιμπανάκος
Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.