Όταν τα παντελόνια είναι τρύπια

User comments
Γράφει ο Κωνσταντίνος Γραμμένος*

Με μεγάλη λύπη παρακολουθώ τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι δημότες του Νοτίου Πηλίου τις εξελίξεις στο πολιτικό προσκήνιο και αφορούν τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Θα ξεκινήσω από το γεγονός ότι η σημερινή δημοτική αρχή διανύει τον 8ο και τελευταίο εύχομαι χρόνο διακυβέρνησης του τόπου με εμφανή τα σημάδια διάλυσης τόσο σε λειτουργικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ομάδας πλειοψηφίας, αφού αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και τοπικοί θεσμικοί παράγοντες, όπως ο υπογράφων, γύρισαν την πλάτη τους στην ηγετική «παρέα» και τις πρακτικές της. Ενδεικτική της καταστρατήγησης όλων των δημοκρατικών διεργασιών είναι και η ενέργεια του σεβαστού, ανύπαρκτου όμως, όλα αυτά τα χρόνια Δημάρχου να ορίσει διάδοχό του στη διεκδίκηση της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, μέσα σε μία νύχτα, τον «επιτυχημένο» Αντιδήμαρχο Οικονομικών .
Στον αντίποδα στην αντίπερα όχθη έχουμε τον εκκολαπτόμενο εκλογικό συνδυασμό του κου Μιχάλη Μιτζικού, τέως αποτυχημένου διεκδικητή της Δημαρχίας του Βόλου τον οποίο πριν μερικές ημέρες με περισσή χαρά έσπευσε να ανακοινώσει ο τελευταίος επικεφαλής της μειοψηφίας του ΔΣ Ν. Πηλίου και στην οποία ανακοίνωση και το τι ακολούθησε μετά από αυτή επιτρέψτε μου να σταθώ.
Κατ’ αρχήν για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις ένα από τα υπέρτατα δικαιώματα του κάθε Έλληνα Πολίτη, θεμέλιο του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος είναι αυτό του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.
Στη ανακοίνωση της μειοψηφίας γίνεται συγκεκριμένα λόγος για εκλεγμένα όργανα και προβλεπόμενες διεργασίες. Πόσα και ποια είναι αυτά τα όργανα και από πόσα άτομα αποτελούνται ώστε να εκφράζουν μια διευρυμένη αποδοχή Πολιτών. Μήπως αυτά τα όργανα που αναφέρονται εκφράστηκαν μέσα από την άποψη 16 ατόμων (ο εγγεγραμμένος πληθυσμός του Δήμου Ν. Πηλίου ξεπερνά του 10 χιλιάδες) πίσω από κλειστές πόρτες και άτομα τα οποία μάλιστα φοβούμενοι να εκφράσουν την άποψή τους ελεύθερα κρύφτηκαν τελικά πίσω από τη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας. Έχει ανάγκη ο τόπος από τέτοιους ανθρώπους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 6/11/2018 πριν την πολιτική μετακόμιση του κου Μιτζικού δήλωνε ότι η βάση της ΝΔ να αναδείξει τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου;;;;; Τι συνέβη στο διάστημα που μεσολάβησε και υπήρξε τέτοια αλλαγή στάσης για να μην αναφερθώ στο τεράστιο θέμα που προκύπτει, δηλαδή τι δουλειά έχουν κομματικοί στρατοί και πολιτικά γραφεία κουμπάρων και βαφτιστηριών να εμπλέκονται στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θεωρείτε τους Δημότες ανάξιους και ανίκανους να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους.
Σίγουρα για την κατάντια αυτή τεράστιες ευθύνες έχει ο νυν επικεφαλής της μειοψηφίας ο οποίος απέχει κατά πολύ από τον αείμνηστο Άγγελου Λεμονή άνθρωπο διαλόγου και πολιτικού πολιτισμού ο οποίος ασκούσε τα καθήκοντά του με ζήλο και επάρκεια. Από τότε η αντιπολίτευση έχασε την περπατησιά της εκτός ελάχιστων συμβούλων οι οποίοι έκαναν καίριες παρεμβάσεις, και περιορίστηκε σε μία χλιαρή αντιδραστική, μονότονη αντιπολίτευση, άρνηση για την άρνηση, μια στάση ανάρμοστη για τις ανάγκες της εποχής. Η αντιπολίτευση με τη σοβαρότητα, τις θέσεις και τια παρεμβάσεις της, αποτελεί κορυφαίο πυλώνα στη λειτουργία ενός Δήμου. Και αν θεωρήσουμε ότι τα πράγματα έγιναν όπως πρέπει και όντος τα «όργανα» που επικαλούνται στην ανακοίνωση είναι αντιπροσωπευτικά της κοινωνίας του Δήμου Ν. Πηλίου, σχετικά με την αυριανή πρόσκληση στην Αργαλαστή για την ανακήρυξη του συνδυασμού με ενωτική και φαντάζομαι ανανεωτική διάθεση αυτή την κάνουν πάλι τα «όργανα»; Εμένα προσωπικά και με περίσσιο θράσος με προσκάλεσε ένας πρώην Δήμαρχος του οποίου το χρέος που κληρονόμησε ο νεοσύστατος Δήμος Νοτίου Πηλίου λόγω της διοίκησής του ήταν γύρω στα 2,5 εκατομμύρια € και ο οποίος προς μεγάλης έκπληξης έμεινε στο απυρόβλητο όλα αυτά τα χρόνια από τη Δημοτική Αρχή Φορτούνα. Ο ίδιος αυτός «πετυχημένος» Δήμαρχος μαζί με άλλους το ίδιο και περισσότερο «πετυχημένους» Δημάρχους και κάποιους τεχνοκράτες που βούλιαξαν Δημοτικές Επιχειρήσεις με μεγάλη δυναμική , βρίσκονται πίσω από τον συμπαθή κατά τα άλλα κ.Μιτζικό. Πως θα γυρίσει σελίδα αυτός ο τόπος με αυτούς που τον καταδίκασαν στον οικονομικό μαρασμό όλα αυτά τα χρόνια και απαξίωσαν κάθε έννοια ανάπτυξης; Στην περίπτωση όλων αυτών που ένιωσαν τις εκλογές που έρχονται ως ευκαιρία να συνεχίσουν ότι έκαναν στο παρελθόν, ξέρουν αυτοί, ταιριάζει αυτό που περιγράφει ο λαός με την εξής φράση «αν δαγκώσεις το χέρι που σε ταΐζει στο τέλος καταντάς να γλείφεις τα παπούτσια που σε κλωτσάνε».
Κλείνοντας να αναφερθώ στην άστοχη αν όχι αγενή δήλωση του κου Μιτζικού «απ’ ό,τι φαίνεται κάποιοι τα παντελόνια να φορούν για να μην κρυώνουν εκεί στο Ν. Πήλιο…». Πρόκειται για δείγμα δήθεν κοινωνικής συμπεριφοράς και πολιτικού πολιτισμού από την Ελβετία; Αυτή είναι ευγενής πολιτική συμπεριφορά και διάθεση προσφοράς; Ειλικρινά αυτός ο ξύλινος λόγος και η έλλειψη σεβασμού είναι το τελευταίο πράγμα που μας λείπει από το Νότιο Πήλιο και λυπάμαι αλλά δημιουργεί άσχημη εντύπωση για αυτό που θα ακολουθήσει. Και σίγουρα ακυρώνει οποιοδήποτε «πλούσιο βιογραφικό».
Τρίβουν από τώρα τα χέρια τους από χαρά οι αντίπαλοί σας Κ. Μιτζικέ.

*Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλών Νερών, του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.