Της αρνησιάς η βρύση και η σκουριασμένη αυγή

ο κ. Γιώργος Ινεπολόγλου Φυσικός
Γράφει ο Γιώργος Ινεπολόγλου Φυσικός

Συχνό φαινόμενο των μετεκλογικών εξελίξεων είναι η αντιπαλότητα των νικητών και ηττημένων πολιτών για τις πολιτικές τους προτιμήσεις. Πάντα ο θησαυρός των νικητών αποδεικνύεται άνθρακας και ο αγώνας των ηττημένων γίνεται περισσότερο μαχητικός.
Ο ειλικρινής πολίτης που βρίσκεται στο στρατόπεδο των κερδισμένων, αν μετανιώσει για την επιλογή του, συνήθως χρησιμοποιεί την φράση «να μου κοπεί το χέρι αν θα τους ξαναψηφίσω». Αυτή είναι μία έντιμη αντιμετώπιση της επιλογής του και το μόνο που του απομένει είναι ή να περιμένει τις επόμενες εκλογές για να διορθώσει το «λάθος του» ή να συστρατευτεί με τις αντιπολιτευόμενες ομάδες για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη απαλλαγή του τόπου από τα δεινά που έφερε με την κακή επιλογή του.
Ο δολοπλόκος και ανέντιμος συμπολίτης, που βρίσκεται και αυτός στο στρατόπεδο των κερδισμένων, όταν αντιληφθεί την δυσαρέσκεια του κόσμου, ακολουθεί άλλο τροπάριο. Στα πηγαδάκια των συζητήσεων ρίχνει την αμφιβολία για την επιλογή του με την φράση «καλά ποιος τους ψήφισε και πήραν τόσο μεγάλα ποσοστά;». Έτσι με τον αέρα του συντονιστή και ειδήμονα προσπαθεί να παρασύρει, τον ανυποψίαστο έντιμο πολίτη, στις κακές επιλογές του γιατί εκεί βρίσκονται τα συμφέροντά του και σαν καλοπληρωμένο παπαγαλάκι σπέρνει τις ακριβοπληρωμένες προτάσεις του, που σίγουρα δεν είναι και δικές του, διότι τον απασχολεί μόνο το χρήμα και όχι οι ιδέες. Έχει ξεχάσει προσωρινά τους εγκληματίες φίλους του, γιατί αυτό τον εξυπηρετεί και πιστός ακόλουθος των δημοτικών μας τραγουδιών, πίνει το νερό από της Αρνησιάς τη βρύση της πανέμορφης Άνδρου. Νίπτει τας χείρας του για την εξιλέωση της συμπεριφοράς των δολοφόνων, με τους οποίους θα ξανασυναντηθεί στους επόμενους εκλογικούς σχηματισμούς των «νέων ιδεών της κοροϊδίας και ανεντιμότητας. Έχει ήδη με το μέρος του, το ποσοστό του εκλογικού σώματος που είχαν ακολουθήσει, προφανώς από την εξαθλίωσή τους, την εγκληματική οργάνωση και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να το κρατήσει.
Είναι δυσκολότερο να διατηρήσεις τα προνόμια της σκουριασμένης αυγής από το να τα δημιουργήσεις. Σοφό το αρχαίο ρητό. Επομένως τα κροκοδείλια δάκρυα για την δημιουργία του νέου ποινικού κώδικα επιστρέφονται. Την μεγαλύτερη ευθύνη την φέρνουν αυτοί που τον διατήρησαν και ενώ θα μπορούσαν, δεν τον τροποποίησαν. Με αυτόν τον αισχρό τρόπο μεγαλώνουν τα εκλογικά ποσοστά τους και ας διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την εγκληματικότητα στην Ελλάδα.
Υπάρχει βέβαια και η τρίτη κατηγορία συμπολιτών, αυτών που αλληθωρίζουν. Αυτοί που φωτογραφίζονται με τους εγκληματίες χωρίς ίχνος ντροπής και εμφανίζονται σαν σωτήρες. Είναι αυτοί που συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στην εγκληματική οργάνωση και τώρα βρίσκονται στα έδρανα υπουργείων, εφαρμόζοντας τις ίδιες πρακτικές της οργάνωσης. Ζωντανά παραδείγματα οι δολοφονημένοι ο Αλέξης Γρηγορόπουλος , ο Βασίλης Μάγγος και πολλοί άλλοι που δεν είναι θύματα της εγκληματικής σκουριασμένης αυγής αλλά. . . . Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί και στην τοπική μας κοινωνία που ποδηγετούν την πόλη και τις αποφάσεις της. Ας τους αφήσω όμως στην κρίση σας . . . . απολαμβάνοντας το υπέροχο τραγούδι «Της Άρνης το νερό» που αποδίδει ο Σταύρος Σιόλας

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.