Τα τρία μεροκάματα έγιναν βασικός μηνιαίος μισθός

Από τον Γιώργο Καλτσογιάννη, μέλους Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.

Σε πλήρη απορρύθμιση και διάλυση οδήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ την αγορά εργασίας. Αυτοί που υπόσχονταν την αύξηση των μισθών, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την καταπολέμηση των ευέλικτων μορφών εργασίας, στην πράξη τα αθέτησαν όλα και παραδόθηκαν στις ορέξεις των δανειστών μόνο και μόνο για να διατηρούνται στην εξουσία αδιαφορώντας, αν έχουν δημιουργήσει εργασιακές συνθήκες γαλέρας.
Τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εργασίας είναι πλήρως αποκαλυπτικά για το πλήγμα που δέχονται καθημερινά οι εργαζόμενοι.
Κοντά στους 127.000 εργαζόμενοι έχουν μηνιαίο μισθό 100 ευρώ, χειρότερα δηλαδή και από τη Βουλγαρία, ενώ άλλοι 400.000 εργαζόμενοι δουλεύουν για μηνιαίο μισθό μεταξύ 100-400 ευρώ.
Πλήρης φτωχοποίηση των εργαζομένων από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επί των ημερών της οι ευέλικτες μορφές εργασίας εκτινάχθηκαν, κάτι που παραδέχονται και τα ίδια τα στελέχη τους.
Η μία στις δύο προσλήψεις είναι μερικής απασχόλησης, δηλαδή μισή δουλειά, μισθός και στο τέλος σύνταξη με ψίχουλα.
Και η ανεργία αντί να μειώνεται, αυξάνεται.
Ποιος μπορεί να ζήσει το μήνα με μισθός 100, 200, 300 και 400 ευρώ; Στην υποσαχάρια Αφρική ίσως, όχι όμως στην Ελλάδα, όπου οι τιμές των προϊόντων και φόροι είναι στα ύψη.
Και οι μισθοί πείνας είναι αποτέλεσμα δυστυχώς της εχθρικής στάσης που δείχνει η κυβέρνηση στην ιδιωτική οικονομία την οποία έχει στοχοποιήσει μέσα από τους υψηλούς φόρους, το στραγγάλισμα τη ρευστότητας, τα γραφειοκρατικά εμπόδια, το ανελέητο κυνήγι για την πληρωμή οφειλών και άλλων.
Όταν οι επιχειρήσεις, οι μικρομεσαίοι, οι βιομηχανίες, οι έμποροι και γενικά οι επαγγελματίες αργοπεθαίνουν λόγω της κυβερνητικής πολιτικής, ποιους μισθούς αξιοπρέπειας θα μπορέσουν να δώσουν στους εργαζόμενους;
Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις για την ενδυνάμωση του ιδιωτικού τομέα που θα τονώσει και την αγορά εργασίας φέρνοντας ξανά την ελπίδα και το χαμόγελο στους εργαζόμενους.
Και αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση του τόπου θα διαγράψει δια παντός τη σημερινή εικόνα εξαθλίωσης όπου ο βασικός μηνιαίος μισθός κατάντησε να είναι τρία μεροκάματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.