Τι είναι μάνα;

Γράφει η Άρτεμις Παπανδρέου, Γραμματέας Ελληνικής Μέριμνας βόλου

Η Ελληνική Μέριμνα Βόλου, αν και λαβωμένη βαθιά από την κρίση, είναι πάντα παρούσα με μια ανοιχτή αγκαλιά φροντίδας για την μάνα και το παιδί και εύχεται χρόνια πολλά στις ΜΗΤΕΡΕΣ όλης της υφηλίου!!!
Τι είναι μάνα;

Είναι γένους θηλυκού. Είναι μια μήτρα που γεννά μόνο αγάπη.
Είναι δυο χέρια που σε κρατούν με λαχτάρα. Είναι δυο μάτια που σε κοιτούν με περηφάνια. Είναι ένα μεγάλο χαμόγελο που τα έχεις καταφέρει!
Τι είναι μάνα; Είναι ο κόσμος ολάκερος. Είναι μια σκιά στο σκοτάδι όταν κοιμάσαι και δυο χέρια που σε τυλίγουν ζεστά. Μια καρδιά που χτυπά δυνατά όταν πονάς, ένας νους που σε συντροφεύει όσο μακριά κι αν είσαι. Ένα ζεστό πιάτο στο τραπέζι και μια λιχουδιά. Ένα χάδι στα μαλλιά κι ένα φιλί στο μέτωπο…
Είναι εκείνη που θ’ ακουμπήσεις όλες σου τις στεναχώριες, θα ξεφορτώσεις όλα σου τα βαρίδια. Είναι εκείνη που σου σκουπίζει τα δάκρυα, που σε γεμίζει ξανά με αισιοδοξία για τη ζωή. Είναι εκείνη που μέσα στην κρίση έχασε τη δουλειά της, μα για σένα θα έχει πάντα ένα κέρμα για τα μικροέξοδά σου κι ένα χαμόγελο κάτω απ’ τα μάτια για να κρύψει τα δύσκολα.
Είναι αυτή που πόνεσε για να σε γεννήσει, που παρακαλούσε νύχτα μέρα για το θαύμα της δικής σου ζωής, μα είναι και η άλλη, εκείνη που δεν σε γέννησε, μα σε μεγάλωσε από μια στάλα και σου έμαθε ν’ αγαπάς τη ζωή και την ομορφιά της. Είναι εκείνη που σου έμαθε να χρωματίζεις τον κόσμο με την αγάπη και να ψαχουλεύεις στ’ αστέρια για το δικό σου.
Μην βλέπεις το χρώμα του δέρματός της. Αν είναι λευκό, αν είναι μαύρο, ή μελαμψό. Κάτω από την επιδερμίδα, μέσα στα στήθη, ίδιο είναι το χρώμα της καρδιάς. Και είναι κόκκινο της αγάπης!
Όποια γλώσσα κι αν μιλά, σε όποια θρησκεία κι αν πιστεύει, ένας είναι ο θεός της. Εσύ. Το παιδί της.
Και συ την μαλώνεις πως σε κανακεύει σαν να είσαι ακόμη μωρό. Και συ ξεσπάς όλη σου την αγανάκτηση από τα κακώς κείμενα της ζωής σου στο πρόσωπό της γιατί το ξέρεις πως ό, τι και να της πεις, ό, τι και να της κάνεις δεν θα πάψει ποτέ να σε αγαπά. Γιατί μέσα της υπάρχει μια αντλία που παράγει διαρκώς αγάπη για σένα. Όσο υπάρχει στη ζωή. Μα κι όταν ακόμη φύγει για τη χώρα τ’ ουρανού πάλι, να είσαι σίγουρος, θα παρακολουθεί τη πορεία σου, θα χαίρεται με τη χαρά σου, θα λυπάται με τη λύπη σου.
Γιατί αυτό θα πει ΜΑΝΑ. Είναι μια έννοια που είναι συνυφασμένη με το Θείο. Είναι άρρηκτα δεμένη με το μεγαλείο της ζωής. Δίνει ατελεύτητα και δεν ζητά παρά μόνο το χαμόγελό σου. Για κείνη μια σπίθα χαράς στα μάτια σου είναι μια θάλασσα ευτυχίας…!
Σήμερα αυτή η Μάνα, η δική σου, η δική μου, η δική μας, ολονών μας γιορτάζει! Είναι, είπανε, η ημέρα της. Η γιορτή της. Η γιορτή της ΜΗΤΕΡΑΣ! Η δεύτερη Κυριακή του Μάη! Σε περιμένει… Κόψε ένα λουλούδι από τη γλάστρα σου, κράτησέ το με αγάπη στο χέρι σου και πρόσφερέ το σε κείνη… Με ένα χαμόγελο, μ’ ένα φιλί στο μάγουλο, με μια φράση στα χείλη: « Σ’ αγαπώ μαμά…!» Θα είναι το ομορφότερο δώρο της! Να είσαι σίγουρος.
Μόνο που αυτή τη φράση μην ξεχνάς να την λες συχνότερα…. Την περιμένει. Είναι το μόνο που περιμένει από σένα, το παιδί της, για να νιώθει ευτυχισμένη!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.