Δύο πρωτιές για Βολικάκη στην Ιταλία

Eπιτυχίες στην Ιταλία για τον Χρήστο Βολικάκη στο grand prix Fiorenzuola. Ο Βολιώτης πρωταθλητής (νικητής και στο περισυνό ιταλικό grand prix) αγωνίστηκε στα 200μ. σπριντ κατακτώντας την πρώτη θέση μπροστά από τους Ιταλούς Cipriano, Ceci και τον Ιρλανδό Mullen. Στον αγώνα συμμετείχαν 29 αθλητές από 10 χώρες. Στους προκριματικούς ο Χρήστος Βολικάκης πέρασε με την 3η θέση και με χρόνο 10:551, ενώ ο Μπρέτας έκανε μια καλή προσπάθεια και πήρε την 15η θέση.
Ο προπονητής του Κώστας Γεωργιάδης δήλωσε: “Ο αγώνας αυτός είναι ενταγμένος μέσα στην προετοιμασία του Χρήστου και έχει σκοπό πέρα από την αγωνιστική εμπειρία, την πρόκριση στα Παγκόσμια Κύπελλα. Έως τώρα στους διεθνείς αγώνες που συμμετείχε αγωνιζόταν πρώτα στο κέιριν και την επόμενη ημέρα στο σπριντ και έτσι όντας κουρασμένος δεν είχαμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ο Χρήστος απέδειξε πως μπορεί και πέτυχε και πρόκριση και στα 2 αγωνίσματα (σπριντ και κέιριν)”.
Την επομένη (29/7), ακολούθησε ο τελικός αγώνας κέιριν με τον Χρήστο Βολικάκη σε μεγάλη φόρμα να φτάνει αήττητος και να κερδίζει τον αγώνα παρά τις τακτικές των Cipriano και Fonsceka και μπροστά από τον Ιταλό Ceci.
O Βολικάκης μετά τον ιταλικό θρίαμβο, επιστρέφει στην Ελλάδα. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (4-5 Ιουλίου) θα αγωνιστεί στην Πολωνία στο Grand Prix Puzkov με σκοπό την καλύτερη δυνατή διάκριση και τη μέγιστη συλλογή βαθμών για τη χώρα μας για την Ολυμπιάδα του Ρίο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.