Ο Δήμος Αλμυρού σε αδιέξοδο

Γράφει ο Χρήστος Καραζούπης

τ. Διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Αλμυρού

Οικονομολόγος

Ενεργός πολίτης

Ενόψει των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Οκτώβρη,  αν και προηγούνται αυτές των βουλευτικών, έχει ανοίξει για τα καλά η συζήτηση και τα σενάρια για υποψηφιότητες και υποψηφίους. Θέλω να τονίσω τα τελευταία πολλά χρόνια, ως δημότες του δήμου Αλμυρού, ψηφίζουμε πάντα αρνητικά,  για να μη βγάλουμε τον άλλο. Ποτέ δεν ψηφίσαμε θετικά γιατί κάποιος το αξίζει.

Σήμερα,  βρίσκεται σε εξέλιξη πάλι ένα παρόμοιο σενάριο, καθότι έχουμε σε εξέλιξη το παρακάτω σκηνικό, με τους εν δυνάμει παρακάτω υποψηφίους: Τον προηγούμενο δήμαρχο, ο οποίος παρουσίασε στον δήμο το πιο αυταρχικό και αντικοινωνικό πρόσωπο, χωρίς την εκτέλεση κανενός σημαντικού έργου, τον νυν δήμαρχο ο οποίος στη τρίτη θητεία του έχει βάλει τον δήμο στον αυτόματο πιλότο και αφήνει τα πράγματα για αύριο, την υποψήφια λόγω κληρονομικού δικαίου χωρίς καμία παρουσία στη τοπική κοινωνία, τη σταθερή και μοναχική  υποψηφιότητα από το ΚΚΕ για καταμέτρηση των δυνάμεων τους. Παρουσιάστηκε τελευταία ως υποψήφιος και κάποιος από  κομματικό σωλήνα, ο οποίος αφού απέτυχε να εγκλωβίσει το κόμμα του , θέλει να βάλει τον ΑΛΜΥΡΟ ΣΕ ΕΚΚΙΝΗΣΗ, ενώ ο ίδιος αφού συνταξιοδοτήθηκε στα σαράντα δύο χρόνια του  θέλει να παίξει με τον δήμο Αλμυρού βρισκόμενος ο ίδιος σε πλήρη ακινησία και απραξία στηριζόμενος σε lifestyle παρουσία και στην πορεία μπορεί να βρεθούν και άλλες παρόμοιες υποψηφιότητες.

Θα μου πείτε ρε φίλε και σένα τι σε πειράζει  και γράφεις για όλους και για όλα, εσύ γιατί δεν κατεβαίνεις να σε δούμε και σένα; Έχω και εγώ βέβαια σε όλα αυτά την απάντηση μου.

1ον: Ο κάθε πολίτης πρέπει ή μάλλον επιβάλλεται να καταθέτει την άποψή του αλλά και τις προτάσεις του

2ον:  Η κάθε εξουσία και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δήμαρχος Αλμυρού είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας και στη συγκεκριμένη περίπτωση το δικό μου είδωλο δεν βρίσκεται σε αυτόν τον καθρέπτη οπότε δεν θα με βρουν οι δημότες  για να με ψηφίσουν καθότι εκπροσωπώ άλλες αξίες και πρότυπα, οι οποίες βέβαια είναι γνωστές στη κοινωνία μας καθότι εδώ και σαράντα χρόνια είμαι παρών σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες στην προσφορά και στον εθελοντισμό,  κάθε δε προσαρμογή μου στα κακώς κείμενα  για να βάλω το είδωλό μου σε αυτόν τον καθρέπτη  θα με κάνει ίδιο με τους παραπάνω, οπότε δεν χρειάζεται να προστεθεί ακόμη ένας μεταλλαγμένος (ίδιος) υποψήφιος. Έχουμε τους original.

Η μόνη ελπίδα είναι οι νέοι μας, οι οποίοι βέβαια έχουν αντιληφθεί τα κακώς κείμενα του δήμου μας  και περιμένω ενέργειες και κινήσεις τους, ώστε να βγάλουμε από αυτόν τον καθρέφτη της μικρής μας κοινωνίας τα μουντά αυτά πρόσωπα  και να βάλουμε φωτεινά,  τα οποία θα υπηρετούν την αξιοκρατία, θα  ανατρέψουν την στασιμότητα, το παλαιό και ό,τι ανέντιμο  υπάρχει στην πολιτική ζωή, για  να σχεδιάσουμε το μέλλον  και καθότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Αναμένουμε…

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.