«Σε στυλ να μην ξεχνιόμαστε…»

Γράφει ο Γιώργος Ινεπολόγλου

«Σε στυλ να μην ξεχνιόμαστε, βλεπόμαστε, φιλιόμαστε» . . . είναι το αριστούργημα των δύο ατόμων που τίμησαν τον Βόλο με την παρουσία τους στο Ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα τις προηγούμενες δεκαετίες. Πρόκειται για το τραγούδι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε στοίχους Γιάννη Προεστάκη. Δέκα λέξεις, πολύ μουσική, απλά και καθάρια, περιγράφουν την συμμετοχή και την πλοκή του έρωτα στις δράσεις της ζωής μας. Εύκολα μπορείς να κατατάξεις αυτή την δημιουργία στα αριστουργήματα της ποίησης και της εύστροφης μουσικής σύνθεσης.
Δυστυχώς δεν μπορώ να πω τα ίδια λόγια για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης τον τελευταίο χρόνο. Αυτό που ο συμμαθητής μας Γιάννης Προεστάκης αποδίδει με τόσο γλαφυρό τρόπο, το ακολουθεί η κυβέρνηση μίζερα, χωρίς ρυθμό και μουσική, χωρίς καθόλου φαντασία, ενώ εμφανίζεται με χίλια πρόσωπα επιβολής της εξουσίας, για να μας προσφέρει το φαρμάκι του Χάρου με την κατάχρηση εξουσίας από τους ξυλοδαρμούς των ΜΑΤ, για να πάρει όσο αίμα μας έχει απομείνει στο καμάκι της, με τις επαναλαμβανόμενες αστοχίες στα επιβαλλόμενα μέτρα.
Την άνοιξη δεν ήταν απαραίτητη η χρήση της μάσκας. Τα σχολεία έκλεισαν, τα πρόστιμα έπαιρναν και έδιναν, το lock down επιβλήθηκε σαν η τελευταία λύση. Τότε ήταν η ευκαιρία της κυβέρνησης να ενισχύσει το σύστημα υγείας με προσωπικό και να το εκπαιδεύσει κατάλληλα, να δημιουργήσει νέες ΜΕΘ και να δώσει υλικοτεχνική υποδομή στα δημόσια νοσοκομεία. Μας είπαν ότι περίμεναν νέο κύμα τον χειμώνα. Αντί αυτών, χρηματοδότησε τα ΜΜΕ για να βρει στήριξη στον ολισθηρό δρόμο που από την αρχή χάραξε και χρέωσε στους συμπολίτες τα τεστ covid που τα περισσότερα γίνονται σε ιδιωτικές κλινικές για ευνόητους λόγους. Τον χειμώνα παρόμοια κατάσταση αλλά με αντίθετα μέτρα. Υποχρεωτική η μάσκα, τα σχολεία ανοιχτά, τα πρόστιμα διπλασιάστηκαν, κλπ. κλπ. είχαν πολλά όπλα κοροϊδίας στην φαρέτρα τους και τα εμφάνιζαν λίγα-λίγα για την πλοκή της ιστορίας. Το αποτέλεσμα το ίδιο και χειρότερο. Νέο lock down με ανυπολόγιστες συνέπειες. Οδηγούν την δημόσια υγεία και την οικονομία σε διάλυση είτε εσκεμμένα είτε από ανικανότητα. Μάταια προσπαθούν οι ντόπιοι κυβερνητικοί βουλευτές για την ενίσχυση των υποδομών των μονάδων πρωτοβάθμιας ή και δευτεροβάθμιας υγείας, αλλά και την ενίσχυση αυτών που επλήγησαν από τις τελευταίες επιδρομές της φύσης για την επαναφορά της στην προ καταστροφής από το ανθρώπινο χέρι κατάστασης. Δεν εξαιρούνται ούτε και αυτοί από την κοροϊδία της κυβέρνησης για την ενίσχυση των πληγέντων.
Φίλε Γιάννη, δυστυχώς ο Λαυρέντης μας έφυγε και δεν θα ακούσουμε την νέα μουσική του να διανθίζει τα πεπραγμένα του έρωτα. Ελπίζω οι στίχοι σου που διακωμωδούν την καθημερινότητα να βρουν τον δρόμο τους και να φθάνουν στα αυτιά μας ομορφαίνοντας την ζωή μας. Αυτοί με τους οποίους μπλέξαμε, τους περιγράφεις άψογα στο «σοκολατοποιείο», «Την τηλεόραση άνοιγες και χόρταινες μαλάκες . . . . »
Απολαύστε και τα δύο τραγούδια
https://www.youtube.com/watch?v=XLjI-QMFZFc «Σε στυλ να μην ξεχνιόμαστε»
https://www.youtube.com/watch?v=H_TapZCcLDc «Σοκολατοποιείον»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.