Πολιτικό πρόβλημα της χώρας και προοπτικές

Του Νικολάου Κατσιαβριά

Το ότι το πολιτικό σύστημα, το κόμμα των πολιτικών κομμάτων, όπως αλλιώς αποκαλείται, έχει αποτύχει είναι προφανές. Αυτό φαίνεται από πολλά και κυρίως από:
_ Το κραυγαλέο έλλειμμα δημοκρατίας, την περιφρόνηση του συντάγματος …
_ Την σταθερή μειοδοσία στην εξωτερική πολιτική, η οποία έχει γενική αποδοχή από τα υφιστάμενα κόμματα,
_ Τη δημογραφική κατάρρευση των ελληνικών πληθυσμών,
_ Τον ολέθριο όγκο της γραφειοκρατίας, που αφαιρεί τη ζωντάνια των Ελλήνων,
_ Την καθημερινή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των ιθαγενών – Ελλήνων,
_ Τη μετανάστευση του ποιοτικότερου τμήματος της νεολαίας, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να προσκυνούν τους αρχιερείς της διαφθοράς πολιτικάντηδες.
Και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.
Αποτέλεσμα των απαράδεκτων επιλογών των κυβερνώντων είναι να μην έχουν οι πολίτες σε καμία εκτίμηση τους πολιτικούς και που ιδρύονται πολλά και διάφορα νέα κόμματα, δημιουργούνται ενώσεις και συμμαχίες. Ήδη μερικά έχουν δοκιμάσει και τα έχουν παρατήσει. Άλλοι επιμένουν ακόμα. Εκτός του ΜΕΡΑ και την Ελληνική Λύση υπάρχουν και νεότερα όπως το ΑΚΚΕΛ, η ΝΙΚΗ και άλλα. Ωστόσο οι πολίτες βλέπουν τα πράγματα με έντονο σκεπτικισμό και δυσπιστία: Τι μπορεί να βγει; Γιατί να πετύχουν, αφού τόσοι μεγάλοι απέτυχαν;
Εδώ θα μας επιτραπεί μια παρένθεση. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, ύστερα από 400, τουλάχιστον, χρόνια σκλαβιάς, πολλοί τα είχαν βρει με τους Τούρκους, κάποιοι είχαν τουρκέψει εντελώς και οι περισσότεροι είχαν αποκάμει και συνηθίσει και δεν πίστευαν στον ξεσηκωμό, τον οποίο επιθυμούσαν. Χρειάστηκε η επιμονή και η οργανωτική προσπάθεια των φιλικών για να δώσει σάρκα και οστά στους πόθους των σκλαβωμένων Ελλήνων – Ρωμιών.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σήμερα. Άλλοι έχουν προσκυνήσει τον «ξένο παράγοντα», άλλοι βολεύονται και οι πολλοί, αυτοί που διαφωνούν, δεν πιστεύουν ότι αυτό το τέλμα της διαφθοράς, το οποίο έχει πλακώσει τη χώρα είναι δυνατόν να το ξεφορτωθούμε. Αλλά πώς ο Γάλλος, ο Γερμανός, ο Άγγλος και λοιπά μπορούν και εμείς δεν μπορούμε; Πρέπει, επομένως να μπορέσουμε και εμείς και πρέπει να το επιχειρήσουμε και μάλιστα τώρα.
Εφ’ όσον λοιπόν το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό, πρέπει εξ ίσου σοβαρή να είναι και η μεθόδευση της λύσης του. Απαιτείται κάτι εντελώς νέο και σίγουρο. Το ζήτημα είναι πώς θα το οργανώσουμε, πώς θα το μεθοδεύσουμε και πού θα βασιστούμε, να καθαρίσει τη χώρα από την κόπρο του Αυγεία. Από τις απαντήσεις σε αυτά τα τρία αιτήματα θα εξαρτηθεί αν η μεθόδευση είναι εύστοχη ή όχι.
Πώς θα το οργανώσουμε: Βασική προϋπόθεση δεν είναι οι οργανωτικές δομές και οι κλαδικές αλλά η στελέχωση με έντιμους και αξιοπρεπείς πατριώτες, οι οποίοι δεν πουλούν την πατρίδα και την πίστη για τίποτα. Εκεί ήταν το λάθος όλων των τελευταίων χρόνων. Τόσα χρόνια τα πολιτικά κόμματα επέμεναν στη βελτίωση και τον «εκσυγχρονισμό» των οργανωτικών συστημάτων και όχι στους ανθρώπους. Αλλά, όπως δεν φτιάχνεις οικοδομή με ψεύτικα υλικά, έτσι δεν φτιάχνεις και κράτος – πολίτευμα με διαφθαρμένους ανθρώπους. Αν οι πολίτες δεν έχουν αγωγή, υγιές φρόνημα και αρετή, η κατάληξη θα είναι η Βαβέλ.
Πώς θα μεθοδευτεί: Μικροί πυρήνες των έντιμων πολιτών με τον υγιή πατριωτισμό θα γίνουν σχολές νέων πολιτικών στελεχών με υγιείς αξίες και προσανατολισμό. Ένα νέο Κρυφό Σχολειό, που θα κλαδέψει τα ξένα μπόλια, τα ξερά και δηλητηριώδη και θα αφήσει της παραδοσιακές αξίες του ελληνισμού να βλαστήσουν και να καρπίσουν.
Πού θα βασιστούμε: Στην πείρα και τις παραδοσιακές αξίες των πατέρων μας, στην ορθόδοξη παράδοση και στην τίμια εργασία των Ελλήνων. Τα δανεικά και οι «βοήθειες» μας έχουν οδηγήσει σε προδοσίες και ξεπούλημα, ενώ οι αξίες μας έχουν τόσο πλούτο, που μπορούν να θρέψουν όλη την ανθρωπότητα. Όμως οι «φωστήρες» που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν τα περιφρονούν ως άχρηστα. Έτσι έχουμε καταντήσει «παλιόψαθα» των εθνών.
Τέλος και πάνω από όλα πρέπει να επιστρέψουμε στην πίστη των πατέρων μας που έλεγαν «από Θεού άρξασθαι» και να βασιστούμε στην αγάπη του Θεού με τις ευχές των αγίων πατέρων μας. Αν έχουμε αρετή και καθαρή καρδιά και ζητάμε το φωτισμό του Θεού, ο Θεός θα έλθει αρωγός στο έργο μας. Αυτό επιβεβαιώνεται και στην ιστορία.
Σε ό, τι με αφορά δεν βλέπω προοπτική αλλαγής στη γραμμή πλεύσεως στα νέα κόμματα παρά μόνον στη ΝΙΚΗ. Η δική μου ανάλυση δείχνει ότι μόνο από εκεί μπορεί να βγει κάτι νέο, επειδή στελεχώνεται με άβγαλτους στην πολιτική ανθρώπους, οι οποίοι αγαπούν την πατρίδα και κρατούν τις παραδόσεις με τις οποίες δοξάστηκε στο έθνος μας. Εννοείται ότι η εκτίμησή μου θα φανεί στην πράξη.
Όπως και να έχουν τα πράγματα «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή». Το τέρας, που έθρεψε τη διαφθορά, δεν θα παραδώσει εύκολα. Ωστόσο χρωστάμε στα παιδιά μας να δώσουμε νέα προοπτική στην πατρίδα. Πρέπει να επιμένουμε προσπαθώντας μέχρι να τα καταφέρουμε. Και αν όλοι αποτύχουν, πάλι πρέπει να δοκιμάζουμε μέχρι να τα καταφέρουμε.
Κάποτε ο Θεός θα ευλογήσει την προσπάθειά μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.