Την σχολική λίστα αγοράστε την από τοπικά βιβλιοπωλεία της γειτονιάς

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλής, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου

«Έμποροι Ενάντια στην Κρίση»

Το σχολικό κουδούνι θα ξαναχτυπήσει και τα σχολεία θα αρχίσουν, το ίδιο και οι εξωσχολικές δραστηριότητες. Όμως μαζί με αυτά έρχονται και επιπλέον έξοδα που θα επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αφού η σχολική λίστα είναι αναγκαία, όσο δύσκολα κι αν είναι τα οικονομικά.

Την περίοδο αυτή λοιπόν κάποια πολυκαταστήματα μέσα από διαφημίσεις για να “πουλήσουν” προσπαθούν να πείσουν ότι είναι τα φθηνότερα και ότι με αυτόν τον τρόπο η οικογένεια δεν θα χρειαστεί να στερηθεί άλλα αγαθά. Για την ποιότητα όμως των προϊόντων τους δεν λένε τίποτα απολύτως. Ακόμα όμως και για τις τιμές πως λένε ότι είναι οι φθηνότεροι; Έχουν κάνει έρευνα ή απλά επειδή το λένε πρέπει να τους πιστέψουμε;
Όμως οι καταναλωτές δεν πρέπει να τσιμπήσουν σε αυτά τα διαφημιστικά τρικ και στην πλύση εγκεφάλου που τους επιβάλλεται τεχνηέντως. Πρέπει να σκεφτούν πραγματικά το συμφέρον τους! Η ελληνική οικογένεια και για τη σχολική λίστα πρέπει να επιλέξει να κάνει τις αγορές της από βιβλιοπωλεία της γειτονιάς και από την τοπική αγορά. Κι αυτό όχι γιατί έχει κάποια ηθική υποχρέωση αλλά γιατί έτσι βγαίνει πραγματικά κερδισμένη σε όλα τα επίπεδα.

Τα βιβλιοπωλεία, σε αντίθεση με άλλα “φθηνά” πολυκαταστήματα έχουν

1. ποιοτικά προϊόντα που είναι πραγματικά ασφαλή για τα παιδιά. Σε αντίθεση με προϊόντα πολυκαταστημάτων που κάθε λίγο και λιγάκι αποσύρονται λόγω ακαταλληλότητας
2. προϊόντα που δεν είναι μια χρήσης αλλά αντέχουν κι έτσι δεν χρειάζεται να πληρώνει κανείς ξανά και ξανά. Τα “φθηνά” προϊόντα των πολυκαταστημάτων τελικά κοστίζουν περισσότερο γιατί χαλάνε κι έτσι πρέπει να ξαναγοραστούν
3. Καλύτερη εξυπηρέτηση αφού οι τοπικοί καταστηματάρχες και εμποροϋπάλληλοι αντιμετωπίζουν με πραγματικό ενδιαφέρον τους καταναλωτές και θα προσπαθήσουν πραγματικά για το καλύτερο.
4. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ από τα πολυκαταστήματα σε πολλά προϊόντα, απλά τα πολυκαταστήματα μέσα από τις διαφημίσεις έχουν καταφέρει να μας πείσουν για το αντίθετο. Αν όμως κάνει κάποιος μια έρευνα αγοράς θα διαπιστώσει ότι σε πολλές περιπτώσεις κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντίθετα τα βιβλιοπωλεία συμφέρουν!
5. Τέλος αλλά όχι τελευταίο, κάνοντας τις αγορές μας από τα τοπικά καταστήματα και βιβλιοπωλεία ενισχύουμε την τοπική οικονομία και κοινωνία! Ειδικά την περίοδο που διανύουμε έχει πολύ μεγάλη σημασία τα χρήματα να μένουν στην πόλη μας.

Επομένως τις σχολική λίστα πρέπει να την αγοράσουμε από τοπικά βιβλιοπωλεία! Γιατί στο Βόλο ζούμε, το Βόλο στηρίζουμε, στο Βόλο ψωνίζουμε! Αυτή τη νοοτροπία προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε κι ως “Έμποροι Ενάντια στην Κρίση” σε κάθε πτυχή της καταναλωτικής συνείδησης. Καμπάνια σε αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε κι οφείλει να γίνει και από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου & Ν. Ιωνίας με έντονο και συστηματικό τρόπο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.