ΕΠΣΘ: O απόηχος της 23ης αγωνιστικής

Αμετάβλητη η κορυφή στον πρώτο όμιλο, διεύρυνε τη διαφορά και είναι πιο κοντά στον τίτλο ο ΓΣ Αλμυρού στο δεύτερο. Ας δούμε τις ομάδες της Α’ Κατηγορίας με βάση τους αριθμούς και τη στατιστική.

Στον 1ο όμιλο, η Σκιάθος κέρδισε σε όγδοη συνεχόμενη έξοδο. Εκτός νησιού μετράει 25 βαθμούς σε δέκα αγώνες, ενώ σημείωσε τέσσερα γκολ σε τέταρτο ματς (έχει και μια εξάρα). Τα τέσσερα προηγούμενο εκτός έδρας τα είχε πάρει με ένα γκολ διαφορά, την Κυριακή “καθάρισε” εύκολα. Η ΑΕ Διμηνίου επέστρεψε στις νίκες ύστερα από δύο ήττες. Κέρδισε για ένατη φορά στο Διμήνι, κράτησε ανέπαφη της εστία της για δέκατο τέταρτο αγώνα!
Ο Θησέας επέστρεψε στην τρίτη θέση και διατηρεί αήττητο σερί έξι αγωνιστικών. Στα τρία τελευταία ματς έχει πετύχει από δύο γκολ, αυτή την επίδοση στο πρωτάθλημα την επανέλαβε συνολικά επτά φορές.Ύστερα από έξι συνεχόμενα τρίποντα, ο Σαρακηνός παραχώρησε ισοπαλία χωρίς γκολ. Και το προηγούμενο 0-0 ήταν εντός έδρας για τους “ροσονέρι” που έφθασαν στις έξι ισοπαλίες, τις περισσότερες μαζί με Ηρακλή και Πανιώνιο στον όμιλο. Πάντως, για για πέμπτο στη σειρά αγώνα και ενδέκατο συνολικά, η ομάδα του Ψαρόμπα δεν δέχθηκε γκολ.
Δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη για την Δημητριάδα που πέτυχε για δεύτερη φορά φέτος τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι και το 4-1 καταγράφεται ως το μεγαλύτερο σκορ της ομάδος στην Α’ Κατηγορία. Με 1-0 είχε μπει φρένο στο σερί την προηγούμενη εβδομάδα, με 1-0 επέστρεψε στις επιτυχίες ο Μαγνησιακός. Οι “κυανόλευκοι” με αυτό το σκορ έχουν τρεις νίκες και τρεις ήττες, ενώ το είχαν, είτε υπέρ τους είτε εις βάρος τους, στα πέντε από τα εννιά ματς του δευτέρου γύρου. Σταμάτησε το αήττητο των πέντε αγωνιστικών για την ΑΕ 2002, που έχει χάσει δύο ματς στην έδρα της δεχόμενη τέσσερα γκολ και ένα εκτός έδρας.
Δέκατη ήττα στο πρωτάθλημα για τον Άρη, που κέρδισε το πρώτο ματς του 2015 αλλά στα επόμενα οκτώ δεν έχει χαρεί… Στα πέντε τελευταία παιχνίδια ως γηπεδούχοι, οι “κιτρινόμαυροι” δεν έχουν βρει δίχτυα! Έκτη ήττα στις εξόδους της για την Αγία Παρασκευή, επτά ματς χωρίς νίκη μετράει ο Ηρακλής που έχει χάσει 0-4 από τις ομάδες που διεκδικούν την κορυφή, δεύτερη σερί ισοπαλία για τον Πανιώνιο που έχει τρία “Χ” και μία νίκη στο τελευταίο καρέ εκτός έδρας συναντήσεων. Τέσσερις σερί ήττες ως φιλοξενούμενη για την Ιωλκό χωρίς να έχει σκοράρει. Καλύτερη επίθεση κι άμυνα για την ΑΕ Διμηνίου με 53 και 6 γκολ αντιστοίχως, λιγότερα τέρματα έχουν βάλει Ιωλκός και Πανιώνιος, 20 και περισσότερα έχει δεχθεί η Ιωλκός, 48.

Στο 2ο όμιλο, οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες είναι ο απολογισμός του ΓΣ Αλμυρού στο δεύτερο γύρο, εκ των οποίων δύο 6-0, δύο 5-0 και ένα 4-0. Ύστερα από καρέ νικών, η Δήμητρα έμεινε στην ισοπαλία χωρίς γκολ. Μόλις για τρίτη φορά οι “πράσινοι” δεν βρήκαν δίχτυα. Ανέβηκε στην τρίτη θέση ο Αστέρας με την ένατη νίκη στο Ριζόμυλο. Μάλιστα σε έντεκα εντός έδρας ματς, έχει σκοράρει δύο γκολ σε έξι από αυτά, μεταξύ των άλλων στα τρία τελευταία! Έχει πέσει το άντρο του Αίαντα, καθώς στα τρία τελευταία παιχνίδια ως γηπεδούχος, τα έχασε όλα. Στη Σούρπη στη δεύτερο γύρο, οι “κιτρινόμαυροι” έχουν μία νίκη και τέσσερις ήττες, όλοι οι αγώνες κρίθηκαν με ένα γκολ διαφορά.
Δεύτερη στη σειρά ισοπαλία για τους Μυρμιδόνες, το ίδιο ισχύει και για τον Πρωτεσίλαο. Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Διαγόρα και συνολικά δέκατη στη σεζόν. Στο Στεφανοβίκειο έχει επτά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες σε έντεκα αναμετρήσεις. Επτά νίκες για την Ένωση Μικροθηβών Αϊδινίου, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι εκτός έδρας! Σε δεύτερη στη σειρά έξοδο ο Αχιλλέας δέχθηκε τρία γκολ αλλά πήρε ισοπαλία, μόλις τη δεύτερη στο πρωτάθλημα, ο Αετός έχει χάσει τα εννιά τελευταία παιχνίδια του, ο Άθλος έχει οκτώ ήττες και μία ισοπαλία ως φιλοξενούμενος. Τέλος, η Μακρινίτσα ηττήθηκε για δέκατη φορά εκτός έδρας. Καλύτερη επίθεση κι άμυνα για τον ΓΣ Αλμυρού με 59 και 12 γκολ αντιστοίχως, λιγότερα τέρματα έχει βάλει ο Άθλος, 14 και περισσότερα έχει δεχθεί η Μακρινίτσα, 75.

Φ.Γ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.