Έχασε εύκολα η Νίκη στην Καστοριά

Φυσιολογική και αναμενόμενη ήττα γνώρισε η Νίκη Βόλου στην Καστοριά από την τοπική ομάδα για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών με 90-55. Οι κυανόλευκοι απέναντι σε μία από τις πιο δυνατές ομάδες του ομίλου, παρατάχθηκαν χωρίς τον Βασίλη Καραϊσκο στον πάγκο τους και με υπηρεσιακό τεχνικό, τον Θανάση Κασαπίδη, ενώ δεν είχαν στη σύνθεση τους και τον έμπειρο Λευτέρη Κατσαλή. Με επτά παίκτες ταξίδεψε η Βολιώτικη ομάδα στην Καστοριά, μεταξύ αυτών και ο 16χρονος, Γιάννης Αρότσιος, που πρώτη φορά ήταν στην αποστολή της ανδρικής ομάδας.

Η Νίκη έδειξε από νωρίς τις αδυναμίες της. Μετά από το πρώτο εξάλεπτο οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 15-9 στο σκορ, δείχνοντας ότι έχουν τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά. Σε εκείνο το σημείο ο Θανάσης Κασαπίδης κάλεσε το πρώτο του τάιμ άουτ, αλλά παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι κυανόλευκοι, το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 23-12 υπέρ της Καστοριάς.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι άρχισαν να ασκούν μεγάλη πίεση. Οι παίκτες της Νίκης έδωσαν πολλές μάχες, αλλά η διαφορά συνεχώς μεγάλωνε. Έτσι μετά από 15 λεπτά αγώνα, η ομάδα της Καστοριάς ήταν μπροστά με 14 πόντους (33-19), ενώ στο ημίχρονο προηγούνταν ήδη με 21 (46-25).

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και η τρίτη περίοδος. Οι κυανόλευκοι έκαναν προσπάθεια να μειώσουν στο σκορ, αλλά δυστυχώς είχαν και τα λάθη των διαιτητών… απέναντι τους. Για διαμαρτυρία δέχθηκε τεχνική ποινή ο υπηρεσιακός τεχνικός της Νίκης, Θανάσης Κασαπίδης, βλέποντας την όποια προσπάθεια της ομάδας του να μην τυγχάνει τον «σεβασμό» των ρέφερι. Στο 58-39 έκλεισε η τρίτη περίοδος και όλα έδειχναν ότι ο νικητής είχε κριθεί.

Οι κυανόλευκοι χωρίς να έχουν άλλες δυνάμεις, παραδόθηκαν στην τέταρτη περίοδο στους γηπεδούχους. Η διαφορά άγγιξε τους 40 πόντους (86-46) δύο λεπτά πριν το τέλος και η Νίκη δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποφύγει τη βαριά ήττα. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μαζέψει λίγο τη διαφορά…

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 46-25, 58-39, 90-55

Διαιτητές: Τσοκόλης, Ντήκης

ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (Σούλιος): Δαραβίγκας 16 (2), Δέκκος, Δίτσιος 2, Γυμνόπουλος, Τεπετίδης 14 (2), Καραμήτσος 6, Ντάλλης 10 (2), Τασιούλης 4, Αντωνιάδης 24 (3), Στάϊος, Παπαδημητρίου, Κοκούρας 14.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Κασαπίδης): Τζίνης 8, Οικονόμου, Αρότσιος, Βασδέκης 3 (1), Τσώλης 18, Τάσσος 12, Κέτουλας 14.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.