Υποβιβάζουν και περιφρονούν την Εκκλησία χωρίς ντροπή…

Η πολιτεία, έδωσε στα ομόφυλα ζευγάρια, μια διέξοδο για να αναγνωρίσει τη σχέση τους, το Σύμφωνο Συμβίωσης

Γράφει ο πατέρας Θεόδωρος Μπαντάκας*

Αυτό τον καιρό, συζητείται καθημερινά -στα ραδιόφωνα, στα τηλεοπτικά κανάλια, στο διαδίκτυο, αλλά και στις ιδιωτικές συναντήσεις κ.α.- ένα θέμα για το οποίο η Εκκλησία μας αντιδρά προβάλλοντας τις θέσεις του Ευαγγελίου και της ελληνορθόδοξης παράδοσης.
Πρόκειται για την νομιμοποίηση των ομόφυλων ζευγαριών, που ήδη συζούν μέσα στην κοινωνία μας. Η πολιτεία, τους έδωσε μια διέξοδο για να αναγνωρίσει τη σχέση τους, δηλ. το Σύμφωνο Συμβίωσης.
Εκείνο όμως που προβάλλεται πάρα πολύ, είναι η πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να ψηφιστεί νόμος του κράτους που θα επιτρέπει τα ομόφυλα ζευγάρια να… τελούν και γάμο (πολιτικό) ή ακόμη και να αποκτούν παιδιά με διάφορους τρόπους.
Η νομοθετική εξουσία θα πρέπει να είναι προσεκτική για να μην θεσπίζει νόμους αντίθετους με την Ορθόδοξη πίστη μας, αφού το ελληνικό σύνταγμα στηρίζεται πνευματικά πάνω στο γερό θεμέλιο που είναι η πίστη στον Τριαδικό Θεό.
Να, πως αρχίζει το Ελληνικό Σύνταγμα:
“Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος”
Από πολλά χείλη επισήμων, αλλά και απλών ανθρώπων, ακούγονται ειρωνικά και περιφρονητικά σχόλια για την θέση-στάση της Εκκλησίας μας, η οποία εκπροσωπείται από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο.
Μα, η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναθεμάτισε τους ανθρώπους που προβάλλονται ως ομόφυλοι ή ομοφυλόφιλοι. Τους αγαπά και προσεύχεται γι’ αυτούς, ως παιδιά της, αλλά δεν αποδέχεται τις επιλογές τους που είναι αντίθετες προς τις εντολές του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Δεν πρόκειται για έλλειψη αγάπης, που λένε πολλοί επικριτές των εκκλησιαστικών εκπροσώπων. Πρόκειται για ΥΠΑΚΟΗ στις θείες εντολές και τους ιερούς κανόνες των θεοφόρων πατέρων μας. Ας είμαστε, λοιπόν, προσεκτικοί όταν μιλούμε για την Εκκλησία, η οποία υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει ως η πνευματική τροφός του Έθνους μας, όσο ακόμη θα υπάρχουν Έλληνες που ζουν ορθόδοξα και λατρεύουν θεάρεστα τον Τριαδικό Θεό.

*Πρωτοπρεσβύτερος, πρόεδρος στον Σύλλογο Συμπαράστασης Κρατούμενων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος»

Η άποψη δημοσιεύθηκε στο Volos City που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ στο τέλος Φεβρουαρίου 2024, ενώ η καταγραφή της έγινε πριν την τελική ψήφιση του νόμου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.