«Tale quale»….

Γράφει ο Κώστας Παρδάλης

-Μία απ΄ τα ίδια, φτυστοί στην πολιτική τους, σαν δυο σταγόνες νερό. Λες και γεννήθηκαν δίδυμα.
Αν όχι τελείως ίδιες, πανομοιότυπες όμως αντιλαϊκές πολιτικές, με κοινό παρονομαστή τα συνηθισμένα υποζύγια, που δεν έχουν την δυνατότητα να αντιδράσουν, είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω εργασιακής δέσμευσης.

Ίδιες πολιτικές, με επικοινωνιακές μόνο διαφορετικότητες, ως προς την συνειδησιακή κατάποση του εκτρώματος της υπάρχουσας συμφωνίας, με την προηγούμενη κυβέρνηση, πασάροντας την διαπραγμάτευση ως ακατόρθωτη αποτελεσματικά υπαρκτή συνθήκη, αφήνοντας όμως ανοικτό το παράθυρο κάποιου τάχαμου πολιτικού διεξόδου.

Συνταγή καρμπόν με την ήδη υπάρχουσα συμφωνία, αλλά με διαφορετικό τίτλο της ίδιας λιτότητας, παρουσιασθείσα με λέξεις ήπιας αντιδραστικότητας ως «ήπια λιτότητα». Συνοδευόμενη απαραίτητα με μέτρα πρόσθετης φορολόγησης των πλουσίων, επικοινωνιακά συνδεδεμένα μεταξύ τους, που δεν αφορούν όμως τις μάζες της εργατικής λαϊκής τάξης, παρά μόνο και μόνο συνδέονται εντέχνως λογοφραστικά προς ικανοποίηση του κοινού αισθήματος.

Πολιτικός κύκλος ιδίας αφετηρίας με διαφορετικό finish ή ατέρμονος κύκλος, χωρίς τέλος; Αριστερή πλατφόρμα αντιμετώπισης των προβλημάτων ή αφυδατωμένη αριστερίζουσα με δεξιές υποβόσκουσες καταβολές, νεοταξικού προσανατολισμού και καθαρά καπιταλιστική βάση;

Ο λαός δεν θέλει κυβερνήσεις που η επόμενη να πατάει στα χνάρια της προηγούμενης, ακολουθώντας και ανακυκλώνοντας κατά γράμμα της ίδιες πολιτικές υποταγμένης δημοκρατικής εθνικής ταυτότητας και συνείδησης.

Θέλει κυβερνήσεις και κυβερνήτες, όχι δημαγωγούς και καιροσκοπιστές, όχι εξυπηρετικά εργαλεία και εξαρτήματα των μηχανισμών του κεφαλαίου, αλλά αγωνιστές των δίκαιων δικαιωμάτων του λαού, αυτών που τους εμπιστεύθηκαν το μέλλον των παιδιών τους.

Θέλει οραματιστές του καινούργιου αύριο και εγγυητές του σταθερού σήμερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.