Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, αντιμετωπίζουμε την δημογραφική κρίση

Γράφει ο Γιώργος Καλτσογιάννης θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

Η στήριξη της ελληνικής οικογένειας τίθεται στο επίκεντρο της πολιτικής της Ν.Δ. για την Ελλάδα που οραματιζόμαστε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη του 12ου συνεδρίου της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης ανακοίνωσε ένα πλέγμα μέτρων που θα ανακουφίσουν τις μητέρες και θα ωθήσουν τους νέους και τις νέες να δημιουργήσουν οικογένειες.
Ένα πλέγμα μέτρων που θα προβλέπονται από τον πρώτο κιόλας προϋπολογισμό που θα καταθέσει η Ν.Δ. ως νέα κυβέρνηση μετά τις επικείμενες εκλογές. Γιατί στην πράξη κρινόμαστε όλοι.
Το επίδομα των 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες που θα καλύψει τα αναγκαία έξοδα το πρώτο διάστημα μετά την γέννηση του κάθε παιδιού και θα δοθεί με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια στη συντριπτική πλειονότητα των νέων οικογενειών, η ένταξη όλων των βρεφικών ειδών και ειδών πρώτης ανάγκης των νέων μητέρων στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, η προσαύξηση του αφορολόγητου ορίου στις οικογένειες για κάθε παιδί κατά 1.000 ευρώ, η θεσμοθέτηση της δυνατότητας από τις νέες μητέρες να επιλέγουν εκείνες το χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχεία, αλλά και η ενίσχυση 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες το χρόνο για κάθε οικογένεια που το παιδί της δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, προκειμένου να επιλέγει εκείνη το βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της είναι μερικά από τα μέτρα που η Ν.Δ. ανακοίνωσε και θα υλοποιήσει.
Στα χρόνια των μνημονίων με την υψηλή ανεργία και την σταδιακή υποχώρηση του κράτους πρόνοιας, πολλοί νέοι διστάζουν να κάνουν οικογένεια, να αποκτήσουν παιδιά σκεπτόμενοι το κόστος.
Όμως η δημογραφική κρίση είναι η μεγαλύτερη απειλή για το έθνος, καθώς μέχρι το 2030 οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει μειωθεί κατά ένα εκατομμύριο.
Είναι εθνικό μας χρέος συνεπώς να στηριχθεί στον υπέρτατο βαθμό η ελληνική οικογένεια, να ενισχυθούν τα νέα ζευγάρια στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν οικογένεια και να διευκολύνονται οι νέες μητέρες στην φροντίδα των παιδιών τους.
Το μέλλον της Ελλάδας περνά μέσα από την οικογένεια και αυτόν τον ιερό θεσμό η Ν.Δ. θα θωρακίσει με όλες τις δυνάμεις μέσα από σημαντικά μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα κτίζοντας μια νέα σχέση ελπίδας και οράματος με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.