Στο Βόλο το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών

Από τον Γ. Σαββίδη, εκπαιδευτικό - παιδαγωγό, δρ. της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μονάχου

Δεν είχα σκοπό να ξαναγράψω σχετικά με την αποτέφρωση των νεκρών και στην πατρίδα μου, την κατά τα άλλα δημοκρατική αυτή χώρα, αλλά δεν άντεξα στον πειρασμό που δέχτηκα από τα σημερινά (22. Οκτωβρίου 2016) δημοσιεύματα στις ημερήσιες εφημερίδες του Βόλου και της Μαγνησίας, αλλά και των Αθηνών (Εφημερίδα Συντακτών,14.01.2016). Γι’ αυτό και θέλω να επανέλθω στο θέμα αυξάνοντας τον όγκο των εγγράφων μου στο σχτικό Αρχέιο μου.
Καλά μέχρι πότε θα υπομένει αυτός ο “ελεύθερος”κατά τα άλλα, “ελληνοορθόδοξος λαός, τα δεσμά του από τον υποχρεωτικόν εναγκαλισμό της ορθόδοξης (= Ορθής Πίστης) του, αφού και στην τελευταία του επιθυμία, στον μάταιον αυτόν κόσμο, πρέπει να κηδεμονεύεται από την εκκλησία του!
Όχι, δεν είναι ελλιπής η Νομοθεσία για την αποτέφρωση νεκρών και στην πατρίδα μας, την Ελλάδα. Ελλιπής είναι η εφαρμογή αυτής της ίδιας της Νομοθεσίας από τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές, όπως της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Πατρών, αλλά και του Βόλου. Και αυτό, γιατί δεν το τολμούν αυτές κάτω από την άμεση αντίδραση της εκκλησίας.
Έως πότε όμως; Δεν βλέπει και αυτή η ίδια η εκκλησίας μας το απέραντο αδιέξοδο στα Νεκροταφία μας;
Δεν βλέπουν οι Ιεράρχες μας την μεταχείρηση των νεκρών – πτωμάτων μετά την, έτσι κι αλλοιώς, υποχρεωτική εκταφή των; Αυτός είναι ο σεβασμός προς το ανθρώπινο σώμα, τον Ναό του Κυρίου μας; Επί τέλους, άς σκύψει και η εκκλησία μας πάνω στον ανθρώπινο πόνο και ας εφαρμόσει και αυτή τους ιερούς κανόνες της, έτσι όπως όλες οι άλλες ορθόδοξες χριστιανικές εκκλησίες σε όλον τον κόσμο!
Ας γίνει λοιπόν στο Βόλο το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών, έτσι όπως έχει αποφασιστεί κιόλας, εδώ και τόσα χρόνια, από το Δημοτικό μας Συμβούλιο!
Τέλος επιθυμώ να συγχαρώ και την Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος και προσωπικά τον Πρόεδρο αυτής κ. Νικόλαο Αγγελάτο καθώς και όλους τους Συνέδρους για τις θαρραλέες αποφάσεις τους στο Συνέδριο της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου 2016 στο Βόλο σχετικά με το θέμα της αποτέφρωσης νεκρών και στην Ελλάδα!
Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας και σας χαιρετώ όπως πάντα φιλικά, Γιώργος Σαββίδης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.