Με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Ημιμαραθώνιος Βόλου

Με εντυπωσιακή επιτυχία στέφτηκε η διεξαγωγή του 1ου Ημιμαραθωνίου Βόλου, του αγώνα που θα αποτελεί θεσμό κάθε χρόνο όχι μόνο για τη πόλη μας, αλλά για ολόκληρη τη Θεσσαλία. Με τις καλύτερες των εντυπώσεων έφυγαν οι εκατοντάδες αθλητές που μετείχαν στον αγώνα από όλη την Ελλάδα, κάτι που μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τα θετικά σχόλια και ευχαριστίες που

γίνονται για τον αγώνα στο διαδίκτυο. Αντί άλλων σχολίων, η Οργανωτική Επιτροπή ξεκινά από τώρα τον προγραμματισμό, ώστε ο 2ος Ημιμαραθώνιος Βόλου που θα γίνει τον Απρίλιο του 2016, να κλέψει τη παράσταση πανελλαδικά.

400 δρομείς έτρεξαν τον Ημιμαραθώνιο (21.100 μέτρα), και είναι χαρακτηριστικό ότι παρότι οι εγγραφές έκλεισαν 5 ημέρες πριν τον αγώνα, υπήρχε ζήτηση για συμμετοχή μέχρι και λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση. Το ίδιο έγινε και με τον 22ο Δρόμο Υγείας 3 χιλιομέτρων, αγώνα για όλη την οικογένεια, με σύνθημα ” Το Τρέξιμο είναι Υγεία”, που προσέλκυσε τη συμμετοχή 300 αθλητών, τόσο συμπολιτών μας, όσο και από όλη την Ελλάδα. Δρομείς που άλλοι πρωταγωνιστούν σε αγώνες δρόμου και στίβου, άλλοι τρέχουν μη ανταγωνιστικά για την υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής, ακόμη και γονείς που έτρεξαν με τα παιδιά τους στο καροτσάκι!

Η εκκίνηση και ο τερματισμός βρίσκονταν στη παραλία της πόλης μπροστά από το Πανεπιστήμιο, και το όλο event έκλεψε τη παράσταση, ενώ το ειδικό μετάλλιο και μπλούζα για τον αγώνα, η ηλεκτρονική χρονομέτρηση, και η μεγάλη υποστήριξη των χορηγών και των εθελοντών, όπως και οι κλειστοί δρόμοι, έδωσαν στη διοργάνωση τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου αγώνα. Ευχάριστη πρωτοτυπία του αγώνα, ήταν ότι καθεμία γυναίκα από τις σχεδόν 50 που τερμάτισαν τα 21,1 χιλιόμετρα του Ημιμαραθωνίου, έπαιρνε στον τερματισμό και μία ανθοδέσμη, προσφορά του ανθοπωλείου-χορηγού. Στον τερματισμό στους αθλητές προσφέρονταν υπηρεσίες μασάζ από το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης που ήταν υποστηρικτής του αγώνα.

Εκτός από τον Βόλο και όλη τη Μαγνησία, τους συλλόγους στίβου και πολλών άλλων αθλημάτων από τη περιοχή μας, το παρόν έδωσαν αθλητές από όλη την Ελλάδα, που ερχόμενοι στον Βόλο με τις οικογένειές τους, έδωσαν σημαντική ώθηση στον αθλητικό τουρισμό της πόλης. Εκπροσωπήθηκαν δεκάδες περιοχές όπως Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Κατερίνη, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πειραιά, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Ιωάννινα, Λαμία, Μαλεσίνα, Αίγιο, Φάρσαλα, Λιτόχωρο, Αμύνταιο, Άμφισσα, Βέροια, Κοζάνη, Γαλάτσι, Γέρακας, Ζωγράφου, Αγρίνιο, Παλαμάς, Ελασσόνα, Πολύγυρος, Τραχίνα, Γιαννιτσά, Ξυλόκαστρο, Δραπετσώνα, Λιβαδειά, Νέα Σμύρνη, Νάουσα, Τύρναβος, Χαλκιδική, Πολύκαστρο, Πτολεμαΐδα, Ξάνθη, Πελασγία, Ερέτρια, Θήβα, Καβάλα, Καλαμαριά, Κιλκίς, Σέρρες, Σκύδρα, Σπάρτη, Κέρκυρα. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας και του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ζευς Πιερίας, που ήρθαν στον αγώνα με δικά τους λεωφορεία. Συμμετοχή είχε και ομάδα της Προεδρικής Φρουράς.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, και την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Τροχαίας Βόλου, του Λιμενικού Σώματος, του Oργανισμού Λιμένος Βόλου, της Ε.Π.Φ.Αγωγής, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, του Ναυαγοσωστικού Συλλόγου Θεσσαλίας, της ΜΟΤΟΛΕΒ, του ποδηλατικού Συλλόγου ΑΚΡΑΤΟΣ Βόλου, και έγινε υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Πολύτιμη ήταν η συνεισφορά της Υπηρεσίας Καθαριότητας που μαζί με τους εθελοντές, καθάρισε όλη τη διαδρομή αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Εκτός από τους παραπάνω, πολύ σημαντική ήταν η βοήθεια πολλών αθλητών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου που στερήθηκαν τη συμμετοχή στον αγώνα προκειμένου να βοηθήσουν με την εμπειρία τους τη διοργάνωση.

Στον Ημιμαραθώνιο έτρεξε ο τυφλός αθλητής Μιχάλης Ασλάνογλου με συνοδό τον Βασίλη Χαλκιά, με καρότσι οι ΑμεΑ Νίκος Μαλάτος που πάντα δίνει το παρόν στους αγώνες του Βόλου και Δημήτρης Μπαρμπαγεωργόπουλος, ενώ στον Δρόμο Υγείας 3 χιλιομέτρων μετείχαν 4 αθλητές με προβλήματα όρασης από το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Μαγνησίας ΑΣΑΜ Πειρατές.

Πολλοί σύλλογοι στίβου και άλλων αθλημάτων, και ομάδες μετείχαν με αθλητές τους στον αγώνα, όπως η Νίκη Βόλου, ΝΟΒ Αργοναύτες, ΟΕΑ-ΝΑΒ, ΓΣ Αλμυρού, ΕΟΣ Αλμυρού, ΕΟΣ Βόλου, ΑΟ Μαγνησίας, Crossfit Βόλος, Ποδηλατικός Όμιλος Βόλος, Παλαιστικός Όμιλος Βόλος, Γυμναστήριο Ιχώρ, Ακαδημία Πάλης, ΑΕ Διμηνίου, Crossfit Fitness Factory, Yava Βόλου, Ζαχείλας Gym, Orisha, ΣΔΥ Βόλου, Λάμψη, Λιμενικό Σώμα, Πανεπιστήμιο Βόλου.

Στον αγώνα παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Βόλου κ.Αχιλλέας Μπέος, η Αντιπεριφερειάρχης κα Κολυνδρίνη Δωροθέα, ο Αντιδήμαρχος κ.Σταυρίδης Αθανάσιος, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Βλιώρας Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος κ. Καπουρνιώτης Μιχάλης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζούντο κ.Καφενταράκης Γιάννης, ο Αντιπρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν.Μαγνησίας κ.Πολυμενίδης Δημήτρης ,ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου κ.Κώστας Κυριαζής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας κ.Αποστόλης Γούλας, ο πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ζευς Πιερίας κ.Χρήστος Μυστρίδης. Οι δυο τελευταίοι μάλιστα έτρεξαν στον Ημιμαραθώνιο.

Οι νικητές ανά κατηγορία ήταν:

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Κατηγορία Ανδρών

Νίκος Σκούταρης
Δημήτρης Φράγκος
Δημήτρης Καπετάνος
Κατηγορία Γυναικών

Χριστίνα Κισσονέργη
Ελένη Τζουβάρα
Μελίνα Παππά
Κατηγορία Ανδρών έως 19 ετών

Εμμανουήλ Πουρίκας
Βαλεντίνος Πουρίκας
Μιχάλης Κυριαζής
Κατηγορία Ανδρών 20 – 29 ετών

Κωνσταντίνος Κακαράντζας
Πραξιτέλης Μπουχουρίδης
Κωνσταντίνος Σουλούκος
Κατηγορία Ανδρών 30 – 39 ετών

Αχιλλέας Γιαννούλας
Ευάγγελος Καραγιάννης
Γιώργος Σταμπούλης
Κατηγορία Ανδρών 40-49 ετών

Κωνσταντίνος Τσαντός
Θανάσης Κοντογιάννης
Ευάγγελος Δρόσος
Κατηγορία Ανδρών 50-59 ετών

Νίκος Μπαλογιάννης
Αργύρης Βουρλογιάννης
Δημήτρης Καλατζής
Κατηγορία Ανδρών 60-69 ετών

Χρήστος Φαρμάκης
Στέργιος Λάππας
Στράτος Συμεωνίδης
Μεγαλύτερος σε ηλικία

Γιώργος Θέμελης (79 ετών)

Κατηγορία Γυναικών ως 29 ετών

Δήμητρα Μπάρα
Ευαγγελία Νάτσιου
Μαρία Βουλγαρίδη
Κατηγορία Γυναικών 30 ως 39 ετών

Βένη Δημπάρη
Δήμητρα Χατζή
Σταυρούλα Μορφογιάννη
Κατηγορία Γυναικών 40 ως 49 ετών

Θώμη Κατμερού
Βασιλική Κώστα
Αλεξία Δερμιτζάκη
Κατηγορία Γυναικών 50 ετών και άνω

Ελένη Παπαγιαννακοπούλου
Αν.Πολίτου
Χορηγοί του αγώνα ήταν οι:

ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΤΑΜΠΑΚΙΩΤΗΣ ALGIDA

ΔΙΟΣ ΝΕΡΑ Σ.ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε.

ΕΨΑ

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΚΑΡΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1979 ΒΟΛΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΕΡΓΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΠΑΜΠΗΣ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ

PEUGEOT

ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ -ΛΑΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ASPIRINA ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 160

ΖΑΓΟΡΙΝ

FARMNET – HIGH5

ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ FOOD SERVICE

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΝΕΦΕΛΗ

ΣΑΜΑΛΤΑΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΦΡΟΥΤΑ

ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ

ΚΛΟΝΤΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΝΘΗ-ΦΥΤΑ

ΣΑΜΙΟΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

ΚΟΤΡΟΥΤΣΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

ΙΝΤΕRSPΟRΤ

Daedalus Air-Video’s Production’s

Ευχαριστήριο της οργανωτικής επιτροπής

Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε η οργανωτική επιτροπή των αγώνων. Συγκεκριμένα:

Ευχαριστούμε για το εναέριο βίντεο με ελικοπτεράκι τον κ.Διακουμή Παπαδιακουμή (Daedalus Air-Video’s Production’s), για το βίντεο που έβγαλε τον κ.Χρήστο Γούση, για τις χιλιάδες φωτογραφίες τους κκ. Στάθη Καραδημητρίου, Βασίλη Παληά.

Ευχαριστούμε τα Σώματα Ασφαλείας, τους διασώστες, τους εθελοντές, χάρη στη παρουσία των οποίων διεξήχθη ο αγώνας.

Ευχαριστούμε το ΕΚΑΒ, τους γιατρούς του αγώνα κκ.Σαμακοβλή Θωμά, Ψήφο Βασίλη.

Την Οργανωτική Επιτροπή και Εθελοντές: Κυριαζής Δημήτρης, Τρύφωνος Σπύρος, Παλάντζας Κώστας, Κοντογεώργη Πέρσα, Κυριαζής Μιχάλης, Πανόπουλος Ζαφείρης, Ζαφειρίου Ανάργυρος, Βουρλογιάννη Ελισσάβετ, Πουρνάρας Γιάννης, Δελημήτρος Δημήτρης, Τσούκας Νίκος, Γεροντόπουλος Κώστας, Πασσιάς Λευτέρης, Δίκαρος Γιώργος, Παρασκευόπουλος Παύλος, Ιωαννίδης Νίκος, Λίταινας Γιώργος, Ζαχαρίου Κώστας, Ιωάννου Νίκος, Μασιάλας Σπύρος, Παπαδόπουλος Θανάσης, Σάμιος Περικλής, Σάμιος Παντελής, Στόρτος Θεόδωρος, Άκερμαν Μιχάλης, Παπαχρήστου Λεωνίδας, Παπαχρήστου Ευαγγελία, Βασιλειάδης Σταύρος, Κυριαζής Κώστας.

Την Ομάδα Διάσωσης: Χατζηχαραλάμπους Αλέκος, Χάρης Παπαμαρκάκης, Ιωάννα Κούρου, Μπασδέκη Αθηνά, Τσούκα Αθηνά, Ραφαηλίδου Μαρία, Διαμαντή Ζωή, Λιάκας Σωτήρης, Ευαγγελία Ηλιοπούλου.

Ναυαγοσωστικός Σύλλογος Θεσσαλίας: Βασιλείου Θανάσης, Φλώρος Αλέξανδρος, Λιάπης Δημήτρης, Παπαδόπουλος Νίκος, Φιλιππάτου Χριστίνα, Λιούπη Σάντυ.

ΜΟΤΟΛΕΒ: Ζωγράφου Μαρία, Σιάνου Αναστασία, Σιγανός Δημήτρης, Σούφης Δημήτρης, Τσαλούχος Αλέξανδρος, Λιάππης Δημήτρης, Βαφίνης Γιάννης.

Ποδηλατικός Σύλλογος Άκρατος Βόλου: Χίος Δημήτρης, Μουστάκας Κώστας, Νταής Ελευθέριος, Χαρχαλάκης Παναγιώτης, Αλεξανδρής Απόστολος, Βορρές Γιώργος, Σταύρου Θεόδωρος, Μπρέττας Σωτήρης, Γεωργίου Σταυρούλα, Τσουκαντάνας Κωνσταντίνος.

Όμιλος Φίλων Τζούντο Μαγνησίας: Μιρακίδης Μάρκος, Μιρακίδης Ντάνιελ, Μπουτζούκης Αθανάσιος, Βιλαράς Κωνσταντίνος.

Γυμναστική Ένωση Βόλου: Ρούσσα Ντίνα, Μόσιου Ευαγγελία, Μπουτζούκη Ραφαέλα, Σιάνου Θεοδώρα, Δάφνη Ασημάκη.

Ευχαριστούμε θερμά όλα ΜΜΕ της Μαγνησίας για τη μεγάλη προβολή και στήριξη στον αγώνα, δίνουμε ραντεβού για τον 2ο Ημιμαραθώνιο Βόλου του 2016 !

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.